Полицаите вече с по 70 лева отгоре, скоро може и с 15%

15-те процента увеличение било напълно реалистично
21 сеп 2017 13:45,
63
Полицаите вече с по 70 лева отгоре, скоро може и с 15%
Снимка: архив Булфото

Полицаите вече получават с между 40 и 70 лв. над заплатите си допълнително възнаграждение за специфични условия на труд и постигнати постижения в работата. Това съобщи зам.-вътрешният министър Красимир Ципов. Той обяви и че е реалистично заплатите на униформените да се увеличат с 15%, каквото е искането на полицаите. 

Служителите на МВР протестират с искане за 15% увеличение на заплатите със задна дата до края на годината. Според ръководството на министерството обача това е възможно едва от 1 януари. Ципов изчисли, че 15-те процента увеличение ще са средно по около 100 лв. над сегашната полицейска заплата.

Още по темата

Той беше в парламента за приемане на промени в закона за МВР, които според опозицията не отговарят на исканията на протестиращите.

"Точно това правителство до края на тази година ще увеличи допълнителните възнаграждения", каза Ципов. Той изчисли, че вече са преведени 17,5 млн. за униформи, с 10 млн. лева ще бъде увеличено допълнителното възнаграждение за специфични дейности и с 11 млн. лв. - за добри резултати. 

"Сумарно над 39 млн. лв. –  нещо, което през последните години не е правено", пресметна Ципов.  

С промените в закона за МВР, внесени от правителството, се правят серия от промени, които рефлектират в девет закона. 

Депутатите приеха на първо четене новите текстове, с които дават на граничните полицаи разследващи права в цялата страна. Разширяват се и обектите, които МВР може да охранява срещу заплащане - БНБ, Агенцията за бежанците, ТЕЦ-ове и др. 

С измененията се прецизират и текстове в закона за движение на пътищата, където се оказва, че има дублиращи се и дори противоречащи си текстове със санкции за паркиране на спирка и неправилно изпреварване. 

Ще се прецизират и глобите за претоварване на товарните камиони, защото се оказва, че глобите са различни в населено място и по републиканската пътна мрежа. 

Измененията бяха разкритикувани от опозицията. Красимир Янков от БСП предупреди, че с новите права за разследващите полицаи ще се създаде хаос. Той се възмути и че МВР излиза на пазара на охранителната дейност с предложението за заплащане на охрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Боцка Суджукова напълнила ли е вече гащите или още работи по въпроса ?
13
11
 
18
 
! Отговори
ченгеларио браун преди 6 години
в България да останат само *** и ченгели, всички други да напуснат и да ги оставим да се самоизядат. Напаст!
12
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека взимат два пъти повече но да си реформират системата и да си вършат работата. В крайна сметка ние сме техни работодатели. Някой да ме светне защо нашите полицаи ходят гологлави? Не можеш да ги различиш от охранител на селскостопански двор.
11
30
 
15
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Да ви имам и коментарите....за оня където вдигал шум и полицаите го посъветвали писахте ..браво на полицията така се работи...тук чета че полицията за нищо не става...Оправете си мирогледа.Полицаите работят в рискова среда и е задължително да получават по високи заплати...ако това е вярно че получават 700лв...е подигравка.А после ...който не става..вън от системата...При малка заплата има и корупция нали.При тях поне има възможност...
10
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато тези в парламата ги е страх от нас, тогава тия мазни шапкари винаги намазват.
9
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цитат: Ципов изчисли, че 15-те процента увеличение ще са средно по около 100 лв. над сегашната полицейска заплата.Това означава, че сега заплатите на полицаите са 667 лева, което едва ли е вярно. На пръв прочит бих подкрепил всеки, който получава такава малка заплата, но в случая май е по-добре МВР изобщо да се премахне, тъй като нищо полезно за хората не виждам да прави. Единственото, което прави е да охранява властимащите, а в България отдавна се знае, че мафията си има държава.
8
3
 
37
 
! Отговори
9689 преди 6 години
Мутрата пак клекна.Пъзльо и половина.
7
3
 
28
 
! Отговори
Ха ха преди 6 години
Как може най-силната силова система в България не може да се справи с 240идиота.? Това значи само едно страх и предателство, а щом не може да ги уплаши те тия *** да ви увеличат заплатите, значи за нищо не ставате!
6
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ще бръкнат в на всички джобовете за да вдигнат заплатите на полицаите, които не стават за нищо.
5
6
 
35
 
! Отговори
СОЦА преди 6 години
Полицаите са нагли - искат всички да получаваме еднакви заплати , както беше при Социализма . Искат Децата им да учат в Чужбина . Да ама не .Те са пионки в Мелницата наречена Капитализъм . Ако искат пари да станат Депутати или Министри , или да продават Дрога .Това е Момчета - 99% в България сме гайди като вас - както ви надуят така ще свирите .
4
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали я знаете песента? "Ушев ***.....т, на на на на на...."
3
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи тиквите ни готвят още някой сатър че да изкарваме още пари за *** дето пребиват хора!
2
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За нищо неправене и това им е много.
1
0
 
37
 
! Отговори
сс преди 6 години
граничари в цялата страна..., 40-70лв за постигнати резултати т.е. началниците и гнидите където не са излизали от канцелария ще взема а тез дето на на улицата ...