Борисов мислел за по-високи заплати. Но не и под натиск!

Премиерът готов да се срещне с полицейските синдикати, когато поискат
Обновена: 26 сеп 2017 14:06 | 26 сеп 2017 14:00, Веселина Йорданова
103
Борисов мислел за по-високи заплати. Но не и под натиск!
Снимка: БТА, архив

Повече от всички искам на полицаите, пожарникарите, учителите, военните и на пенсионерите да се вдигат доходите. В момента, в който видим какви са приходите, ще помислим и за полицаите. Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос дали ще се вдигнат заплатите на служителите в сектор "Сигурност".

Още по темата

За редовните протести от 1 януари, които готвят служителите в МВР, Борисов каза, че никога не е работил под натиск и допълни, че ще се срещне със синдикатите, когато поискат, за да им покаже финансовите параметри, предаде БТА.

Премиерът заяви, че средства трябва да се отделят и за съдебна полиция, линейки и санитари, и че не може това да се случи наведнъж.

Борисов обясни, че заедно с двамата министри, на отбраната и на вътрешните работи, ще видят с какви средства разполага държавата за увеличение на бюджета на ведомствата.

Премиерът коментира, че сме сред първите в Европа по борба с контрабандата и това отговаря на много други въпроси и за борбата с корупцията.

"Когато фактите говорят и най-големите наши критици трябва да мълчат, ще продължим тенденцията за намаляване на контрабандата", увери той.

Премиерът пресметна, че тя е била 34% преди да заработи антикорупционното звено, а в момента е 7%.

По думите му тези пари са много и замърсяват цялата система.

"За да мине цялата контрабанда, ти трябва митничар, граничар, данъчен, покровителство по места, особено по граничните региони и това е огромна маса пари", разясни Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
17
 
! Отговори
в полицията преди 6 години
схемаат е сбъркана. Вместо тези които са на терен да получават високи заплати а фуражкаджиите - ниски, там е обратно - фуражкаджиите получават високи заплати, а тези на терен - ниски.
62
1
 
4
 
! Отговори
до 66 преди 6 години
много се изсилваш тук. въвв вреем разделно са ползвани легенди, редом до исторически факти. наистина е имало юнак на име Момчил, той е един от последните воювали с османците. Манол е исмислен образ, но спахията който трябав да е Сйлейман дествителон е съществувал, и случката с брата който исак да го убие е действителна, само не се знае името на спахията (Сюлейман е измислено). Венецианеца е измислен пернонаж, но Кандия наистина е паднала.....
61
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самата дума-МИСЪЛ-в неговите уста буди надежда в моето сърце !
60
0
 
22
 
! Отговори
въпрос : преди 6 години
ДР БОРИСОВ, АМИ НИЕ В ЧАСТНИЯ СЕКТОР НЕ СМЕ ЛИ ХОРА? НАЛИ ЩЕШЕ ДА ПРАИШ СР. ЗАПАЛТА 1500ЛВ? ИЛИ НИЕ НЕ ТЕ ВЪЛНУВАМЕ...ДА СЕ ОПРАВЯМЕ ПРЕЗ ТЕРМИНАЛ 2, А?
59
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом без натиск не правиш нищо, остава да обърнем другия край! Изобщо не ми пука дали ще вдигнеш кръвното или ще гушнеш босилека! Няма да си първия. Натиск до дупка!
58
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива неща като кръвен данък, ангария, потурчвания и кланета не е имало. Това е хибридна война на руски хакери. Горките турци са дошли тук с хуманитарни цели да ни донесът демокрация, пък ние така сме ги изгонили с насилие. Рая да се наричам, първа радост е за мене!
57
9
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Политик - по-малко... - ДЪРЖАВНИК - повече...
56
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
- Тате каза, че ще ми купи колело, ама друг път.- За кола има, колело няма,а?! - казва троснато съседкатаПо памет из филма "Куче в чекмедже"Тия тарикатлъци са отдавна измислени, сладкиш!
55
0
 
9
 
! Отговори
е преди 6 години
До стига глупости беАми *** в Афганистан и поживей там малко, да ти се понаместят представите, възприятията и крайните отдели на храносмилателната система...
54
0
 
3
 
! Отговори
Eu p prim преди 6 години
Ms i ns na gilotinata.
53
16
 
5
 
! Отговори
фактите са си факти преди 6 години
До стига глупости беНасилия към обикновените българи е нямало ! Насилия е имало към хайдутите които под руско влияние се опитвали да разрушат османската империя ! Обикновените българи са си живеели с българските си имена ,не са били насилствено потурчени ,нито пък са били убити затова ,че не желаят да се потурчат ! Дори са имали права на собственост ,религия ,майчин език ,училища и много други !
52
21
 
8
 
! Отговори
стига глупости бе преди 6 години
Турците ни колили и бесили 500 г. ! Ако беше така днес нямаше да ни има !Естествено ,че през различни периоди е имало някакви насилия ,но не чак такива каквито се описват в нашите филми като -Време разделно ,Козият рог ,Под игото и др. !Ние по природа сме си такива ,обичаме да преувеличаваме !
51
0
 
16
 
! Отговори
е преди 6 години
Мислил...и нищо не измислил...Нищо да е, ама качествено да е...
50
2
 
18
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Ние българите сме много свесен народ, но ни идват кофти политици, това е проблема. Требе да ни дойдет свесни политици да ни дават големи заплати!
49
2
 
16
 
! Отговори
Частен бизнес преди 6 години
В частният сектор (откъдето идват парите за всичко в тази ***), пари даваме за свършена работа. Полицията не може да се похвали с нищо качествено и трябва да се помисли за уволнения и намаляване на заплатите. Откъде-накъде аз ще бачкам по 14 часа на ден и щя плащам огромни данъци, за да може някой да си клати краката и взима пари? Ако приложат закона и защитят хората, аз ще съм първия, които ще ги защити и ще излезе с тях да протестира за по-високо заплащане. Но засега.... НИЩО!
48
0
 
22
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
ОСТАВКА!
47
3
 
30
 
! Отговори
:) преди 6 години
1. Полицията не заслужава и сегашните си заплати. Тези хора не вършат нищо като хората. Анархията е пълна и вината е тяхна. Има 10-15% читави хора и при тях, но под вещото ръководство на мафията ГЕРБ, те не могат да направят нищо. 2. Тиквун е жалък ***, който се прави на мъж, но ще даде увеличението, защото между него и народната любов е само полицията. Никой друг. А той е страхлив до безобразие.
46
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе като го гледам какъв е мислител, направо е готов за главен редактор на списание Овча мисъл.
45
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страх ли го е от натиск
44
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
заглавието трябва да се чете : ГОРЕЩА НОВИНА :ПРЕМИЕРА МОЖЕ ДА МИСЛИ !