Полицаите вече с по 70 лева отгоре, скоро може и с 15%

15-те процента увеличение било напълно реалистично
63
Полицаите вече с по 70 лева отгоре, скоро може и с 15%
Снимка: архив Булфото

Полицаите вече получават с между 40 и 70 лв. над заплатите си допълнително възнаграждение за специфични условия на труд и постигнати постижения в работата. Това съобщи зам.-вътрешният министър Красимир Ципов. Той обяви и че е реалистично заплатите на униформените да се увеличат с 15%, каквото е искането на полицаите. 

Служителите на МВР протестират с искане за 15% увеличение на заплатите със задна дата до края на годината. Според ръководството на министерството обача това е възможно едва от 1 януари. Ципов изчисли, че 15-те процента увеличение ще са средно по около 100 лв. над сегашната полицейска заплата.

Още по темата

Той беше в парламента за приемане на промени в закона за МВР, които според опозицията не отговарят на исканията на протестиращите.

"Точно това правителство до края на тази година ще увеличи допълнителните възнаграждения", каза Ципов. Той изчисли, че вече са преведени 17,5 млн. за униформи, с 10 млн. лева ще бъде увеличено допълнителното възнаграждение за специфични дейности и с 11 млн. лв. - за добри резултати. 

"Сумарно над 39 млн. лв. –  нещо, което през последните години не е правено", пресметна Ципов.  

С промените в закона за МВР, внесени от правителството, се правят серия от промени, които рефлектират в девет закона. 

Депутатите приеха на първо четене новите текстове, с които дават на граничните полицаи разследващи права в цялата страна. Разширяват се и обектите, които МВР може да охранява срещу заплащане - БНБ, Агенцията за бежанците, ТЕЦ-ове и др. 

С измененията се прецизират и текстове в закона за движение на пътищата, където се оказва, че има дублиращи се и дори противоречащи си текстове със санкции за паркиране на спирка и неправилно изпреварване. 

Ще се прецизират и глобите за претоварване на товарните камиони, защото се оказва, че глобите са различни в населено място и по републиканската пътна мрежа. 

Измененията бяха разкритикувани от опозицията. Красимир Янков от БСП предупреди, че с новите права за разследващите полицаи ще се създаде хаос. Той се възмути и че МВР излиза на пазара на охранителната дейност с предложението за заплащане на охрана.


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако полицаите се наложи да работят някои ден, ще умрат от глад,винаги искат да е е бе3платно или евтино,ако трябва да си платят кафето някаде се цупят като малки деца,ако трябва да си купят винетка се смятат третирани като престъпници,смятат 4е банките трябва да работят 3а тях.....пара3ити колкко щеш в та3 държава
54
0
 
0
 
! Отговори
Антимошенник преди 2 години
Сития на гладния не вярва,някой хора имат стотици милиони в офшорни сметки така че те скоро няма да огладнеят а гладните ще продължават да ги гледат как си пълнят търбусите със суджук!
53
3
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Явно в тази "държава " , има нужда само от даскали , полицаи и пожарникари !
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едва ли има човек, който да може да сравни 70 лв. сега с 15% евентуално, в бъдеще. Преди поне 50 години учител ни набиваше: не може да сравнявате круши с ябълки. Явно сме се върнали с повече от 50 години
51
2
 
15
 
! Отговори
комитата преди 2 години
Никой не говори за реформи в МВР а държавата е баталясала отвсякъде
50
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напълно го заслужават! Вярно е ,че във всяко стадо си има *** ,но тези хора не бива да работят за малко пари! В България сме с ниски доходи,защото не подкрепяме ничие увеличение-ни на полицаи,ни на учители,ни на лекари и т. н. Робско и мизерно е мисленето ни за жалост!
49
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На полицаите им се плаща за да слушат господаря - Боко и да пазят кафевите му избиратели.
48
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо....,всеки път когато съм се обръщала към тях не съм срещала помощ,стреляха по стъклата на магазина ми,ограбиха майка ми посред бял ден на оживена улица и нищо,просто нищо!Само си пиша жалби и получавам прекратени преписки.
47
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Полицай
Предвид работата на българската полиция, повечето българи считат, че вземате огромни заплати и работите за мафия и престъпници, а не за нас. Защо след като не работите за нас, получавате заплата от нашите данъци?????
46
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До военен
Не съм против увеличението на заплатите, но се питам дали вече ще заработват поне 15% от заплатите, или пак ще се правят, че не виждат и не чуват, когато някой българин го бият го ***, когато някой е ограбен, измамен или просто има нужда от помош???? Не вярвам, до сега полицията/преди милиция/ винаги са пазели само власт/преди БКП, сега правителство, парламент/ и ***....Отделно няма престъпна група без бивш, или настоящ, полицай.
45
2
 
13
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Ако работата е опряла до 70 лв служителите на терен си докарват двойно повече всеки ден! На друго място е заровено кучето!
44
13
 
5
 
! Отговори
военен преди 2 години
Напълно подкрепям, дано да са повече от 15 %
43
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега милицията ще е още по-мотивирана да пребива хората. Както преби фермерите и миньорите през 2008г по време на техните социални протести. Или както е последния случай на пребит човек в Пазарджик. Малко са им бонусите-20 заплати, неплащане на осигуровка, и пенсия и заплата-едновременно, та е хубаво,че ще им дават още. Тъкмо-държавата ще спира инвалидните пенсии, и от парите на инвалидите ще има за милицията.
42
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как с по заплати от по 600 лева имат по 2-3 деца карат коли на 10 години макс и си купуват апартаменти.И всяка година на море? Имат богати чичовци.
41
4
 
22
 
! Отговори
Държавен служител преди 2 години
А няма ли да има увеличение за другите министерства-само полицаи и военни ли има, ние също се разправяме с разбойници-докога ще делите хората на военни полицаи и вся остальная ***-стига делене-но пасаран!
40
3
 
18
 
! Отговори
bastun66 преди 2 години
Ципов е лъжец.
39
4
 
5
 
! Отговори
bastun66 преди 2 години
До Пинко
Като гледам ,ти си много грамотен.
38
12
 
20
 
! Отговори
Полицай преди 2 години
Това са долни, лъжи смесени с глупости и неразбиране, заплатата ми за 8 години се е вдигнала с 5 процента /по времето на Орешарски/, единствено се индексира заради стажа с 2 процента на година, как не го е срам да лъже тоя.
37
14
 
39
 
! Отговори
Пинко преди 2 години
след такива новини си заслужаваме положението, защо не вдигнат на даскалите заплатите които са 100 пъти по важни от тия мърляви полицаи, които не могат правилно да си напишат името и само по далавери ходят
36
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Полицаите ли ще ви повишат БВП? Егати и управата и страната!