Радикализация? Може при ромите и мюсюлманите в Родопите

Не можело да учиш за имам в чужбина и да проповядваш у нас
104
Радикализация? Може при ромите и мюсюлманите в Родопите
Снимка: Булфото, архив

От радикализация е заплашена всяка една страна и България не е изключение, призна военният министър Красимир Каракачанов.

Според него у нас опитите за радикализация са насочени към ромите в гетата и българите мюсюлмани в Родопите - две общности, които живеят при трудни условия.

Още по темата

Усилията на крайните ислямисти били насочени именно към тях, като имало и финансиране и се създавали културни структури.

"Социални мерки също са задължителни, необходима е социална програма за тези региони", коментира още вицепремиерът, цитиран от БТА.

Попитан има ли данни за наличие на ислямистки клетки у нас, Каракачанов посочи, че това е чувствителна тема, доколкото подобна информация не се дискутира публично.

Той обаче отсече, че има "опити за създаване на подобни неща".

Каракачанов припомни процеса срещу ислямистите в Пазарджик и добави, че там също има неща, от които могат да се направят изводи.

Освен това той е категоричен, че има връзка между тероризма и бежанския поток.

Красимир Каракачанов информира, че са подготвени законодателни предложения по въпросите на финансиране на вероизповеданията и по темата за кадрите, които се занимават с изповядване на една или друга религия.

"Смятате ли, че е нормално младежи, учили по 8-10 години в частни ислямски университети, и то в страни, в които се проповядва и официална религия там е уахабизмът, да идват и да заемат места в мюфтийството или в джамиите?", попита вицепремиерът.

Той настоя, че Висшият ислямски институт в България трябва да се лицензира и да обучава кадрите си по учебна система, утвърдена от МОН.

"Всеки един български гражданин, завършил някъде другаде, трябва да минава през лицензиране през МОН, за да получи правото да преподава", призова Каракачанов.

Според него не е нормално заплатите на имамите в България да ги плаща чужда държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 29 имаме си всичко ... ама нямаме тоалетна ... и затова си заголвате дупетата където ви падне .
28
0
 
0
 
! Отговори
Uriah преди 6 години
Fat burners now?
27
1
 
3
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Ей, Жулвио, дори когато държавата ви тормози, пак разчитате на държавата. Какво общо има МОН с човешката вяра, съвест, в кои векове живеете? Най-голямото нещастие на хората е било, че царят им като повярва в нещо и пише декрет, всички да се поклонят на неговия бог. Към тези мрачни времена ли ще се връщаме, когато официалната религия гони фанатици, пак ли ще избиваме богомили и ще горим хора на клада? Държавата прави истината да е слаба, с такива методи и с претенции за достоверност на нейните.
26
0
 
5
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Селянина от ТКЗСто се появи пак :-)
25
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на комунистическия сатрап Тодор Живков нямахме тоалетна хартия и банани, но сега сме в ЕС и имаме много тоалетна хартия и банани.
24
1
 
22
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Етническите Турци са работливи хора, т.н. "Помаци" са работливи хора, от т.н. "Роми" 90% само се плодят и чакат на помощи! Те за пари и "Будисти " ще станат!В България има Българи, Турци, Помаци, Арменци, Евреи и какви ли не още общности, защо малко от тях разчитат на помощи?
23
2
 
9
 
! Отговори
Кардиолог преди 6 години
С тези килограми кръвното Ви, г-н патрЕот ще избуши апаратчето! Спешно трябва да свалите поне 30 килограма! Иначе и байпаса няма да ви спаси!
22
3
 
12
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Аааа...няма...няма...те още не са се научили да правят бомби от амониева селитра...Няма страшно!Изчакайте още някоя и друга година - па тогава се притеснявайте!А за ромите - Долу ръцете!Те са "застрашен вид"...а българите сме толкова много - ще им стигнем за още 30 - 40 години!Виж после не знам кой ще ги издържа...да пробват в Германия - Мурксул събира човекоскрап - хоби и е!
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много деликатна тема било, така е прави сте, да ги оставим да се радикализират, че да си обявят една нова ислямска държава и за пореден път от България да бъде отрязана земя. ПРЕДАТЕЛИ И РОДООТСТЪПНИЦИ! Ще си платите един ден!
20
1
 
15
 
! Отговори
до Али преди 6 години
"...аз не съм чул някой християнин да е приел исляма или обратното"===Ами като не си чувал, позаинтересувай се. Наскоро беше изнесена статистика за Германия, където само за 2016 г. 1,2 млн. души са приели исляма. Подобна статистика беше изнесена и за Англия преди около година. Това, че ти не си чувал означава само, че ти не си чувал, а не че не се случва.
19
2
 
7
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 6 години
До Ойнк ойнк Хайде да не обиждаме повече Попа , който се оказа че не е предал Левски . Виновника е Димитър Общи за когото няма сведения колко кила живо тегло е бил . Истината е , че Карата е заприличал на *** и той ще наддава още ...........
18
2
 
12
 
! Отговори
И Д И О Т ли е преди 6 години
Това не ти е работата бе мазен дебе-лак корумпиран има си служби за това!
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не можело да учиш за имам в чужбина и да проповядваш у нас"===Не мога да разбера дали авторката е написала подзаглавието с ирония или не. Ами не може бе, Ками, не може. И Каракачанов ясно казва в текста, който сама си написала, че тези хора отиват да учат ислям в страни, в които се проповядва уахабизъм, а това е изключително краен ислям, който е в дъното на идеологията на ИД.
16
0
 
8
 
! Отговори
успех преди 6 години
Щастлифт,че е част от колониалната администрация.
15
2
 
2
 
! Отговори
акхмед преди 6 години
До алиислямизация е вербуването на безперспективни младежи за обезсмисляне първите 5 стълба на исляма с Шестия /да обясня ли по-бавно, или разбра/
14
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Po dobre dzamia otkolkoto uchilishte sus glupaci
13
1
 
9
 
! Отговори
Ойнк ойнк преди 6 години
Мдаааа, свинчyгата се ояде и вкара на пета, политкоректна скорост - не е ислямизация, ами радикалиация... не са цiraни, а роми!!! Поп Кръстю в нов вариант (+40кг)!
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно нещо е сгафил, щом пак ни плаши с този призрак...
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шкембе, дай хляб на Хората. Стига си ги занимавал с простотии.
10
3
 
15
 
! Отговори
Карина преди 6 години
Този покъртително голям противняк и лъжемакедонец влезе във властта и се скъса от антибългарски актове! Призна държавчето Македония за отделна нация с отделен език, което е достатъчно за един истински македонец от сорта на Ванчо Михайлов, Тоше Александров или Гоце Делчев да го излекуват со куршум во главата!