За самолетите: По-полека, бързите сделки - комисионни раждат

Каракачанов отново обясни, че закупуването им не е спешно
5 окт 2017 13:50,
27
За самолетите: По-полека, бързите сделки - комисионни раждат
Снимка: архив "Булфото"

Военният министър Красимир Каракачанов отново призова да не се бърза със закупуването на изтребители за армията.

"Има поговорка – бързите сделки, комисионни раждат. Не искам да се създават подобни съмнения”, каза той пред bTV.

Той обясни, че двете стъпки, които трябва да вървят паралелно, са ремонт и модернизация на наличната авиация и водене на преговори за закупуване на нов изтребител.

Още по темата

"Самият премиер казва, че не трябва да има ябълки на раздора. Ние още говорим за това какъв самолет да има“, каза още военният министър. Той допълни, че не пречи в това време да бъдат закупени и влакове, защото едното не противоречи на другото.

Вчера премиерът Бойко Борисов също обяви, че не трябва да се бърза с новите самолети и обясни, че купуването на нови влакове също е приоритет.

Каракачанов коментира и напрежението около премиера и президента. Според него подобни неща винаги е имало в политиката у нас.

"Аз съм привърженик, че е крайно време политическият елит да покаже, че е в парламента, за да решава проблемите на хората, а не да се правят на леви и десни”, каза министърът.

Каракачанов обясни и че за него казуси като "Кумгейт” са неприемливи. Той допълни и че гледа с насмешка на твърдението, че ГЕРБ са бламирали лидера си. 

"За всякакви подобни неща като има съмнение за нарушение, има органи, които да го проверят”, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
12
 
! Отговори
колко алумин преди 6 години
"Има поговорка бързите сделки, комисионни раждат" това ще да е някоя русенска патреотична мисъл. Самалетите отадавна са пазарени, съшо както с обществените поръчки, сега ви играят прозрачен избор. Избираме само въжето, или ножа.
1
1
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Е, разбира се, най-лесно е да не се прави нищо. А министерската заплата и така си върви. Можем да останем без армия, но без министър на отбраната - никога.