Цветанов: ГЕРБ няма да е политцентрала за жълти новини!

Властта на може да воюва с медиите, убеден е вицепремиерът Дончев
Обновена: 8 окт 2017 17:44 | 8 окт 2017 13:35, Анисия Иванова
109
Цветанов: ГЕРБ няма да е политцентрала за жълти новини!
Снимка: БТА

От ГЕРБ не искаме да бъдем политическата централа на жълтите новини, а централата на реалните политики, които достигат до хората. Това заяви на пресконференция днес заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов. Той заяви, че ГЕРБ няма да участва в тази компроматна война, посочвайки схемите за роднински назначения, представени от депутати на БСП.

Още по темата

Цветан Цветанов призова БСП, когато правят подобни разкрития, да сезират компетентните български институции, ако смятат, че има някакви нарушения. Заместник-председателят на ГЕРБ увери, че партията ще защити достойнството на качествените и компетентни хора, които работят за страната. Истинският дебат трябва да бъде в парламента при внасянето на бюджета, заяви Цветанов.

Той съобщи, че представители на партия ГЕРБ ще участват в утрешния Консултативен съвет за национална сигурност, свикан от президента Румен Радев.

Цветанов отхвърли вменената вина, че е направена анкетна комисия, свързана със самолетите и уточни, че тя е заради това да има прозрачност и да се знае къде отиват парите на българските данъкоплатци.

"Няма абсолютно нищо, което да е свързано или да има умисъл за атакуване на президентската институция", заяви Цветан Цветанов.

Той каза, че днес е разговарял с премиера Бойко Борисов, като "темата за президента Радев и за президентската институция беше част от разговора и защото има много спекулации в публичното пространство, че се бламират решенията на премиера и че има евентуален разкол в ГЕРБ".

В разговора стигнахме до заключението, че "няма да си позволим да говорим за президентската институция, защото, независимо дали един президент ни харесва или не, той е законноизбраният президент на България и представлява президентската институция на международни форуми", каза Цветанов, цитиран от БТА.

Той заяви, че ГЕРБ никога и по никакъв повод не търси конфронтация и отбеляза, че е поел ангажимент към премиера Борисов - "колкото по-малко споменавам Радев, толкова е по-добре".

Партия ГЕРБ има свой организационен и политически живот и свикването на Изпълнителната й комисия /ИК/ е правомощие единствено на ИК и на нейния председател, каза Цветанов по повод на вчерашното искане от БСП за свикване на ИК на ГЕРБ за роднинските назначения.

Не искаме никой да се меси в нашия организационен и политически живот, както ние не правим това по отношение на другите партии, заяви Цветанов. Той отбеляза, че партия ГЕРБ има 95 000 членове и припомни, че през февруари-март е представила управленската си програма.

Българските избиратели определиха кой трябва да управлява страната и се вижда, че когато управлява ГЕРБ и икономическите показатели и финансовата дисциплина са много по-добри, коментира Цветанов. По думите му "номер 1 в компроматната война са БСП и те са го показали още при учредяването на ГЕРБ".

Не може да се допуска ситуация, в която представители на властта воюват с медии, обяви на брифинга вицепремиерът Томислав Дончев по повод скандала с изказванията на Антон Тодоров от ГЕРБ и вицепремиера Валери Симеонов (НФСБ), които отправиха намеци към водещия Виктор Николаев, че може да си загуби мястото, ако задава много въпроси.

А вчера Симеонов даде срок от 24 часа на четири медии – bTV, Нова телевизия, БНТ и БНР, да му се извинят.

Дончев уточни, че не може да се извинява от името на Валери Симеонов. Той предложи вицепремиерът и Антон Тодоров отново да бъдат поканени в ефир, за да уточнят какво са искали да кажат и да се извинят, ако има нужда.

Обикновено заплахите не се правят в ефир. Аз съм бил журналист и също съм бил заплашван, но "зад кулисите", коментира вицепремиерът.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че партията застава зад свободата на словото. Той припомни, че политиците, които са засегнати от лъжи в медиите, могат да заведат дело.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
21
 
! Отговори
Още Един преди 6 години
Присъединявам се към негативните изказвания за ГЕРБ и Цветанов.
68
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецо КРАДЕЦО защо не е в затвора?!? Аааа, сетих се, най-крадливата партия ГЕРБ е на власт!!!
67
1
 
23
 
! Отговори
Питащ преди 6 години
Защо ми звучи като вица:Вървели двама по пътя. В храсталака нещо шавнало. Единия вика птица е, друга вика КОЗЕЛ е. Птица-козел-птица-козел.Наближили и една птица изхвърчала.Обаче единия продължил:- Може да хвръкна, ама козел беше!Мисля, че коментари не са излишни?П.П.Гласувайте за ГЕРБ???????????????
66
1
 
7
 
! Отговори
Честен преди 6 години
Извинявам се за НЕВОЛНАТА грешка.Не е 1044, а 1944 г.
65
1
 
13
 
! Отговори
Честен преди 6 години
До qwerДядо ми казваше: Партизанитечедо се броят до 8.Септември.1044г.!Защото дядовото на 10.Септември. КАЛАБАЛЪК / МНОГО / станаха.Та наследниците на ТЕЗИ партизани станаха правоимащи, а сега са бизнесмени.А иначе за пореден път се уверяваме, че ДС е била голяма работа. Предначертала е бъдещето на страната така, че синове-внуци-пра-внуци и пр-пр-пр-......внуци все да са правоимащи.Многопартийна система в България - грънци. БКП е на ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР!
64
1
 
23
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
СУДЖУКгЕЙ-ЗАПЛАХА ЗА УБИЙСТВО КЪМ КЛЮЧОВ СВИДЕТЕЛ-ШУРОБАДЖАНАЩИНА-ЦЕНЗУРА-ИЗМАМИ ............ЛЪЖИ-ЛЪЖИ-ЛЪЖИ.....Не е сложно: Просто ГЕРБ
63
1
 
11
 
! Отговори
qwer преди 6 години
До 67 тонката - алооо п'ич с долната си ти'ква ли мислиш или въобще мисленето не ти се отдава поради липсата на мозък в "кутията" над раменете ти ? Опитай се да разбереш, че ГЕРБ са поредният клонинг от БКП, много е просто и за тъ'паци като теб да го разберат ! Що за тъ'па порода о'вце е това населиние на територия България бе ? Не ме трийте "дръжки на микрофони", а помогнете на ов'цете малко да поумнеят, че 73 г. все червени изм'екяри ги баламосват и тормозят !
62
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма по - противно и досадно нещо от това глупави хора да се правят на умни. Когато освен всичко друго и амбицията ги тресе яко, нещата стават страшно. "Посредствеността е грях. "
61
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко че Антон Тодоров се продаде така, но не го винете, всички помним как застреляха Боби. Всички държави имат разузнаване и вече знаят какво точно представляват Борисов, Цветанов, Цацаров и ГЕРБ. Чакат просто българите да се вдигнат и да покажат своята нетолерантност към подобно управление. След като в Турция и в Унгария хората се вдигат, един ден ще се вдигнат и в България. Има достойни хора за главен прокурор - Татяна Дончева или това момче, което напусна СГС
60
2
 
18
 
! Отговори
как вървят цените на преди 6 години
Цецо, мани ги ти лакърдиите за политиките, а кажи, как вървят цените на апартаментите?
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото по-бързо изчезнат такива "умни" и "честни" политици, толкова по-малко нетърпение ще има към политическата класа
58
1
 
16
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 6 години
Другарю Цветанов, още ли не си вдянал, че това роднинско преплитане при вас, "управляващите" в герб, води само до кръвосмешение (инцест) и от там до *** на цялото ви "управленческо" поколение? Виж се себе си, виж Антон Тодоров, виж Симеонов!
57
2
 
23
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
БЬЛГАРИЯ СЕ НУЖДАЕ ОТ ОБРАЗОВАНИ И ЧЕСТНИ ХОРА КОИТО ДА УПРАВЛЯВАТ ДЬРЖАВАТА В ПРАВИЛНА ПОСОКА !!!!!! В МОМЕНТА НИ УПРАВЛЯВАТ ПОЛУГРАМОТНИ КАЛИНКИ С ДИПЛОМИ ОТ СЬМНИТЕЛНИ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ !!!!
56
2
 
17
 
! Отговори
ДА преди 6 години
До Ани ЦоловаВярвам му, че си екупил седми апартамент.
55
3
 
20
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
ЦЕЦКО КОЛКО АПАРТАМЕНТА ИМАШ ??????? НЕ СЕ ЛИ НАЯДЕ !!!!
54
2
 
20
 
! Отговори
прав преди 6 години
ВСИЧКО В ТОЗИ САЙТ,КОЕТО Е СРЕЩУ МАФИЯТА ОТ ГЕРБ СЕ ТРИЕ! НЯМА СМИСЪЛ ОТ ВАШИТЕ ОБЕКТИВНИ КОМЕНТАРИ!ДОРИ ИТОВА ЩЕ ГО ИЗТРИЯТ!
53
4
 
23
 
! Отговори
ЦЕЦО Е ЗЛОВЕЩУНГЕР преди 6 години
КАКВО ДА КАЖЕШ - ЦВИНОКИО И ПОВЕЧЕ КОМЕНТАРИ НЕ СА НЕОБХОДИМИ. ЛЪЖЕЦ, КРАДЕЦ, *** К, И ***, АМА МНОООГО *** ЧОВЕК. СЛОВОТО МУ ЗАДРЪСТЕНО, НАХАЛНО ТЪПО, НО УПОРИТО ГНЯВИ ЛИ ГНЯВИ. А ФИЛОСОФИТЕ СА КАЗАЛИ -МЪКАТА НА СЛОВОТО Е МЪКА НА МИСЪЛТА. В ТОЗИ РЕД НА МИСЛИ,ЦЕЦО МИСЛИ С ГЪНКАТА НА ДОЛНАТА ЧАСТ НА ГЪРБА, КОЯТО РАЗДЕЛЯ ДВЕТЕ БУЗИ.
52
2
 
30
 
! Отговори
ПРАВИЛНО, НО НЕТОЧНО преди 6 години
ДА, НЕ СА ПОЛИТЦЕНТРАЛА, А ЯДРЕНА ЦЕНТРАЛА НА ЖЪЛТИ НОВИНИ. ТО НЕ БЯХА АПАРТАМЕНТИ, СУДЖУЦИ, ПЪРЖОЛКИ ЗА КУЧЕТА, МАГАРЕ, ПАРДОН МАГАРИЦА, КОЯТО СИГУРНО ЩЕ БЪДЕ ИЗБРАНО ЗА ПРЕЗИДЕНТ, В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ "ПАРЛЕ ВУ ФРАНСЕ", ШУРОБАДЖАНАЦИ НАВАСЯКЪДЕ И ВЪВ ВСИЧКО.... КОЛКОТО ДО МЕДИИТЕ, ГЕРБ ПРОСТО СИ НАПАЗАРЯВАТ ЖУРНА ЛЯ, ЦЕЛИ МЕДИИ. ДРУГИ ГИ УБИВАТ ИЛИ В НАЙ-ДОБРИЯ СЛУЧАЙ ГИ БИЯТ, ПАЛЯТ И ВЗРИВЯВАТ РЕДАКЦИИ/В.ГАЛЕРИЯ/, КОЛИ, ЖИЛИЩА.ГЕРБ СА ХИПОПОТАМИ -ЗАТЪНАЛИ ДО ШИЯ ВЪВ ФЕКАЛИИ, НО ЗИНАЛИ ЗА ОЩЕ
51
10
 
3
 
! Отговори
Хубчев преди 6 години
А снощи загубихме от Франция ! Несправедливо...
50
0
 
7
 
! Отговори
Ха-Ха Ха така преди 6 години
Какви шаранчета сте дувгари!Не четете ,не мислите,не гледате!Не разбирате от ирония!