Борисов към Нинова: Да сме в НАТО, а да не участваме в учения ли?!

Премиерът нареди министрите да са на КСНС при президента във вторник
136
Борисов към Нинова: Да сме в НАТО, а да не участваме в учения ли?!
Снимка: БТА, архив

"Аз не мога да разбера – ние като членове на НАТО в ученията не трябва ли да участваме?!", пита риторично премиерът Бойко Борисов на заседанието на Министерския съвет в сряда.

Още по темата
Същия ден лидерът на левицата Корнелия Нинова настоя той лично да обясни в парламента ще има ли постоянна флотилия на Алианса в Черно море, както информират чужди медии.

На въпрос на премиера какво е обяснено пред парламента, зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов отговаря, че докладва, че в момента в Черно море няма никакво национално учение с НАТО-вско участие.

"Единственото мероприятие, което ние провеждаме, е подготвяме една наша фрегата, която на 27-и ще замине на Sea Guardian, учението за борба с тероризма в Егейско море. По принцип, ние всяко учение го обявяваме в пресата. Не се предвижда, няма планове за създаване на постоянно присъствие на Военноморските сили на НАТО в Черно море. Изпълняват се плановете от Срещата на високо равнище на НАТО във Варшава миналата година и се създава и активира в Румъния многонационална бригада", казва той пред министрите, според стенограмата от заседанието на МС.

Запрянов допълва, че по отношение на учения с фиктивни сценарии, каквото учение по управление на кризи се проведе в НАТО, Министерството на отбраната информира освен изпълнителната власт, така и президента.

"В тези учения няма никакво движение на войски никъде на територията на НАТО. Те имат единствено за цел да се отработят въпросите за вземането на военно-политически решения, изобщо не става въпрос за реално придвижване на войски", казва зам.-министърът, който впоследствие обяви същата информация и пред медиите.

Борисов пита дали в това учение главна роля има Върховният главнокомандващ президентът Румен Радев, а Запрянов отговаря, че държавният глава е информиран за учението.

"Защото Корнелия Нинова ме вика в парламента да обяснявам защо съм допуснал в Черно море военно учение, флотилии и т. н. Нали ще се борим с фалшивите новини! Затова информирам. Аз не мога да разбера – ние като членове на НАТО в ученията не трябва ли да участваме?!", коментира Борисов. 

Премиерът нарежда на министрите, които участват в Консултативния съвет при държавния глава, да са в Президентството във вторник в 13 часа, когато ще бъде продължен проваленият заради липса на кворум КСНС за антикорупцията.

"Ако трябва да пътуват някъде, да пращат заместници в чужбина. Титулярите да бъдат на заседанието. Отсега да знаят, вторник, 17 октомври, 13,00 часа", припомня им Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
15
 
! Отговори
стефан преди 6 години
Може г-н Борисов, МОЖЕ!!!! само че трябва да се чете , а Вие от ГЕРБ не желаете да се затруднявате с четене. По-лесно е да се превива гръб и се рапортува
86
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 84Хм.....само преди 26 години бяха 3 държави от Варшавския договор! Е, сега са натовски! АМА СЛЕД ИМА НЯМА 5-6 ГОДИНКИ ДА НЕ СТАНАТ ПАК Я ВАРШАВСКИ, Я МОСКОВСКИ ДОГОВОР!!!!!! Не бъдете толкова самоуверени!!!! КОЛЕЛОТО НА ИСТОРИЯТА СЕ ВЪРТИ.....ВЪРТИ.......ВЪРТИ.......ха-ха-ха.......и КЪДЕ ще се криете, бе мишлета ПОСЛЕ????????
85
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Погледнете на снмиката ухилената лукава простовата мутра на селски тарикат.И това е първият човек в Държвата.Боже опази.
84
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-голямата част от Черно море си е Руско, така че Путин едва ли ще допусне някакви навлеци да му се разхождат под носа.
83
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Дони 82Ха-ха-ха-ха-ха-ха...............ако си мислиш, че тоя се подиграва на К.Нинова, жестоко се лъжеш!!!!! САМИЯТ ТОЙ СТАВА ЗА СМЯХ!!! Зщото никой вече не му се връзва на плоските лъжи и дърварски шегички!!! Е, може би само такива умствено ограничени и интелектуално неразвити индивиди (за малко да кажа "като тебе", ама няма да те обиждам, защото може даже и да си само ***, а не реален, мислещ човек!).
82
8
 
3
 
! Отговори
ИДИОТИ преди 6 години
До АнонименНе можа да се остане руско езеро!!!
81
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Черно море е море на 3 ТРИ НАТОВСКИ държави, 2 ДВЕ ,които се сремят към НАТО и една, която драцни всички останали.
80
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилията освен България е готова да хариже - ако може - и цялото Черно море на Русия.
79
14
 
3
 
! Отговори
Дони преди 6 години
Таз дърта, подута и противна вещица другарката *** Нинова е толкова зле, че Туквун я прави за смях и бърше пода с нея! Таз селска тетка е в пъти по-зле за БСП-то от Видинския АлкохоУик другаря Микооооуфф!
78
7
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
За нашите социалисти ,Запада е интересен и важен само с парите си,които могат могат да се харчат и в Москва
77
5
 
13
 
! Отговори
хаха преди 6 години
"Аз не мога да разбера ние като членове на НАТО в ученията не трябва ли да участваме - калинката Борисов пак си утворил устата, комикът! Аве КОЙ го избира тоя комедиант бе?
76
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рано или късно кой каквото търси го настига ! СИМИТЛИЙСКИЯ !
75
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Черно море не е натовско и НАТО няма място в Черно море освен че пази заграбените бг територии от Турция и Гърция.
74
5
 
9
 
! Отговори
СРАВНЕНИЕ преди 6 години
НА ШОПСКИЯ *** С ЛЕТЕЦА- ПРЕЗИДЕНТ НЕ МОЖЕ ДА ИМА, ВИЖТЕ ИМ САМО ИЗКАЗВАНИЯТА! С КЛАСИ Е РАЗЛИКАТА! МАКАР, ЧЕ РУМБАТА НЕ Е ЦАР НА СЛОВОТО, СКОВАНИЧЪК Е, АМА ПРЕД ТОЯ НАПРАВО БЛЕСТИ!
73
3
 
9
 
! Отговори
pepi преди 6 години
по-*** от тоя е само цветанофф
72
4
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Пази боже само дядя Кузя да не долази, че ще отрови въздуха...
71
8
 
11
 
! Отговори
Шоу преди 6 години
Краварите да си обират партакешите от България. Напълниха света с военни бази, забъркват каши навсякъде. А ние като балъци и предоставяме територията си.
70
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко пак лъже! Ама то от него освен лъжи и локуми друго не се очаква. Я да пусне CNN, може пък и там да има fake news по темата.
69
6
 
9
 
! Отговори
до Нянго преди 6 години
А не трябва ли да настаниш в жилището си натовски ***. Откъде накъде ще ми натрапваш НАТО и техните бази. Трябва ли да дрънчи оръжие в България, а към нея да бъдат насочени ракети. Само безмозъчни *** могат да искат ядрено оръжие в страната ми. Аман от ***.
68
8
 
9
 
! Отговори
Жоре Натовецо преди 6 години
Логично е, но другарката Нинова и генералисимус обергрупенщурмфюрера с щръкнали уши Гумен трудно смилат, че ние всъщност сме НАТО, а не Задунайская губерния.....Всяка наша база е и база на НАТО, всяко наше летище е летище на НАТО! И слава Богу!