Борисов към Нинова: Да сме в НАТО, а да не участваме в учения ли?!

Премиерът нареди министрите да са на КСНС при президента във вторник
136
Борисов към Нинова: Да сме в НАТО, а да не участваме в учения ли?!
Снимка: БТА, архив

"Аз не мога да разбера – ние като членове на НАТО в ученията не трябва ли да участваме?!", пита риторично премиерът Бойко Борисов на заседанието на Министерския съвет в сряда.

Още по темата
Същия ден лидерът на левицата Корнелия Нинова настоя той лично да обясни в парламента ще има ли постоянна флотилия на Алианса в Черно море, както информират чужди медии.

На въпрос на премиера какво е обяснено пред парламента, зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов отговаря, че докладва, че в момента в Черно море няма никакво национално учение с НАТО-вско участие.

"Единственото мероприятие, което ние провеждаме, е подготвяме една наша фрегата, която на 27-и ще замине на Sea Guardian, учението за борба с тероризма в Егейско море. По принцип, ние всяко учение го обявяваме в пресата. Не се предвижда, няма планове за създаване на постоянно присъствие на Военноморските сили на НАТО в Черно море. Изпълняват се плановете от Срещата на високо равнище на НАТО във Варшава миналата година и се създава и активира в Румъния многонационална бригада", казва той пред министрите, според стенограмата от заседанието на МС.

Запрянов допълва, че по отношение на учения с фиктивни сценарии, каквото учение по управление на кризи се проведе в НАТО, Министерството на отбраната информира освен изпълнителната власт, така и президента.

"В тези учения няма никакво движение на войски никъде на територията на НАТО. Те имат единствено за цел да се отработят въпросите за вземането на военно-политически решения, изобщо не става въпрос за реално придвижване на войски", казва зам.-министърът, който впоследствие обяви същата информация и пред медиите.

Борисов пита дали в това учение главна роля има Върховният главнокомандващ президентът Румен Радев, а Запрянов отговаря, че държавният глава е информиран за учението.

"Защото Корнелия Нинова ме вика в парламента да обяснявам защо съм допуснал в Черно море военно учение, флотилии и т. н. Нали ще се борим с фалшивите новини! Затова информирам. Аз не мога да разбера – ние като членове на НАТО в ученията не трябва ли да участваме?!", коментира Борисов. 

Премиерът нарежда на министрите, които участват в Консултативния съвет при държавния глава, да са в Президентството във вторник в 13 часа, когато ще бъде продължен проваленият заради липса на кворум КСНС за антикорупцията.

"Ако трябва да пътуват някъде, да пращат заместници в чужбина. Титулярите да бъдат на заседанието. Отсега да знаят, вторник, 17 октомври, 13,00 часа", припомня им Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На *** и се иска да хапне на Боко суджука, но пък тои е бизи с миенето на задните части на запада и чака голем кафяф суджук от там да излезе и да му го извият на муцунката. Налие е 100% лоялен член на нато.
26
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пичове вие сте психично болни и живеете в някаква си ваша реалност. Добре, че сте малко и нямате глас по избори, че си е мамата...
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой пита колонизирана територия за каквото и да е.Поставили са срещу бая заплащане послушни губернатори и те им вършат работата да затриват населението и да им освободят територията.
24
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 24Ти изобщо имаш ли някаква рационална мисъл? Естествено, че в страна от НАТО ще идват войски от НАТО... кое не ви е ясно??? Кое толкова малките ви червени мозъчета не могат да разберат?
23
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджук паша пак чупи *** проблема не е къде членуваме,а да не сме винаги в поза партер пред големите началници.Няма ли кой да му каже,че редица наши съюзници първо си гледат своя интерес и после решават къде и кога .
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 20То само за банани и тоалетна хартия мислите защото толкова акъл имате. Кадърните се оправиха на запад някой дори и тук. Вие продължавайте да си въртите едни и същи мантри и да чакате държавата или партията майка да ви дундурка понеже сте некадърни до няма и къде и за нищо не ставате.
21
1
 
7
 
! Отговори
Mopcku_ преди 6 години
Това първо не е новина, а свободно съчинение с неясна цел. Второ силно ме съмнява *** да е питала именно за това което Боце обяснява.... С три дум казано днес.бг си пълнят страницата с глупости
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 6"да сме в ЕС и да ядем храни втора употреба"Не та знам какво ядеш ама аз такива проблеми нямам...
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега има много банани и тоалетна хартия за Коледа и летиме от цвят на цвят като волни пеперуди Нека пиратите в Егейско море знаят, че ще им направим главите криви със единствения си кораб, щото туй дето остана от Русия го нарязахме на скраб.
18
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички войски на НАТО са добре дошли в България страна членка на НАТО. Нинова и платените и *** можете с бодра крачка да вървите на майната си или в *** Русия. То едно и също...
17
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хихи русофилите не издържат пак :)))) пяна ви е излязла по устата бе другари :))
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коронният номер на Баце,на който постоянно се връзват зомбираните му фенове.Първо тихомълком се изхожда на метеното,след което се скътава и гледа какво ще стане.Щом се разсмърди достатъчно,Баце се показва сърдито и започва да пита кой аджеба е свършил тая магария.После праща подопечните си да почистят и оберат срама,след което гордо заявява пред раята:"Видяхте ли,ако не бях аз...".Та и сега така.Той не си пусна хората при Президента, пък сега сърдито им заповядва да са там другия път.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България кога ще се въоръжи както трябва по линия на НАТО, че да има поне някаква отбранителна мощ ? При съседите наоколо яхтите ли ще ни пазят ? Или (бивши) империи, за които сме просто геополитически и /или енергиен маршрут за тяхните олигарси ? Търсим последните ракетни комплекси, изтребители, танкове, кораби и подводници, иначе "който не храни собствена армия, ще храни чужда"....
14
6
 
21
 
! Отговори
ВЪПРОС? преди 6 години
ОТ ДОСТА ГОДИНИ ПИТАМ:ДО СЕГА КАТО НЕ БЯХМЕ В НАТО КОЛКО ПЪТИ НАПАДАХА БЪЛГАРИЯ??? И ЗАЩО ЛИ НИ ТРЯБВАШЕ НАТО ДА ЗАМЪРСЯВАТ НАШЕТО МОРЕ,РИБАТА И ВЪЗДУХА ОТ МНОГОТО САМОЛЕТИ КОИТО ЛЕТЯТ СУТРИН НЕБЕТО Е НА БЕЛИ ЧЕРТИ БРОИЛИ СМЕ ГИ И СТИГАМЕ ДО ОКОЛО 50 А МОЖЕ ДА СА И ПОВЕЧЕ - ДОКЪДЕ Я ДОКАРАХА ЗА ЕС БАХМЕ СЪГЛАСНИ НО ЗА НАТО НЕ А СЕГА МАЙ И ЗА ДВЕТЕ НЕ СМЕ
13
4
 
24
 
! Отговори
Тиквеник преди 6 години
ББ, толкова си прос-т, че на снимка като те видя те псува-м поне 4 часа. По прос-т "политик" България никога не е имала...
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ОТ КАКЪВ ЗОР сме при нато-нациките???????????????????? КАКВА ПОЛЗА И ВЪОБЩЕ КАКВО ДИРИМ ТАМ!? Нито са ни на ума, менталитета, народните традиции, кравното родство, езика, възпитанието и въобще ВСИЧКО, ЗАРАДИ КОЕТО СИ ЗАСЛУЖАВА ДА ЖИВЕЕШ НА ТОЗИ СВЯТ!!!!!!!!!!!!!!!! Нищо не ни свързва с тях, нищо!!! Е, може би крадените пари на нашите пишман-олигарсчета са там???? ЗАТОВА ГИ ДЪРЖАТ за едно място! А НАС, ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА?????????
11
2
 
23
 
! Отговори
Тиквуна преди 6 години
Боко към Нинка, да лижеме задни части по цял ден, и да откажем акане в устенцата ли?! Няма начин, Това ни е ролята на лоялен член. Ние сме 100% в нато, но разчитаме на Русия да ни постегне Миговете в случаи че трябва да ги ползваме срещу Русия. Абе ние сме големи КУ|*ВИ, яко развъртаме и запада и изтока, ГОУЕМИ СМЕ ХИТЕЦИ НИЕ ПОЛИТИЦИТЕ.
10
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да сме министри и да не крадеме суджук ли и да не си назначим родата някъде ли ?
9
1
 
8
 
! Отговори
Ашкалсум баце преди 6 години
Обясни и тънак тарикатлък от млаадитите пожарникарски години. Айда на бас ***, за кифтенца , пиленца биричка и двайсет кебапчета..ако пък много знаеш суджук ако си отворена ии ниикви шментени капели че ти броя пръстенчетата..и никакви там лондончанчета от оксфорчетата дан ми пробутвате щот туй сме ний , какт рода сме..от една софра сме ейй...
8
1
 
18
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 6 години
От запада правят неща да ти е драго когато ги трепиш като змия!