БСП скочи на увеличението на заплатите на зам.-министри

Това е "грабеж на народни пари", смятат социалистите
20 окт 2017 14:05,
46
БСП скочи на увеличението на заплатите на зам.-министри
Снимка: Bulgaria On Air

От БСП нарекоха увеличението на заплатите на заместник-министрите и началниците на кабинети "грабеж на народни пари".

"В сряда, на заседанието на Министерски съвет, със свое решение, прокарано тихомълком, Борисов вдигна драстично заплатите на всички заместник- министри и на най-доверените висши политически чиновници - началниците на политическите кабинети. Те вече ще получават месечно по около 3500-3600 лв., или с около 2000 лв. повече отколкото в момента. На нас, от ПГ на "БСП за България" това ни звучи като цинизъм, като безсрамие и грабеж на народни пари, събирани от данъци, такси и налози, плащани от целия български народ, за да бъдат хрантутени роднини, съпрузи, съпруги и деца, любовници, че даже и шофьори на властта", прочете Георги Гьоков в декларация от името на парламентарната група на левицата.

Още по темата
"Пари раздавате с лека ръка, защото не ги вадите от джоба си, а от бюджета, от парите на народа. А повечето от тези хора, които ще получават тези пари, не са на тези позиции, защото притежават някаква уникална експертиза или са ефективни, а защото са верни", продължи Гьоков.

Социалистът настоя, че в същото време България е на дъното на европейските статистики по доходи и бедността и неравенството са сред най-големите заплахи за националната сигурност.

"10% от българите, които можем да наречем "богати", печелят повече, отколкото половината от българския народ, които няма как да наречем по друг начин освен "бедни", отчете Гьоков.

Той обобщи, че 23% от българите живеят под прага на бедността.

"С пенсии под 310 лева са 60% от пенсионерите. Бедните деца са 32%. 20% нямат подходящи място за учене, 36% не могат да си купят два чифта обувки за година, 27% от децата не могат да си позволят ежедневно плод или зеленчук", цитира данни Гьоков

В отговор Станислав Иванов от ГЕРБ настоя социалистите да не казват на черното-бяло.

"Нямайте съмнение, че ще продължаваме да увеличаваме доходите на хората. 300 млн. лв. плащаме за заплати на учителите. Около 600 млн. лв. - за образователната инфраструктура, около 400 млн. лв. се раздават за здравеопазване", каза Иванов.

"Спрете с това противопоставяне и с тези ваши брътвежи. Нека да гледаме напред, нека да увеличим тези доходи на хората", настоя депутатът от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БиБи 43 Да Мая Манолова бе зам председател на Народното събрание на чие бе предложението за вдигане на заплатите на депутатите? Сега Вие проверете. Не съм нито от ГЕРБ нито от БСП и прочие партии. Не искам тези във върха да се облагодетелства за сметка на народа и с парите на народа независимо кои са.
39
0
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До АнонименГЕРБ сменят министрите и зам.министрите. През май т.г. смениха над 30 зам.министри. За министър на МВнР назначиха Екатерина Захариева, която няма завършено МО, нито един ден като дипломат. За зам.министър назначиха Георг Георгиев, който беше съветник на евродепутат и пишеше становщата му. По образование е социолог и не е помирисвал дипломация и посланическо място. За Ек.Захариева е характерна глупавата й усмивка, която редовно показва.
38
0
 
3
 
! Отговори
БиБи преди 6 години
До АнонименМая Манолова никога не е била председател на НС. Първо провери това, което пишеш, дали е истина или лъжа. Сигурно си безмозъчен гербаджия от Горно нанадолнище.
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП сега скачали, ами в близкото минало когато г-жа Мая бе председател на парламента по времето на Орешарски нали и те първата им работа бе да вдигнат заплатките на депутатите. Нищо ново всички крадат и са маскари.
36
0
 
7
 
! Отговори
Социални преди 6 години
Увеличението на заплатата на един зам.министър е 2000 лв, а на майчинските при едно дете - с "цели" 3лв. Значи един зам.министър като Г.Георгиев взема повишение на РЗ колкото повишението *** майчинските НА 670 МАЙКИ!!! Боко, с коя глава мислихте с министъра на ТСГ?
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те без зам. министри не могат да управляват! Правителствата се сменят, зам. министрите остават и движат цялата бюрократична и оперативна работа.Овациите обаче отиват за тези, които постоянно ги показват телевизиите. Вижте един Кирил Ананиев колко финансови министри е сменил.
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И СТАНЧО СИ МИСЛИ, ЧЕ НЯКОЙ МУ ВЯРВА?
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 31Задно, когато бяха комунистите имаше училище във всяко село и всичките бяха пълни с ученици. И учители имаше предостатъчно.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ми харесва това "скочи", което постоянно употребяват в Днес.Бг.Диалекст някакъв, май от Перник.
31
0
 
7
 
! Отговори
БиБи-4 преди 6 години
Това са хора на средна и напреднала възраст, знаят всички ишарети и на тях чужбина не им трябва -докарват си доста големи за БГ заплати. Изходът не е наливане на пари в пясъка, а американската система - здравните отчисления в личната сметка на осигуряващия се и само той има право да тегли от нея. Тогава лекарят ще те гледа в ръцете и ще те лекува , както се полага. Другото са масали и приказки за наивници. За десетина години сегашната порочна система ще си отиде заедно с НЗОК и сума ти пиявици.
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няма да има пари за суджук иначее !
29
0
 
5
 
! Отговори
БиБи-3 преди 6 години
За здравеопазването: Подавляваща част от лекарите станаха бизнесмени - каквото и падне прибират и колкото и да им дадете , веднага ще го лапнат.Те са най-наглата каста на държавата. Крадат по линията джипи-лекар на кабинет и в болницата по линията управител на болница- н-к отделение -лекари в отделенията, повечето от които са и лекари на кабинет. Най-много крадат джипитата, които имт по 1500 пациенти и си докарват по 4-5 хил.лв/месец.Същите пари си докарват и лекарите на кабинети.
28
0
 
5
 
! Отговори
БиБи преди 6 години
Ст. Иванов да не говори за неща, от които няма понятие. Той е икономист, който твърде рано е станал е станал шеф на директорски борд ДБ на Софийския електротранспорт, бил е депутат в 41,42 и сега в 44 НС,така че се е откъснал от живота и говори небивалици. Още в средата на 90-те години кандидатите за учители намаляха. Това беше по времето, когато учениците и родителите все още не ги биеха, но заплатата РЗ беше мизерна. От средата на първото десетилетие започнаха и да ги бият/продължава
27
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А КАТО БЯХА НА ВЛАСТ КОМУНИСТИТЕ, ЗАЩО НЕ ОПРАВИХА ПОЛОЖЕНИЕТО. САМО С ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ И ПЛЮЕНЕ НЕ СТАВА, ДРУГАРИ. ТРЯБВА И АКЪЛ, А ПЪК ТОЧНО ВИЕ ДА ДАВАТЕ ТАКЪВ Е ПРОСТО СМЕШНО. САМО СИ ВИЖТЕ ПАНЕЛНИТЕ КОКОШАРНИЦИ И ДРУГИТЕ СОЦ ПРЕЛЕСТИ
26
2
 
3
 
! Отговори
Партизан кумунис преди 6 години
Язе грабвам манлихерата и хуквам към балкана.Хранъ немам *** там има ногу мандри.Шъ зема властъ сам.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТИЯ СЕ СЕТИХА НАЙ-СЕТНЕ ,ЧЕ СА СУПЕР НАГЛИ !
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно повечето зам.-министри са от патриотите. Нали обещаха да вдигат доходите. Ето правят го
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министрите ще вземат колкото един мияч на чинии в Германия. Аз мислех че социализЪма си е заминал но не би. Хем да не им дават заплати на управляващите, хем да не крадат и да няма корупция. Е па разберете се накрая какво точно искате. Ако ви кажа аз каква заплата взимам в Германия като дребен началник сигурно веднага ще ме обесите. Българската мечта е обратната на американската - Всички богати и проспериращи хора да станат бедни некадърници като мен
22
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП скача като заклан петел! Особено когато те не могат да крадат народните пари.
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обвържете заплатите с резултатите. Не може да управляваш милиони и да взимаш 2000 хиляди на месец, а друг да спи по цял ден и пак да взима 2000лв. Стига с този комунизъм. Затова се приемат калпави закони, защо някои да се бъхтат като луди за да сътворят смислен закон, като всеки депутат си получава еднакви заплати. В нормалните страни има закони, които не са променяни с векове. А при нас няколко страници с датите на редакция