НС дава 170 бона за тефтерчета, календарчета, картончета

Те били нужни за председателство на България на ЕС
Обновена: 20 окт 2017 10:13 | 20 окт 2017 10:09, Камелия Цветанова
29
НС дава 170 бона за тефтерчета, календарчета, картончета
Снимка: архив, Булфото

Тефтерчета, календарчета, картончета... За такива печатни материали парламентът ще похарчи близо 170 хиляди лева, защото били нужни за предстоящото председателство на България на ЕС.

Още по темата
Вече е пусната обществената поръчка, за да се намери фирма, която да се погрижи за доброто представяне на народните избраници пред колегите им от Европа, когато се срещат с тях на форуми и конференции.

Парите, които ще дойдат от бюджета на парламента по това перо, са 142 000 лева без ДДС. Отделно министерството за европредседателството ни е отпуснало 27 хиляди лева на Народното събрание за изработката и брандирането на промоционални материали.

Така че сумата за отпечатването изданията и материали достига 169 000 лева без ДДС, а фирмата, която ще спечели обществената поръчка, ще е тази, която предложи най-ниската цена.

Изискването на парламента е печатните материали да имат сходства в дизайна и еднотипност на визията, за да са лесно разпознаваеми и идентифициращи институцията.

В заданието е посочено,че не е целесъобразно материалите да бъдат с различно качество и с различна визия, а целта е всички крайни продукти да са професионално изработени.

Едното от изданията, нужно на Народното събрание, е четириезичен речник на парламентарното измерение на българското председателство на Съвета на ЕС за 2018 г. То ще е на български, английски, френски и немски език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фирмата която ще "спечели" е отдавна ясна и избрана. Наглостта на тия *** няма граници. Простотията на народа и търпението му също
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали осъзнавате, че тази система е напълно абсурдна и погрешна и тя предстои да бъде заличена от космоса, който подготвя мащабни планетарни промени, които ще заличат сегашната егоистичната мизерна човешка цивилизация? Ако не го вярвате, в следващите години ще се чудите какво става. Тази култура не може да продължи да съществува повече на тази планета, прочистването вече е в ход, това е само началото!
2
2
 
31
 
! Отговори
Надето преди 6 години
Няма за лечение на болните дечица,но има за тефтерчета за евротъртеите,които ще дойдат само за безплатната софра.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се хабете с тези картончета. Пускайте директно обществена поръчка за кебапчета и кюфтета.