Борисов за военните летци: Дано някой не ги подръчква, няма да е честно!

Няма бунт в Авиобаза "Граф Игнатиево", установи военна полиция
25 окт 2017 15:02, Елка Василева
284
Борисов за военните летци: Дано някой не ги подръчква, няма да е честно!
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

За никой друг не са давани толкова пари, колкото за българските военни летци, надявам се някой да не ги подръчква. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов по повод вчерашната ситуация на авиобаза "Граф Игнатиево", цитиран от"Фокус".

Полети от авиобаза "Граф Игнатиево" бяха отменени вчера , защото част от летците отказаха да се качат на самолетите под предлог, че не се чувстват психологически пригодни за полети.

Борисов обясни, че през последните години за българските военни летци са дадени стотици милиони, дори над милиард, докато за никой друг не са давани толкова.

Той уточни, че на военните летци са осигурени "най-скъпите и модерни самолети тип "Спартан". "Най-скъпите, произведени единствено за България "Пантери", най-скъпите и модерни хеликоптери "Кугър", и на тях летят българските летци“, заяви Борисов и припомни, че има процедура за милиарди за нови самолети.

Още по темата

"Моето уважение към неразположението им. Да, времето е лошо и мен ме е страх да летя в такова време, но летя, когато имам задачи", каза Борисов.

Той е разговарял с министъра на отбраната Красимир Каракачанов, който го е уверил, че след срещата му с военните летци с тях нещата са решени.

По повод случилото се на "Граф Игнатиево" Борисов каза, че е учуден. "Надявам се искрено да няма външна намеса - някой да ги подръчква, защото няма да е честно. Правителствената ни досега са плащали по стотици милиони евро за българските летци и съвсем малко за българските моряци, за сухопътните ни сили и всички останали“, коментира премиерът.

Междувременно от прокуратурата съобщиха за извършена проверка на военна полиция, която е установила, че няма бунт в Авиобаза "Граф Игнатиево". И тъй като не са установени каквито и да е данни за престъпление, няма основание за образуване на разследване.

Военноокръжният прокурор на Пловдив е получил вчера от Регионална служба "Военна полиция" - Пловдив докладна записка за извършена проверка във Военно формирование - Авиобаза "Граф Игнатиево". Повод за проверката са били сигналите за възникнало напрежение сред летателния състав на авиобазата.

При проверката не е установено това да отговаря на действителното положение.

Личният състав на авиобазата е изпълнявал задачите си. Няма данни за откази да се изпълняват такива задачи, както и за "бунт" на летателния и технически състав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дебелият, ***, страхлив и безкрайно алчен Чичак е напълнил гащунките! Навсякъде протести, държавата Му се тресе в бедност и ужасна корупция, която той насади и разви у нас. Какво чакат военните, не им ли омръзна да бъдат унижавани? Три танка само на жълтите павета индва хеликоптера с барети в МС, да отрежат на Хидрата главата. Разрухата се усеща навсякъде! Тя предизвиква агресия, бруталност и прескачане на закона. Старите хора продължават да бъдат пребивани от шведи, бандитите си вилнеят.
23
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е, след като ГЕРБ откраднаха освен Пенсионния, Здравния фонд и този на Армията.Затова на 27-ми всички пред Парламента, да поискаме Оставката на крадливите Суджуци, които за три мандата опоскаха до шушка България.Тези 72 милиарда в банките да не мислите, че са на българския народ - те са на Главния Суджук и на Кумовете му по места.
22
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дадохте бре ББ, дадохте. То и оня земеделец Ненчев даде пари за ремонт на двигателите в Полша, та какво стана с тоз ремонт?Би ли се качил на неизправен автомобил, а какво остава до самолет?Прокуратурата много бързо реагирала, чак да не повярваш, що така? Сами ли са го направили или някой ги е подръчкал?
21
1
 
33
 
! Отговори
kolio99 преди 6 години
е няма такъв смях с тоз човек!!!и той летял:-)))))))))))))
20
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е винаги някой друг да е виновен и да не спира да се оплюва Президента.Все едно че Президентът управлява България, а не собственикът на ГЕРБ.
19
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То не е честно да се ошушка и държавата, ама на политическата пас мина не спрЕхте и когато ножа започва да опира в кокала и усетихте, че може и да ви изметат, и народа няма да си мръдне пръста се сетихте , че няма да е честно .
18
40
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този, който ги подръчква е Радев.
17
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
началото на края...
16
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, тоя самовлюбен глу-пак не може да преживее, че българите избраха Радев за президент, а не Тетка Цецка с рабфака от село Драгана.
15
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А честно ли ви се вижда да увеличиш заплатите на зам.министрите 100% (двойно), а на пенсионерите пенсиите 3%?
14
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе хора, наистина ли такъв кр.етеноид ни е премиер?!?! Абе бива да си ***, ама той е по-кух и от футболната топка която рита. Просто, просто....нямам думи за такъв ***.от на снимката.
13
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов, самолетите са доста по-сложни апарати от кофопомпите.Така че недей да коментираш неща, които са безкрайно далеч от кратуната ти с една гънка.
12
1
 
48
 
! Отговори
ДС преди 6 години
Боко се е научил. Веднага започна да противопоставя едните на другите - моряци, сухопътни, Бай Иван от Горно надолнище.
11
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов отново подема атаките срещу Президента. После ще се оправдава, че не било вярно и че нямало война с Президентството.Некадърниците от ГЕРБ са жалки и смешни - за три мандата източиха 46 милиарда от Държавата, а сега ще се оправдават с Радев, който е само с представителни функиции.
10
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А честно ли е родители да теглят бързи кредити, за да купят тетрадки за децата си?
9
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ти като подръчкваш ординарците си да нападат Радев е честно,нали?
8
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мутро продажна ,пожелавам ти от плюскане да се задавиш със суджук и да пукнеш дано!
7
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов, пилотите да не са луди да летят с ремонтираните в пиратска работилница в Полша двигатели, за което ти и Ненчев взехте 6 милиона комисионна от поляците.
6
1
 
52
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
Когато сееш ветрове, ще пожънеш бури, Г-н Премиер ! Не може да затриваш нацията, да подръчкваш всичко навсякъде да ти слугува и после да очакваш цветя и рози. скоро си довиждане
5
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Времето е лошо за летене, пазят самолетите, само 7 били.