Конгресът на БСП поиска да избира лидер, отхвърлиха идеята

Предложението беше внесено от Ваня Добрева
Обновена: 28 окт 2017 11:55 | 28 окт 2017 11:37,
42
Конгресът на БСП поиска да избира лидер, отхвърлиха идеята
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

С предложениe за включване на точка в дневния ред за промени в Устава на БСП, свързани с избора на председател, започна заседанието на 49-ия Конгрес на партията. Искането беше подложено на гласуване и отхвърлено със 149 гласа "за", 397 "против" и 45 въздържали се, съобщи БТА.

Ваня Добрева от Софийската организация на БСП предложи да бъдат обсъдени промени в устава, с които Конгресът да си върне правото на избор на председател на партията.

Още по темата

"На заседанието през февруари Конгресът извърши политическа грешка, като подведен под лозунга, че реализира демокрация, гласува решение, според което концентрира цялата власт в ръцете на председателя, независимо кой е той. Чест прави на Корнелия Нинова, че досега не се е възползвала от това уставно положение", каза ексдепутатът и бивш заместник-министър на образованието Ваня Добрева. По думите й по този начин партията се придвижва към лидерска.

Валери Иванчев посочи, че решението за пряк избор на председателя от партията, взето на предишния конгрес, означава, че суверенът сам решава кой да я ръководи.

"Има ли по-демократично от това", попита той. "Против съм промяната на устава и съм за демокрацията в партията", добави Иванчев.

Чавдар Георгиев коментира, че Уставът се нуждае от промени, включително да се върне възможността конгресът да освобождава предсрочно председателя на партията. Той предложи да се задължи Националният съвет да изготви такива промени и да ги представи на следващо заседание на Конгреса.

Дневният ред на заседанието предвижда лидерът на партията Корнелия Нинова да изнесе доклад "БСП - алтернатива за България". Членовете на най-висшия орган на БСП ще обсъдят още приоритетите за българското председателство на Съвета на Европейския съюз и предложенията на социалистите за алтернативен бюджет за 2018 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
бай ганьо преди 6 години
До БСП е обреченаБРАВО ТИ КАЗВАМ
30
0
 
1
 
! Отговори
65 годишен преди 6 години
БСП НИКОГА НЕ БИЛИ СОЦИАЛИСТИ.
29
0
 
1
 
! Отговори
Ваня Добрева преди 6 години
Това същата Ваня Добрева ли е, която не знаеше границата между Европа и Азия?!Другарко Добрева, другарко Добрева, ако съм на мястото на г-жа Нинова издавам Указ да не доближавате хора с АЙ Кю над десет, има вероятност да ги зарази по въздушно-капков път с необятния си интелект..Тази жена няма място в политиката - другарката Добрева.Арогантно и цинично поведение към хората имащи досег с институцията, на която беше зам. министър.Горкото БГ образование!
28
0
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До Helleborus: Това, което пишеш, всъщност е за разликата между пряката и представителната демокрация. Пряка демокрация е имало в древна Атина, където всички свободни граждани (мъже, по точно) са се събирали на площада и които надвикат другите, тяхното решение се е приемало. Ясно е, че в наше време няма как държавата да се управлява по този начин.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Чичомн тъпо изказване!
26
4
 
7
 
! Отговори
БСП е обречена преди 6 години
БСП не са нито социалисти, нито комунисти, просто ръководството и е от децата и внуците на олигарсите от полит-бюро, от ЦК, ДКМС, докато симпатизантите и са от бедния българки народ. Така крадените, бедните и онеправданите се надяват на чудо червените милионери, т.е. техните палачи, да се смилят и да им дадат подаяние. Това няма как да стане никога! Затова тази партия е обречена, поне докато не се пречисти напълно и не стане истински представител на бедните слоеве от населението.
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добър ход на Нинова! Да се преброят герговци и сие! "Искането беше подложено на гласуване и отхвърлено със 149 гласа "за", 397 "против" и 45 въздържали се"
24
6
 
7
 
! Отговори
жената мъж преди 6 години
*** обеща, че БСП ще победи на парламентарните избори, но не си изпълни обещаниието. Ако жената мъж(***) е и мъж да подаде оставка сега след тежката загуба на БСП на изборите, така както преди направи Бойко, а сега веднага след изборите направиха Радан и Лукарски и други доблестни мъже. Ако ли пък не го направи, БСП я очаква следващата 13 поредна изборна загуба от ГЕРБ, този път още по-съкрушителна.
23
5
 
9
 
! Отговори
Загубата е победа ? преди 6 години
*** каза: Въпреки загубата на тези избори БСП е постигнала много голям успех. Другарко Нинова(г-жа Лъжа) и симпатизантите на БСП и техните противници ви пожелават все по-големи подобни успехи на следващите избори. Това само г-жа Лъжа(комунист) може да го каже, да превърне лъжата в победа, истината в лъжаКого лъжете др. Нинова ? Да са живи и здрави тези, които ви вярватКолкото повече си я търпите ***, толкова повече изборни загуби ще претърпи БСП.
22
2
 
12
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Хората могат да повярват на БСП,ако Нинова изгони Гергов и другите олигарси в партията,защото с тях тя няма как да се нарича социалистическа...
21
7
 
9
 
! Отговори
Г-жа Решетникова преди 6 години
Нещата, дето ги рисува ***(другарката Решетникова) трябваше да ги постигнем още на 10 конгрес на БКП(1968 г.). Пфу не успяхме, защо ли? А сега ще ги постигнем,а дано ама надали! Има ли още хора(освен електората на БСП, предимно възрастни хора жертви на телефонни и политически измами ), които да вярват още на г-жа Лъжа ? Има събрани пари за изхарчване в държавата ,това поне червените го умеят добре. Ще допуснем ли комунистите за пореден път да съсипят държавата ?
20
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато Гергов не влезе в ГЕРБ, Миков в изтрезвителя и няколко други в пенсия, Нинова ще дърпа каруцата сама.
19
6
 
8
 
! Отговори
пенко преди 6 години
ЛЯВ ПРИВАТИЗАТОР-КРАВА СТРЪВНИЦА !!! БСП Е- НБС -НОВА БУРЖОАЗНА ***!!! КОЙ ЩЕШЕ ДА ИЗБЕРЕ В ПЛЯМПА -МЕНТА ДЕЦАТА НА ..... ЗАРКОВ И СИЕ ??? ИМА ПРЕКРАСЕН БЪЛГАРСКИ ИЗРАЗ: ..." АЙ СИК... БЕ " !!!
18
5
 
7
 
! Отговори
Ниновa преди 6 години
Не спорете- идеята е отхвърлена лично ат таваришч Путин.
17
5
 
7
 
! Отговори
Учащ преди 6 години
Това не беше ли историческия два милиона триста седемдесет и четири хиляди петстотин седемдесе и трети конгрес на БЕ Капе/БЕ сСепе?
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАКТО ВИНАГИ Боряна е оплела нещата.Правилното е, че Ваня е поискала, а Конгресът е отхвърлил.А то какво излиза от това заглавия? конгресът поискал, ама отхвърлили идеята. Кой точно я е отхвърлил не е ясно. Според Борянка не е конгресът, щото той е поискал.
15
4
 
8
 
! Отговори
ЗАЩО.... преди 6 години
ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ ВАНЯ НЕ Е ИСКАЛА ДА ИЗБИРАТ ЛИДЕР СЕГА А ПО ПРИНЦИП - ТОЛКОВА МНОГО ВИ ХАРЕСВА ДА НАПИШЕТЕ НЕЩО ПРОТИВ КОРНЕЛИЯ - СПРЕТЕ С ЛЪЖИТЕ
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП в момента са силна партия, втора в България.Като такава голяма партия и реална втора сила, не мога да разбера какво ги прави толкова отчаяни?Очевидно че приоритета им не е политиката на българия, защото те са част от това в момента , А власта и парите са им приоритет.Политиката въобще не ги блазни и затова им е на заден план, въпреки че в момента им е възможно именно да правят политика.Но явно няма да се занимават с това.
13
5
 
8
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
Какви партизани бе юнак.Тия които обираха и палеха мандри/какъв е смисъла/или палеха кметството и убиваха кмета понеже си гледа работата.Явно някой ти е дал ,,Овчарчето Калитко" и ти си обсебен за подвизи. Те и ИД са същите ,,борци за правда"-хайдути и анархисти,колят и палят невинни ,а такива като теб им се кефят.
12
5
 
9
 
! Отговори
oпетков преди 6 години
До Helleborus И кое им е симпатичното и визионерското? Популизъм, некадърност и откровени глупости. Изграждане на АЕЦ Белене, Южен поток, кражби, "възраждане" на тежката промишленост. Комунистически догми и "демокрацията много ни взе". Визионерите Стойнов, Добрев, Нинова и сие. Енергийните "специалисти", Таско Ерменков, готови и майка си да продадат на Газпром. Пребоядисаните псевдокомунисти знаят и могат само едно: как да откраднат и преразпределят основно в своите джобове, парите на другите.