ДПС: Вредните елементи вън от властта или ние ще махнем властта

Движението не оценявало положително нито една политика на кабинета
Обновена: 29 окт 2017 11:43 | 29 окт 2017 11:43,
155
ДПС: Вредните елементи вън от властта или ние ще махнем властта
Снимка: архив "Булфото"

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ призова управляващите да променят конфигурацията на управлението. Ако това не стане, той даде да се разбере, че партията му ще поеме курс към сваляне на правителството.

"И нашите призиви са, като начало те да се коригират и да махнат вредните елементи. Ако сами не се коригират и не премахнат вредните елементи, тогава ние ще бъдем принудени да махнем цялата власт и наново да я престроим", каза Карадайъ в поздравление към активистите на ДПС в Монтана.

Призивът му идва ден след като БСП обявиха курс към предсрочни избори със сериозни критики към управлението на ГЕРБ. Заради тях днес Бойко Борисов свика целия актив на партията си, за да отвърне на обвиненията на Корнелия Нинова.

Още по темата

"За да има нормални процеси в държавата, трябва да се смени формулата и визията за управление и правене на политика в страната", казал още Карадайъ пред депесарите от Монтана. Той заръчал и за активност и мобилизация на партийните структури на ДПС.

"Когато някой вместо нас определя политиката и посоката за развитие на държавата, а те са погрешни, трябва да се направи промяна", обяснил още лидерът на ДПС.

Той отново е насочил критиките си към партньорите на ГЕРБ в правителството. От седмици ДПС настоява за оставка на вицепремиера Валери Симеонов или на целия кабинет.

Пред хората си Карадайъ е припомнил, че още при сформирането на сегашното правителството движението е предупредило, че основата и структурата му са грешни и е предложило обединение около програма за управление на страната. ГЕРБ обаче предпочели "грешната формула".

Включването на националистите във властта, според Карадайъ, е много опасно и се потвърждавало всеки ден.

"В Испания популистите създават напрежение. Това е заразно и се пренесе в Италия. Такива процеси на Балканите са много по-опасни и по-сложни. Балканите сме мозайка от етноси. Всяка една държава в момента живее с представите, че граничи със себе си. Нито една държава не прави изключение в това отношение", казал лидерът на ДПС.

Той допълнил, че заради това популизмите и национализмите на Балканите имат естествена среда и много по-бързо могат да се развият в опасна посока.

Карадайъ обяснил пред актива в Монтана, че от съставянето на правителството до днес няма нито една държавна политика, за която ДПС да може да даде положителна оценка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
2
 
10
 
! Отговори
Интересно ми е..... преди 6 години
.....как ще реагира Бойко.Ще премахне ли В.Симеонов или не.До колко ще се уплаши от турците.Загадка...
92
1
 
21
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 6 години
Кой си ти ...че ше СВАЛЯШ ,БЕ....??!!!ОЩЕ ПЛЕТЕШ ДУМИТЕ И ...НЕ СИ НАЯСНО С ГРАМАТИКАТА ---А ,СИ ТРЪГНАЛ И НА ....."ПОЛИТИЧЕСКО ИНЖИНЕРСТВО"...ха,ха,хаааааааааааа....
91
9
 
26
 
! Отговори
Вас преди 6 години
да не си го избрал ти,че да го сваляш и по-вредни от вас няма.
90
5
 
30
 
! Отговори
Счтаври преди 6 години
ДПС е антибългарска, от тук и противоконституционна партия.Тя няма правно основание да диктува посоката на движение на страната.А целта е точно тази.Макар,че индиректно те винаги са били във властта, това не им е достатъчно.Искат министерски кресла, откъдето да говорят на майчин език( земеделието), промяна на бълг.история в учебниците, облаги от европ.пари за България.Това не е ли брутално нахалство?Незаконни, но нагли.
89
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едни от най-вредните елементи в България в този труден преход е ДПС ! Не случайно това охранено прасе ,дето не се вясва в парламента е ваше лице !
88
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мястото на герб е в гъола.
87
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мухлясалата герберюшка мумия ще се разбира многодобре с турските змии.
86
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижда се кой ще свърши зле.Който много знае и за другите нехае,а иска да Оправлява.Скоро сам ще се оправи,ако не го оправят другите.
85
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти може с него да се разбереши да си туриш и фес, но по-важното е, чес нас няма да се разбереш и ще свършиш зле.
84
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойкото ви е национален предател:спомнете си как след посещениетона държавния секретар, в парламентаповтаряше с изпъкнали вени:гъол, гъол, гъол! Е, идва времетода поеме към гъола си.
83
18
 
12
 
! Отговори
българин преди 6 години
Мустафа Карадайъ е приятен и спокоен човек,който се съобразява с другите и говори нормално,а не нахално.С такива турци бих се разбирал.
82
8
 
19
 
! Отговори
хахахахахах преди 6 години
Турци и комунисти пак ръка за ръка.
81
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поведението на този фес е скандалнои зад него стоят и го подтикват отамерикоското посолство.
80
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква Москва бълнуват герберюгите?Той си е най-обикновена кукла на Анкара.А друг е въпросът, че Анкара и всичкитюркоезични бивши републики минаватпод управлението на Москва. Това сасъвсем различни неща, мухлясали герберюги.
79
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един добър повод да се закрият омразните дпс е доста Вдигнете се братя БЪЛГАРИ и изгонете турския отоман Благодарение на тях сме на този хал
78
6
 
17
 
! Отговори
Карадайъ-неграмотен преди 6 години
Господин Карадайъ е един прекрасен нов председател на ДПС на тази проруска "не етническа" партия. Местан говореше прекрасен български и това някак си не пасваше на поста му. Виж Карадайъ ефенди го говори доста трудно и това е в пълен унисон с "не етническата" му същност...Всъщност представяте ли си колко малък е умствения капацитет на Карадайъ след като му поставха цели 5 заместника.
77
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОЙ си ти бе турчин ,да сваляш правителството.Марш в Анадола с вашите партийни .Вие сте тумора на парламента
76
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами махнетесе щото и вие сте вредни
75
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мен едно не ми е ясно ВЪПРОСНИЯТ ЕКЗЕМПЛЯР КАК ТОЧНО Е ВЗЕЛ ДИПЛОМА ЗА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ КАТО ТРУДНО ГОВОРИ БЪЛГАРСКИ???Като се има предвид и възрастта му ЯВНО ИДЕ РЕЧ ЗА ЖЕСТОКА ШУРОБАДЖАНАЩИНА по линия на ДС=БКП=ДПС=МОСКВА=КРЕМЪЛ!!!!Аз друго обяснение нямам!!
74
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде стига бе.Турската националистическа партия ДПС има право управлява 20 години България,а Патриотите не.Откъде накъде тази незаконна и крадлива партия ще дава мнение за управлението ни.