Предложено от БСП: Държавата издава "културен чек" от 200 лева

Цел: Младите да посещават театри и музеи
Обновена: 1 ное 2017 19:13 | 1 ное 2017 19:10, Веселина Йорданова
39
Предложено от БСП: Държавата издава "културен чек" от 200 лева
Снимка: архив, Булфото

БСП предлага държавата да издава "културен чек" от 200 лв. на всеки българин, навършил пълнолетие, който той да използва за посещение на театри, музеи и др.

Още по темата
"С това целим да помогнем на хората на културата, които са в изключително трудно положение и да възпитаваме у младите отношение към българската култура, музика, изкуство", разясни лидерът на социалистите Корнелия Нинова, която се срещна с културни дейци в парламента по повод Деня на будителите.

На срещата е бил представен и законопроектът на БСП, в който се предлага определен процент от програмите на БНТ и БНР да бъде с българска културна продукция, както и предложенията на социалистите за бюджета за догодина, сред които 1% от БВП да се отделя за култура.

Според певицата Мариана Попова, това е първата стъпка към голямата идея, за която говорят всички музиканти – повече българска музика в ефира на телевизиите и радиата у нас.

По повод днешния протест на учени от БАН Нинова каза, че от БСП ги подкрепят и ще внесат съответните предложения в бюджета за догодина. Днес следобед пък социалисти ще посетят Академията, където се очаква и президентът Румен Радев.

Заради празника Нинова отклони за утре въпросите, свързани с готвения от социалистите вот на недоверие към правителството за корупцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудя се тая след всички гнусотии, коигто изприказва, дали и вони устата?
11
0
 
12
 
! Отговори
clown007 преди 6 години
Брех, много дашни тез другари. Ами как няма да са след писъмцето което майор Деянов написа преди конгреса.
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая другарка от врачанските села ни крои планове с Решетников да станем руска колония, а детенцето си проводила в САЩ! Що така *** другарке?!
9
0
 
12
 
! Отговори
хубав или совецки преди 6 години
и навремето тъй - държавата обира парите на пролетариите, спонсорира театрите и музеите на всяко кьоше с парите на пролетариите за да произвеждат нещо като пропагандна култура каквото те си наумят, накрая пак пролетариите плащат билетче/карта вход групово посещение под строй, предимно ученици, отделно половината експонати в музеите дарени или конфискувани от пролетариите, които после си плащат за да ги гледат, и тъй, голямо чудо измътила певицата
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що не си дариш фирмата на държавата ***? Знаеш ли колко чекове за всякакви неща могат да се издадат със заграбеното от костовата приватизация?
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ходят в Холивуд като са затруднени там нашите братя краварите ще ги финансират.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайте за Коледа поне по едни мизерни 50 лв на пенсионерите, да има какво да сложат на трапезата си на празника!
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-жа Лъжа толкова се изживява , че вече се олива. Що не предложиш др. Нинова да се издава ресторантски чек от 500 лв. та пенсионерите да се хранят или енергиен чек за тока и водата . Смешковци..и..и..
4
2
 
12
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Я съм гладен ! Нечем театър ,сакам суджук !
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Готина идея ей сега ще орежем субсидията за БСП и ще я реализираме
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На ромите и чалгарите като им дадете по 200 лв. театри и музеи ще посещават.
1
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната глупост на другарката лъжа. Понеже всичко ни е наред и сме се претъпкали с пари (благодарение на мутрокомунистическия грабеж на комунистите Луканов, Беров, Виденов, Костов...) та и чекове за театър ще се раздават.Да дадат на възрастните по някоя стотинка да се стоплят за Коледа поне-комунисти грозни!