Захариева за спасяването на евреите: Гордост за българския народ!

Външният ни министър се надява да е станало някакво недоразумение
3 ное 2017 15:40,
226
Захариева за спасяването на евреите: Гордост за българския народ!
Снимка: БТА

Спасяването на българските евреи е един от най-големите успехи на българските депутати, на българската църква, на българската общественост и народ. Това коментира външният министър Екатерина Захариева по повод твърденията на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова, че благодарение на съветските воини е предотвратено депортирането на българските евреи.

На брифинг, коментирайки оскверняване на паметника на Съветската армия в София, станало през нощта срещу 31 октомври, Захарова коментира, че благодарение на съветските воини са били спасени около 50 000 души от неминуема гибел.

Още по темата

Според външния министър Захариева обаче това няма нищо общо с историята и тя се надява да е станало някакво недоразумение.

"Опитите за депортация започват още 40-та година. 43-та година в началото се спират с много силната подкрепа на народа, църквата. Нека да припомним, че тогава червената армия не е била в България изобщо. Да припомним и че за съжаление след 44-та година народният съд осъжда 39 от депутатите, които са подкрепили декларацията, на смърт. Надявам се наистина да е станало някакво недоразумение", коментира Екатерина Захариева.

По думите й трябва да помним историята си и да се гордеем с нея.

"Ние сме единствената държава, в която в този черен период евреите не само не са били депортирани, но и еврейското население е нараснало", коментира външният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
6
 
7
 
! Отговори
tangra преди 6 години
Искам да попитам Калинка Захариева, колко евреи Българските власти закара в лагерите на смъртта ? Имам предвид евреи от окупираните земи - днешна Македония? Защо ги накараха да ходят пеш през цяла София ? Спасили сме 50 000 и 40 000 сме изпратили на смърт. Просто нека си замълчим !!!
91
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тъпите *** настъпиха мотиката първо с македонските писмености на булка Вова Путина сега и тази проскубана коза Захариева
90
9
 
9
 
! Отговори
До 89 преди 6 години
Виж бе тутманик .Ако през 1943 г руснаците не мачкаха германците вече здраво и те не бягаха ,българите щеше да спасяват евреи друг път.Така ,че леко с квалификациите. А пък държавата Израел е създадена от Сталин и призната първо от СССР. САЩ и Англия доста се ослушват преди също да я признаят. И точно чичо ти СТалин разреши на евреите от всичките соц държави да се изнесат в Израел
89
7
 
8
 
! Отговори
666 преди 6 години
Беше въпрос на време и българските евреи да бъдат изпратени в концлагерите. Ако Германия беше победила, евреите щяха да бъдат унищожени. Само падането на нацизма предоствати това избиването им. Така че, Захарова е прави.
88
3
 
7
 
! Отговори
Б преди 6 години
До до Бтака нареченото икономическо чудо на Хитлер става възмойно благодарение на това че евреите в Англия принуждават правителството да приеме закот според който 30% от вноса трябва да е от Германияето така Хитлер възражда Германия !обаче на обикновенната овца такива работи не се казват ......не мислете че Путин е добрия спасител - майката на Путин е ерейка, първата работа на Путин като стана президент беше да отиде на крака при водача на еврейсктата общност в Москва
87
3
 
4
 
! Отговори
до 87 преди 6 години
Единственото естествено - е ватническата ти пр остотия!
86
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ай стига глупости, Хитлер е издигнат като алтернатива на надигащият се комунизъм,подкрепен е от богати германци(между които има и евреи)за да не се случи залпа на Аврора и в Германия. Мога да кажа, че в случая важи поговорката - хитрата сврака с двата крака
85
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено ,че благодарение на съветските войни са спасени не само българските, а всичките евреи .Ако те не бяха се справили с Хитлер всичките евреи щяха да станали *** , а сега нямаше да има Израел
84
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СПОРЕД ЗАХАРИЕВА ДА СПАСЯВАШ *** Е БИЛО ГОРДОСТ. ХА ХА ....
83
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От какво точно сме спасили евреите? Нали уж не е имало фашизъм в България...
82
1
 
9
 
! Отговори
до Б преди 6 години
Круп и Тисен... евреи са финансирали предизборната къмпания на фюрера.... за първи път се провежда толкова интензивна предизборна къмпания....Хитлер се вози в 12 цилиндров Мерцедес ... и обикаля градовете със самолет!Във времена , когато 1 хляб струва 7 000 000 марки в Германия прозъфтява лихварския евреиски гешефт...хората са принудени да залагат на безценица фамилни скъпоцености при същите тези евреи за единия хляб!
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спасяването на евреитее повод за гордост на българския народ, но фактът , че подобна семпла кифла стана несвеняема министърка е повод за голям срам
80
3
 
3
 
! Отговори
българско чедо преди 6 години
Захариева за спасяването на евреите: Гордост за българския народ! - така е! Огромен повод за гордост!
79
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Б дурак --Германия е Богата страна не е като русия да ви ядът въшките пуснали весник 4удо голямо по това време има към 10 000 весника в германия
78
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Немците са направили танк на ДЪРВАщото не е имало гориво ама са изгорили 6 милиона евреи.От 50 милиона страници документации не споменават и еди път за убийства над евреи.Химлер говори за унищожаване на евреите което е записано от британската армия и то е записано по радиото.А това са факти.
77
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до БТи плащаш пролетар и верно си пий хапчето, че вече те пуска.
76
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Б-- Захариева настъпахте мотиката копайте още по на доло
75
2
 
8
 
! Отговори
Б преди 6 години
запитайте се как става така че партията на Хитлер преди 1926 няма пари дори за вестника след 1926 по магически начин се сдобива с пари за ушие 4 милиона униформи за СА и да раздава всяка събота и неделя храна безплатно !?мислете зомбирати плащачи на заеми и ипотеки !
74
0
 
14
 
! Отговори
Б преди 6 години
пещите в Аушвиц са използвани за горене на труповете на болните от холера и тиф !телата са се пазили до изгарянето в моргата на Аушвиц, където са използвали зарин в ниска концентрация за дезинфекция !идете и вижте Аушвиц !тал освен плувен басеин и тоалетни с течеща вода има болница с родилно отделение и 2 театъра -ето така са йивели евреите в Аушвиц !
73
1
 
13
 
! Отговори
хаха преди 6 години
Захариева, посочи и други поводи за национална гордост, че го изтъркахте този.