Четирима държавни глави - в родното село на Жельо Желев

По инициатива на Радев откриват паметна плоча на родната му къща
Обновена: 5 ное 2017 18:48 | 5 ное 2017 10:55, Камелия Цветанова
89
Четирима държавни глави - в родното село на Жельо Желев
Снимка: Булфото, архив

Четирима президенти отиват в родното село на първият демократично избран президент на България д-р Жельо Желев във вторник.

Още по темата


Румен Радев, заедно със своите предшественици Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев ще открият паметна плоча на Желев в родната му къща в село Веселиново.

Подобно нещо се случва за първи път, а инициативата е на Румен Радев.

Ще бъде предложено и  улицата, на която се намира къщата на Желев, да носи неговото име.

"Детството ми е минало в тази къща”, сподели  дъщерята на д-р Желев – Станка Желева пред Нова телевизия.

Тя допълни, че в къщата живее доведен брат на баща й.

Аз дори не знаех, че имам нещо общо с тази къща, разбрах го случайно преди няколко седмици, призна Станка Желева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
16
 
3
 
! Отговори
МЕЧТИ преди 6 години
Все пак Д-р Желев написа Фашизма .За много хора Д-р Желев беше Светлина в Тунела по това време .
23
0
 
18
 
! Отговори
Цензура обскура преди 6 години
Ж.е.л. ев е цензурирана дума... Познайте защо? Защото в екипа на този Голяяям сайт има едно Златко Ж_еле_в, дето никак не обича да го обиждат. Та заради това. Той не че е лош човек, просто не му понася да му се карат и да му обясняват как да си върши работата с екипа си. Тук в тази сериозна медия всички са педантични професионалисти, все пак.
22
1
 
7
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
желювия брат да коли свинята, нищо че е рано, и да приготви туршия и вино, да почерпи както трябва големците
21
4
 
10
 
! Отговори
Back 4 good преди 6 години
Според мен трябва да направят паметник на Прехода.Видяхме и преживяхме неща които нито една развита западна държава не ги е видяла-смяната на режима,липсата на стоки в магазините,купонната система и дългите опашки,хиперинфлацията,смяната на парите с повече нули отзад.Тогава имахме пари ама нямахме стоки а сега е точно обратното.
20
4
 
20
 
! Отговори
ЛОШО преди 6 години
Жельо е бил лош човек , страхлив .Жан Виденов беше отстрелян от Мафията с бездейственото на Президенството .Имаме вече доказателства за Съда и Прокуратурата за Прехода от 1989 до 2017 година .Цацаров не трябва да спи , Радев се опита да задейства Студените Досиета , ГЕРБ се ОПИТВА да спре Колелото на Историята .РАДЕВ - България е зад ТЕБ , Дерзай , Ние Българите те подкрепяме и ИСКАМЕ СПРАВЕДЛИВОСТ за Децата Ни .
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Четирима президента = Четирима президенти....Браво, Камелче!
18
4
 
18
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До ту78Според мен, Бойко го очаква, и то много скоро, съдбата на Костов. Да видим как гледа след някакъв вот или избори като препикано мушкато, и след 2-3 месеца да забрави с облегчение държавата за него, а появата му някъде да е съпроводена с повече негативни коментари .Даже и на хората, подкрепяли го без финансова изгода, им писна вече.
17
0
 
11
 
! Отговори
Елена преди 6 години
Госпожо Цветанова, моля бъдете журналист, обръщайте внимание на правописа.
16
4
 
18
 
! Отговори
Не сте добре еййй... преди 6 години
Браво,и паметна плоча сложете на РАЗГРАДИЛИЯ държавата!
15
3
 
17
 
! Отговори
ту78 преди 6 години
Вие сега недоволствате че Желев бил такъв-онакъв ами утре ако изтипосат паметници в Банкя и София на Бойко и преименуват на него улици тогава какво ще кажете? Мислите ли че ако продължавате да гласувате за тази тиква мафиотската му партията ще управлява още доста дълги години и нищо чудно един ден тези 2 населени места да осъмнат с по един паметник на Бойко-унищожителя на една една хубава държава.
14
6
 
6
 
! Отговори
ДО 12 преди 6 години
Прав си , ето и днес имаме Министри от БЮРМ .Каракачанов , Симеонов , Сидеров .Нарича се Обединени Македонски и Турски Патриоти .
13
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо от 5 години цензурирате името на Първия Демократично Избран Президент на Република България ?Доктор Жельо Желев .
12
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казно е за мъртвия или добро или нищо, но за политици които променят пътя за развитие на милиони това не би трябвало да важи!За мен Жельо обърка развитието на България кардиналноби за това в момента сме най бедни и нещастни в Европа! Той реабилитира комунизма и не допусна косъм да падне от главите им. Той допусна България първа в ЕС да приеме нова комституция която блокира лустрацията и връщането на справедливостта.Всички други държави промениха техните през 1995-96 г когато се бяха справили с
11
0
 
24
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Очарован съм от него !? Той наруши Конституцията и узакони ДПС !! И тръгнаха всички политици, по всякакъв начин да се подиграват с Основния закон на Държавата!! " Щом г-н Президента може и ние можем " ! Нека някой се опита да защити "неприкосновеността" на собствения си имот, семейство, личност....... !?!?
10
4
 
26
 
! Отговори
Странно! преди 6 години
Паметна плоча за един от разрушителите на България.
9
0
 
22
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Венци Коня-воинстващ ***, играещ тенис буквално в коридорите на парламента, тогава, помните ли го? С какво го запомнихте? Божков, Бъки Бомбата, с какво ги запомнихте? Муравей? Какво допринесоха те за просперитета на България? При тях бе най-дивашкото разграбване и разрушаване на държавата, пладнешки обир, и никой не търси сметка на никого за това и до днес. Ликвидиране буквално на всичко в държавата, останало от преди, и започване на нигола поляна, от нищото.Национални предатели!
8
16
 
3
 
! Отговори
РБК37 преди 6 години
Желев ми беше първият и последният (засега) симпатичен президент на България ,останалите безразлични ,но с изключение на последния гений на американската пропаганда.Радев засега нищо конкретно .
7
4
 
21
 
! Отговори
Тогава на 26 преди 6 години
Бог да го прости Ж.Желев!Може би мотивите му за водената по негово време политика са били благородни и безкористни,но оплеска много неща,по-точно всичко което можеше да се оплеска!
6
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безсмислен разход на обществени средства. Като иска да има плоча там, нека дъщеря му да я сложи.
5
3
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Защо Ж.е.л.е.в е цензурирана дума в този сайт?