Турско малцинство у нас? Прокуратурата да се захваща с Местан!

За пореден път провокирал и било време някой да вземе мерки
330
Турско малцинство у нас? Прокуратурата да се захваща с Местан!
Снимка: Булфото, архив

Прокуратурата да се самосезира от изказването на лидера на ДОСТ Лютви Местан за признаване на турското малцинство в България и да го подведе под наказателна отговорност. За това призова съпредседателят на "Обединени патриоти" и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред БНР.

Още по темата

"Г-н Местан вече доста време се мотае в политиката и в българския парламент и всъщност тук израсна и се научи да говори политически. Така че би следва да е прочел Конституцията на Република България, където много ясно пише, че България не приема колективни малцинствени права, а признава основното правило в международното право – индивидуалните човешки права“, каза още той и уточни, че в нея не се говори за колективни права било то на религиозни, етнически или други общности и са регламентирани и гарантирани правата на всички български граждани без оглед на тяхната религиозна принадлежност, пол и .т.н.

"А г-н Местан отново спекулира и се прави, че не знае за какво става дума. Лично аз смятам, че това беше поредната провокация, която той прави, и трябва някой да вземе мерки“, обясни Каракачанов.

На въпрос относно намерението на опозицията да иска вот на недоверие министърът заяви, че това е нейно право и не е нещо ново.

"Правителството беше подкрепено с гласовете на ГЕРБ и "Обединени патриоти“. В този смисъл позицията на БСП и ДПС не е нова. Те трудно могат да приемат избора на българските граждани и смятат, че нещо априори им се предлага“, каза Каракачанов.

Припомняме, че в края на миналия месец партията на Лютви Местан ДОСТ изпрати отворено писмо, с което поиска признаване на турско национално малцинство в България. Основният аргумент, на който от ДОСТ се опряха в писмото си, е неотдавнашното признаване на българско национално малцинство в Албания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
0
 
0
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
ама не е честно така...борим се да признаят българските малцинства в чужбина, а когато стане въпрос за малцинствата в БГ, хайде сезирайте прокуратурата...какъв е този двоен стандарт...обидно...коплексирано и страхливо поведение...
263
1
 
0
 
! Отговори
ор преди 6 години
До АнонименЕдин вид само омразата към турците е обединителна.
262
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека Турция да признае българското малцинство в околностите на Одрин. В Одрин живеят хиляди български семейства които имам български съзнание наследници на старите българи от одринска Тракия. Относно турските малцинства, който се чувства етнически турчин да се изселва и да ходи в Турция
261
12
 
2
 
! Отговори
Kadir преди 6 години
Да живее Турското национално малцинство в България ! Каралачанче , недей да се пениш толкова. Много добре знаеш че тази конституция не е призната от турците. Я виж какво казва конституцията от 1947 година и че България е признала турското малцинство още след 1908 година. В личните карти до средата на миналия век имаше графа народност - турчин. *** си да съдереш пак нищо няма да направиш, пишман българин
260
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
14 страници с коментари! Провокирани от 2 думи в заглавието- "турско" и "прокуратурата". Двете думи в словосъчетание провокират слюнкоотделянето при някои индивиди. Двете думи в словосъчетание пораждат идеята за мъст към ту.рците, дълго лелеяна идея от векове. Ако остане на някои индивиди ще направят втора Съребреница в Бг.Не ви вълнуват ни реформи, ни образование, ни здраве, ни храни, ни заплати, ни пенсии- НИЩО, само омразата към турците е жизненоважна.
259
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав си Каракачане. Няма турско малцинство, има турско мнозинство. А такива като теб агенти на комунистическата държавна сигурност и комунистически престъпници сте за дране, не за затвор. Вие обезбългарихте България и съсипахте народа, направихте българите македонци, интернационалисти и какви ли не още под диктата на москва.
258
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако имаше истинска прокуратура в България, Местан да беше осъден на 20 години затвор за антибългарска дейност!
257
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОСТ е терористична организация, толкова ли сте глупави и *** да не го разберете?
256
6
 
9
 
! Отговори
seira преди 6 години
СТИГА ВЕЧЕ!В БЪЛГАРИЯ ВСЕКИ, КОЙТО ИМА НЕБЪЛГАРСКО САМОСЪЗНАНИЕ (НЕЗАВИСИМО КЪДЕ Е РОДЕН) Е ЧУЖДЕНЕЦ!ВСЕКИ ЧОВЕК ИМА ПРАВОТО ДА СЕ САМООПРЕДЕЛЯ КАКЪВТО ПОЖЕЛАЕ - ПРАВА НА ЧОВЕКА (КОНВЕНЦИЯ НА ООН)!БЪЛГАРСКИТЕ "УЖ ТУРЦИ" СА ПОТОМЦИ НА НАСИЛА ИСЛЯМИЗИРАНИТЕ И ВПОСЛЕДСТВИЕ ПОТУРЧВАНИ ХРИСТИЯНИ (БЪЛГАРИ, СЪРБИ, АРМЕНЦИ, ГЪРЦИ И ДР.)!Р БЪЛГАРИЯ Е СОБСТВЕНОСТ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, А НЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ! (КОНСТИТУЦИЯ НА Р БЪЛГАРИЯ)АМИН!
255
0
 
21
 
! Отговори
Хлебарка преди 6 години
Гадни политици... къде са хубави пътищата, нормални пенсии и заплати, на какво ниво е здравеопазване и образование??? Това е вашата работа!след ще изрешите всички тези проблеми тогава и да говорите за някакви малцинства, не турци и не *** причина на мизерия, причина е вашия огромния апетит към державни пари и изобщо не ви пука нито българи нито турци, защото ваши децата, любовници, родители не живеят сега и няма да живеят никога в България
254
3
 
21
 
! Отговори
Стига преди 6 години
Стига вече с това заиграване на етническа основа... България е обезкървена и ограбена.... Младите бягът, деца не се раждат, работещите бедни, пенсионеритекато в Аушвиц.... А тази мазна, безочлива *** Каракочанчо и лицемерната му дружка Местушко ни правят на будали и си живуркат, и трупат богатства и дивиденти..... Къде са ви обещанията?!!! Събуди се народе...
253
1
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Турците да дирят сметка от Доган, че не са признати за малцинство.Той работеше като агент на ДС за не признаване на малцинство.За толкова години в управлението,освен бедност и нищета нищо не даде на избирателите си.ДС мафията ,чрез него ограби българия,вече всички немапуснали страната сме им роби,без значение на етноса!!
252
16
 
9
 
! Отговори
бял Копанар преди 6 години
Каракачанов е Маниппулатор и Дезинформатор , г-н Каракачанов не разбирам с какво е ПРОВОКИРАЛ Местан да искаш нещо което е твое и принадлежиш към това Малцинство а когато насила Сменяха имена през 1984 какво е да не би да е било Законно , такови бели български граждани като Каракачанов в Русенско са мести бълграризирани Копанари(ръмански роми но не тъмнокожи а бели като всички български граждани в България).
251
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
:) никак не ми се привиждат хората . Доста пътувам и знам какво виждам. И тези 800000 (а може и да са повече) човека не са тук от вчера от има няма 500-600 г в зависимост от региона. И понеже бг-тата са лъжливи и крадливи и ги мързи та две не виждат камо ли да правят бебета.И понеже бг-тата единство не ги мързи да злобеят и да мразят всеки различен от тях .Та природата си знае работата и ги изчиства от личето на планетата.
250
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
800000 човека ако не са малцинство, тогава какво са ?Някой ден мнозинство .Нали така каракачанчо ? И колко и да ти се пениш от бг злоба - въпрос на време е .
249
1
 
17
 
! Отговори
Крокодил преди 6 години
До БЪЛГАРСКИЙНикой не иска да направи Европа мюсюлманска, само една известна страна иска да влиза във всички страни къде има нефт и заради това организира различни преврати и войни
248
6
 
14
 
! Отговори
позитано 20 преди 6 години
До Българин 257 А къде да изпратим мръсния русофил Доган ? ДПС е про руска партия , а ДОСТ протурска. И двете партии нямат място в България.Това се отнася до някъде и за БСП.
247
2
 
13
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
До Някой 251 Недей много да питаш, че може да ти се стъжни. С Турция трябва да сме добри съседи. Не ръчкай стари рани.
246
13
 
26
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
На това турско малцинство което се изсели в Турция, да се отнемат българските паспорти. Двойното гражданство трябва да отпадне. Защото не може едновременно агнето да бъде и вълк. Когато две държави воюват по между си и някои има двойно гражданство, трябва да избере за коя държава ще воюва. По този начин изборният туризъм ще престане и ще отпаднат правата им като български граждани.
245
5
 
16
 
! Отговори
Маляка преди 6 години
Нема самолети, нема заплати за бели хора,нема пенсии добре ,че е стария ни агент Местан да замажем дружно очите на народеца ...