Юнкер ни хвали, хвали и отсече: Готови сте за еврозоната!

Шефът на ЕК съобщи, че докладът по механизма ще е положителен
152
Юнкер ни хвали, хвали и отсече: Готови сте за еврозоната!
Снимка: Правителствена пресслужба

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че България е пример в обезпечаването на сигурността в ЕС, във финансовата политика, по изпълнението на целите по механизма за сътрудничество и проверка.

Още по темата
Той засегна тези теми на съвместна пресконференция в Брюксел с премиера Бойко Борисов след общото заседание на ЕК и българското правителство.

Юнкер съобщи, че докладът за България по механизма ще бъде "много положителен", предаде БТА. Документът ще бъде представен следващата седмица.

"Възхищавам се на представянето на България - страната има балансиран бюджет, нисък бюджетен дефицит. Някои държави от еврозоната са далеч от тези показатели. България е готова за еврозоната и ако подаде искане, бих го подкрепил с удоволствие", заяви Юнкер.

Той отбеляза, че България и Румъния трябва да влязат в Шенген и това ще стане, защото там им е мястото. Председателят на ЕК съобщи, че ще посети София през януари и Варна напролет.

По думите на Юнкер България е източник, а не консуматор на сигурност, в сложния регион, в който се намира. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: еврозонаЖан-Клод Юнкер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
5
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Добър вечер дрОгарко Нинова... - имате ли нещо да кажете...
91
6
 
3
 
! Отговори
Komunist преди 6 години
не трябва да се пита, а да се налага с тоягата, за да работи по-добре и да произвежда повече. Това е един от основните принципи на капитализма. Така е в САЩ, Германия и другите развити страни.......i posle idva 7 Noemvri ...i visiat kulaci i chorbadzii po okolnite durVia...
90
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъпия предател Борисов - ***
89
5
 
12
 
! Отговори
Един от народа преди 6 години
Вече нямам никакво съмнение! ЕС=СССР!Бойко и Юнкер са досущ като Тато и Брежнев. То целувки, то прегръдки, то ала-бала за светлото бъдеще!
88
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 6 години
юнкер ни хвали ,ромкинята,която ни хвалеше умря,той я замества сега.
87
1
 
19
 
! Отговори
РБК37 преди 6 години
Тези двамата ми приличат нещо на неотавнашните ни ръководители -другаря Тодор Живков и другаря Леонид Илич и тези ласкаво се гледат .... . Борисов дай на Юнкер малко от нашата ракийка и една засукана мадама и еврозоната ти в кръпа е връзана.Тъй като олигархията и едрия бизнес се нуждаят от пререструктиране на кредити си ,то еврозоната ще е шестица от тото за тях ,а за нас -лук и праз .Как мислят само за нас управляващите ,а ?
86
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние от пенсионерски клуб Красна Поляна към БКП питаме, защо Борисов не се целува с Путин така както с Юнкер ?Грозен ли е Путин или е стар ... какво му има ?
85
4
 
15
 
! Отговори
А, да видим! преди 6 години
До АнонименЗащо сме още вързани с тоя борд?Нали сме стабилни, просперираме, финансово устойчиви. Нали ни хвалят в Европарламента, значи можем и без борд. А?Какво ще кажете, господа Стабилни?Махайте борда! Да видим колко ще сме стабилни, а?
84
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хора, да излизаме на протести, че ако влезем в таз еврозона за пореден път ще плащаме чужди сметки. Евро*ейският съюз се крепи на доверие в хартийки без реална стойност, ще дойде момент, когато това доверие ще падне. Почти всички страни са задлъжнели с около и над 100% бвп, това няма как да продължава вечно
83
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАЩО ЛИ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НЕ СЕ ХВАЛИ А САМО ПОЛИТИЧЕСКИТЕ КОЖОДЕРИ ХОДЯТ С ХВАЛБИТЕ В ЛЕВИЯТ СИ ДЖОБ А В ДЕСНИЯТ ОТКРАДНАТИТЕ МИЛИОНИ ?
82
1
 
15
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
Гледах видео от срещата им такова целуване ,такова *** ,такова подлагане няма гротеско просто ,тиквата е унижение България!
81
1
 
13
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Юнкер ни хвали, защото знае, че това с нищо не го задължава и от него нищо не зависи. Ще влезем в Еврозоната тогава, когато всички държави, които са в нея са съгласни.
80
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние чрез борда вече сме вързани за еврото, ама както каза един умен човек 80% от населението са *** и хал хабер си нямат какво значи валутен борд.
79
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Готови сте за еврозоната" означава, че управляващите са "готови за харчене на резерва на валутния борд в евро".
78
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
....тия са от третия пол.....
77
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 40Нищо не сме въвели фактически. Аргументите, които се изтъкват тук не касаят живеещите в Бг. Ама чужденците идвали от Европа с евро, ама банките, ама смяната на валутата при стокообмен, ама живеещите в чужбина- това не са аргументи. Това са глупости изсмукани от пръстите? Във века на глобализация хората не си сменят националната парична единица.Стоки внасяме и от Китай, Турция, САЩ, Япония, Киргизстан, ама не си меним лева, щото внасяме оттам. Какви фантасмагории пишете тук?!
76
3
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Едно време, на размер 2 на 3 метра във фоаето на една обществена сграда в града ни, имаше снимка на Тато и Брежнев във страстна целувка уста в уста, и надпис-"Вечна дружба!".Предлагав , във фоаето на НДК и във всички областни управи, както и на витрините на централите на Герб, да се окачи тази снимка, в размер 2 на 3 метра, за да не се обърка народа днес, кой е Тато, и кой е голямия брат. Само не мога да си представя, ако случайно го пуснат, до Тръмп, каква ли снимка ще има?
75
4
 
18
 
! Отговори
Искахте у Eвропа преди 6 години
Баце ако приеме евро-то и обърне гръб на българския лев ще умрете прави.Баце го боли онази работа.Он има милиарди и пет чувала златни жълтици.Да му мисли бедния българин.На бас че ще ревете като Сибирски мечок.
74
2
 
15
 
! Отговори
zorro преди 6 години
Юнкер пак е пиян,май...А за прегръдка нежна да не говорим..Той дали има парички в офшорка? Юнкер,де...То за другия вече е известно..
73
2
 
18
 
! Отговори
погр ебален агент преди 6 години
Срещите в Брюксел са срещи на неанонимни алкохолици.