Юнкер ни хвали, хвали и отсече: Готови сте за еврозоната!

Шефът на ЕК съобщи, че докладът по механизма ще е положителен
152
Юнкер ни хвали, хвали и отсече: Готови сте за еврозоната!
Снимка: Правителствена пресслужба

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че България е пример в обезпечаването на сигурността в ЕС, във финансовата политика, по изпълнението на целите по механизма за сътрудничество и проверка.

Още по темата
Той засегна тези теми на съвместна пресконференция в Брюксел с премиера Бойко Борисов след общото заседание на ЕК и българското правителство.

Юнкер съобщи, че докладът за България по механизма ще бъде "много положителен", предаде БТА. Документът ще бъде представен следващата седмица.

"Възхищавам се на представянето на България - страната има балансиран бюджет, нисък бюджетен дефицит. Някои държави от еврозоната са далеч от тези показатели. България е готова за еврозоната и ако подаде искане, бих го подкрепил с удоволствие", заяви Юнкер.

Той отбеляза, че България и Румъния трябва да влязат в Шенген и това ще стане, защото там им е мястото. Председателят на ЕК съобщи, че ще посети София през януари и Варна напролет.

По думите на Юнкер България е източник, а не консуматор на сигурност, в сложния регион, в който се намира. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: еврозонаЖан-Клод Юнкер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То е ясно че се оправят само че се чудя кой кого. Наблюдавам внимателно всичките им срещи и да снимките от тях и започвам да си мисля, че нашия е билката.
51
3
 
12
 
! Отговори
ааб преди 6 години
А сега е втасахме......
50
1
 
12
 
! Отговори
сметки без кръчмар преди 6 години
Цените на яйцата скочиха 2 пъти.Преди месец 20 яйца във Фантастико-2 лв.Сега 6 яйца-2.40. 10 би трябвяло да струват 4 лв.
49
3
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Нищо ново под слънцето! Помните ли Брежнев и Тато как се мляскаха? Тато добре е обучил бодигарда си!!!Тогава потече много нефт на преференциални цени към България, връзвахме бюджета с реекспорт, сега обаче-само пари за асфалт, за фирмите на Герб, а народът-от към страната на Булката...
48
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама само 80% ли са *** в тази държава? Като го гледам Бобо, повече ще са!
47
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чичко Юнкер плющи боко тиквата, каква интимна снимка само.
46
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хвали ни ама още обикаляме летищата като алтави.
45
7
 
8
 
! Отговори
до 40 преди 6 години
Защо трябва да въвеждаме чужда валута?-Ами ние вече сме във валутен борд и сме вързани към еврото! Това е факт. Ние практически вече сме въвели еврото. Ако не не бяхме във валутен борд, сега едно евро щеше да струва стотици лева. Това говори ли ти нещо?Второ, живеем във век на глобализация. За да оцелеем и да имаме приличен жизнен стандарт трябва да се присъединим към някоя голяма агломерация. За нас това е ЕС.
44
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Старецо как го е гепил нашия за врато сигурно и език ше му пусне! Абе Бойко абе калпазанино до там ли стигна с триполови да си имаш работа. Хубаво момче тарикатче беше ама откакто префърли 50-те нещо се изкалпави бе момче! Къде ти остана достойнството? За пустите пари продаде и честа си и достойнството и морала! Какъв генерал си без чест и достойнство? Или ше кажеш абе те генералските пагони ми ги подари Мадридскио пъдар! Е щом са ти подарени може да плюеш върху тях!
43
2
 
16
 
! Отговори
Ццццццц преди 6 години
Борето ме съмнява..........за резбата!
42
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този еврохей, как се е впил в тулупина от Банкя, сигурно вечерта ще го посети за да получи желаната ласка. Като гледам нашия Тлъстак, какъв се е жлътнал и побелял, дали ще имаме късмета някоя сутрин да чуем, днес с прискърбие съобщаваме, че загубихме нашия Пръв и Виден държавен ръководител? А изведнъж народа да изпадне в неутешима радост, да има празненстава с печени агънца, прасенца и руйно вино. И така двадесетина дни! Да се отпуши България, да заживеем нормално.
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забележителна снимка. Целувка в уста в уста. Коя ли е женската?
40
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другари , вашата злоба ще ви погуби. Няма Български премиер или партия да е била толкова уважавана в Брюксел . Борисов е национално богатство и това не зависи от гадостите на БКП-БСП .
39
3
 
16
 
! Отговори
qwer преди 6 години
2001 година еврото влезе в Испания и тогава Аснар говореше как нямало нищо страшно и знаете ли какво стана, испанците започнаха да обедняват, спестяванията им се стопиха и днес продължават да обедняват, и днес те продължават да милеят за песетата си, а бяха богати и щастливи, днес са вече бедни и мрачни......е българите нищо от това няма да загубят, защото по-бедни няма как да станат, те сега са ударили дъното на беднотията, излишно е да се страхуват.....
38
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 666Защо трябва да въвеждаме чужда валута? Четеш ли си простотиите, които сам пишеш?Какво налага да изхвърлим лева?
37
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А целували ли са се с езици. И после в хотела имало ли е джиджи-биджи.
36
10
 
5
 
! Отговори
666 преди 6 години
Кое е по-изгодно за България - да въведем еврото, турската лира или руската рубла? Ха помислете малко!
35
9
 
22
 
! Отговори
Anonymous преди 6 години
България-най-бедната, най-мизерната и най-окаяната държава в целия ЕС.Слаба армия, корумпирана полиция , подкупна съдебна и неработеща система.Българите-най-болни, най-бедни, най-бързо умиращи.Каква е ползата от ЕС и от Еврозоната?
34
3
 
9
 
! Отговори
Юнкер преди 6 години
Готови сте за фали... за еврозоната!
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До долнияЗависи кой пръв ще докопа вазелина....