Юнкер ни хвали, хвали и отсече: Готови сте за еврозоната!

Шефът на ЕК съобщи, че докладът по механизма ще е положителен
152
Юнкер ни хвали, хвали и отсече: Готови сте за еврозоната!
Снимка: Правителствена пресслужба

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че България е пример в обезпечаването на сигурността в ЕС, във финансовата политика, по изпълнението на целите по механизма за сътрудничество и проверка.

Още по темата
Той засегна тези теми на съвместна пресконференция в Брюксел с премиера Бойко Борисов след общото заседание на ЕК и българското правителство.

Юнкер съобщи, че докладът за България по механизма ще бъде "много положителен", предаде БТА. Документът ще бъде представен следващата седмица.

"Възхищавам се на представянето на България - страната има балансиран бюджет, нисък бюджетен дефицит. Някои държави от еврозоната са далеч от тези показатели. България е готова за еврозоната и ако подаде искане, бих го подкрепил с удоволствие", заяви Юнкер.

Той отбеляза, че България и Румъния трябва да влязат в Шенген и това ще стане, защото там им е мястото. Председателят на ЕК съобщи, че ще посети София през януари и Варна напролет.

По думите на Юнкер България е източник, а не консуматор на сигурност, в сложния регион, в който се намира. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: ЕврозонаЖан-Клод Юнкер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
13
 
! Отговори
Спеца преди 6 години
Така е в Европа Борисов , първо те целуват и чак тогава те оправят!Отзад де!Не е като в България , първо те опъват после те целуват!
31
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 22до 23Може ли да обясниш на нас, невежите, как еврото ще подобри положението в страната? Освен да цъкате минуси, вземете и ни разяснете колко добре ще е човек, на когото заплата му ще стане 250 евро, пенсията 100 евро, а цените ще са европейски.
30
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Офф! Не само. След излизането на Великобритания ЕС има нужда от повече държави да споделят финансовите отговорности. Ако имаме умни държавници, каквито нямаме, сега е моментът да задържим нещата, да се огледаме, да изчакаме и да си зададем въпроса: Защо ЕС така изведнъж се разбърза да ни набута в кюпа след Брекзит??? И дали ЕС няма да се катурне скоро? Истината е, че за мнозинството влизането ни в еврозоната ще е катастрофа. За богатите ще е ок.
29
6
 
8
 
! Отговори
до 25 преди 6 години
Някой пита ли народа дали е доволен от бюджета и от стабилната финансова политика?-Народа не трябва да се пита, а да се налага с тоягата, за да работи по-добре и да произвежда повече. Това е един от основните принципи на капитализма. Така е в САЩ, Германия и другите развити страни.
28
5
 
3
 
! Отговори
4epa преди 6 години
SEGA KURNELIA HVARLIA DIV OVES !!!!!!!!!!!!!!!
27
2
 
10
 
! Отговори
,,зигмунд,, не преди 6 години
аман от хомоес
26
4
 
20
 
! Отговори
Шефа преди 6 години
Ха така Борисов , право по устата!Така де , научил си някои хватки от бай Тошо , как се целува началник!
25
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая целувка от снимката да не се окаже целувката на Юда?!Някой пита ли народа дали е доволен от бюджета и от стабилната финансова политика?
24
3
 
9
 
! Отговори
,,хвалби,, преди 6 години
не искаме в еврозоната добре сме си така ,,лицемерие от брюксел,, не сме ,,клозет,, ,,използвачи,, а извън хомосексуализма ес кога ще се отречете ,,християни,, от ес
23
15
 
6
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
Eврото ще е катастрофа за България.-И как ще я катастрофира? Ние и сега сме вързани за еврото, но както виждаш, не катастрофираме!
22
5
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Eврото ще е катастрофа за България.
21
20
 
5
 
! Отговори
САМО ГЕРБ И ОП преди 6 години
Браво на хората , че гласуваха за ГЕРБ и Патриотите, все пак мислят. Ако бяхме избрали БСП- ДПС, щяхме все повече да се доближаваме до руската и турската ко,чини.....
20
4
 
23
 
! Отговори
До 5 преди 6 години
Никой не ни пита защото не сме се научили да протестираме, да държиме тояга и да не се страхуваме, ние знаем само да избираме собствените си палачи да ни управляват......трети пореден път избрахме престъпник, крадец на коли от 90-те години да ни управлява, а ти имаш наглостта да питаш, защо не ни питат......че овцата има ли право на глас и кой ще я пита бе ?
19
3
 
12
 
! Отговори
До долния преди 6 години
Аве да питам, боко ли го слага на тоя дъртия или дъртия го слага на бочко?
18
5
 
26
 
! Отговори
Офф! преди 6 години
Единствената причина, поради която искат да ни натикат в еврозоната и Шенген е да задържат тук потока от мигранти! Нищо друго! Как не го разбират тези 80% -овите българи, та накои се радват като малки деца по- долу в коментарите?
17
4
 
15
 
! Отговори
вечна дружба преди 6 години
От един хубав български филм: "Тати ще ми купи колело, ама друг път..."
16
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много се надявам да влезем в еврозоната, цените на апартаментите ще експлодират и ще се нагуша с пари :))
15
15
 
5
 
! Отговори
нали! преди 6 години
От коментарите разбирам, че *** на БСП искат България да приеме руската рубла, а турските *** искат да приемеме турската лира. Но няма да ги огрее. Скоро в България ще има евро и БГ ще продължи да се развива като еврпейска държава.
14
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
- Вече живеем много по- богатоРекли крадливите гербаджии - Блазе ви - казали данъкоплатците.За ковчези, свеши и хемодиализа да си харчите парите, мамка ви долна крадлива гербаджийска.
13
5
 
8
 
! Отговори
ДИАГНОЗА преди 6 години
Да си комунист е ***,лоумие, но да си демократ си е жива о,лигофрения.... Значи още вярваш във вятърни мелници.....