Официално: Борисов предлага Кирил Ананиев за здравен министър

Кандидатурата на финансиста е внесена в парламента
Обновена: 9 ное 2017 16:58 | 9 ное 2017 16:51, Веселина Йорданова
49
Официално: Борисов предлага Кирил Ананиев за здравен министър
Кирил Ананиев. Снимка: архив, БулФото

Правителството предлага зам.-министъра на финансите Кирил Ананиев за министър на здравеопазването.

Още по темата
Проекторешението за персонални промени в Министерския съвет е внесено от кабинета в деловодството на Народното събрание днес.

С него премиерът Бойко Борисов предлага на парламента да бъде освободен проф. Николай Петров от поста министър на здравеопазването във връзка с подадената от него оставка и на негово място да бъде избран Кирил Ананиев.

Поводът за оставката на проф. Петров беше излъчен репортаж за обществени поръчки във Военномедицинска академия по времето, когато той е бил началник на болницата.

Освен зам.-министър на финансите, Кирил Ананиев е и председател на Надзорния съвет на Здравната каса, като тази длъжност е заемал неколкократно през годините.

Ананиев е заместник-министър на финансите при три последователни правителства в периода 1998-2009 г. В последното служебно правителство с премиер проф. Огнян Герджиков той беше министър на финансите.

Очаква се рокадата в здравното министерство да бъде гласувана утре от депутатите.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До Визитна картичкаЧерпаклия чорбарин. Истински еничарин!
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя още от сега гледа като **-***-н.Представям си го как ще гледа след месец-два, когато Вождът поиска и неговата оставка.Досега бяха профани и крадеха милиони.Тоя е професионален крадец и ще "усвои" милиарди.Той цял живот това работи - да краде пари от Хазната и да маскира кражбите си.
15
4
 
22
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 6 години
Този човек е бита карта още преди десетки години .Вижте му кариерата - роден 1955 година , завършил Карл Маркс и специализира в Америка и УНСС (не се посочва този период защото е дописан в CV-то нелегално) , Иван Костов , Царя .Човека е вече яко в Корупцията .
14
4
 
15
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
И защо финансист ще става министър на здравеопазването? Ами екс-министър Ненчев също е айляк. И той разбира здравните въпроси не по-зле!
13
1
 
17
 
! Отговори
незаменим преди 6 години
Доказателство, че правителства и министри се редат отвън.
12
1
 
21
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Вече е ясно кой ще отговаря за финансите на здравеопазването. Сега остава да се назначи и някой, който да отговаря за здравеопазването.
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за какво имаме Правителство и НС, след като Борисов еднолично решава всички въпроси в държавата, при това без да има необходимия за това капацитет.Ами да ги разпуснем, поне ще спестим доста милиони от заплатите им, готвачите, секретарките, шофьорите и заплатите и постоянните бонуси, които си гласуват.
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Официално: Борисов предлага Кирил Ананиев за здравен министър." Абе, я си пишете направо: "Борисов НАЗНАЧАВА Кирил Ананиев за здравен министър". К'во ще го усукваме. -:)
9
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Номер 1 що не го триете с тоя език на омразата???
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавие: "Официално: Борисов предлага Кирил Ананиев за здравен министър".В текста: "Правителството предлага зам.-министъра на финансите Кирил Ананиев за министър на здравеопазването".Смешни сте в навеждането - Правителството е Борисов, така ли, или обратно - (Само) Борисов е правителството?
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не го познавам, но физиономията му е на червен номенклатурчик, от тези дето след Десети се пребоядисаха за да могат пак да продължат да крадат и при новите си господари.
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно защо ГЕРБ постоянно предлага за министри някакви силно компрометирани личности.Може би това е тактика на Тиквата, гениалният стратег от село Банкя, генерала от Кофо-помпаджийските бригади.
5
6
 
17
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Как да кажа..... дреме ми на *** - кой ще е здравен министър!
4
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредния герберастки крадец на пари за здравето на българите.Давам му да изкара до Нова година.
3
12
 
2
 
! Отговори
СОЦИАЛИСТ ЧЕРВЕН преди 6 години
БСП ПАБЕДА НА ПРЕДСРОЧНИТЕ ИЗБОРИ ПРЕЗ 2018! ПА БЕ ДА!
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доказан през годините крадльо.Пасва идеално на ГЕРБ.Ако си плаща редовно Тиквата може и да го остави и догодина.
1
5
 
26
 
! Отговори
Визитна картичка преди 6 години
Кой е Кирил Ананиев ?Хамелеон от класа, но винаги до Държавната хранилка и до кацата с мед.Комунист при Тодор Живков,Социалист при Жан Виденов,Седераз при Иван Костов,Гербераз при Тиквата.Но винаги, винаги, до ла-ПАЧ-КАТА.