"Воля" не подкрепя БСП, ще се въздържи за вота на недоверие

Всички партии играят театър, ние сме алтернативата, смята Марешки
9 ное 2017 12:22,
41
"Воля" не подкрепя БСП, ще се въздържи за вота на недоверие
Архив: Булфото

БСП не срещна подкрепата на "Воля" за готвения вот на недоверие към правителството заради корупцията. Това стана ясно след среща в Народното събрание на парламентарните групи на партиите.

"Със съжаление трябва да кажа, че не срещнахме разбиране от колегите от "Воля" за подкрепа на тази наша парламентарна инициатива. Разбират, че темата е важна за обществото, но смятат, че вотът на недоверие няма да помогне за решаване на проблема с борбата с корупцията", обясни социалистът Жельо Бойчев.

Въпреки че вотът едва ли ще събере нужните гласове, Жельо Бойчев обясни, че той има много важна цел - да се определи ясно кой подкрепя правителството на Борисов и кой е опозицията.

Още по темата

"Вотът на тема корупция поставя разделителна линия кой иска истинска промяна, кой иска смяна на управлението и кой е за запазването на това статукво", настоя депутатът от БСП.

Веселин Марешки каза, че и двете партии са съгласни, че трябва да се търси решение срещу корупцията, но от "Воля" не смятат, че трябва да се използва такъв механизъм като вот на недоверие. Той допълни и че от "Воля" най-вероятно ще гласуват "въздържал се".

"Ние като прагматици не можем да участваме в едно празно говорене. Не считаме за нормално сега преди коледните празници и преди европредседателството да се използва този парламентарен механизъм", обясни лидерът на "Воля".

Според него към предсрочни избори може да се върви най-рано след евроизборите, когато ще се покажат нагласите в обществото.

"Ако ГЕРБ спечелят там отново, няма да има на какво основание да се искат предсрочни избори. Но ако имат по-голям процент опозиционните партии, ще трябва да се иска оставка", обясни Марешки.

По думите му всички партии разиграват театър, в който са разпределени много добре ролите - БСП са алтернатива на ГЕРБ и обратното, както и "Обединените патриоти" и ДПС.

"Нашата роля е да сме алтернатива на всички тях. Ще подкрепяме всяко едно добро решение на всички тях без значение от кого идва", настоя Марешки.

На въпрос защо са подкрепили бюджета Марешки обясни, че от "Воля" ще са "за" всяко повишение на пенсиите, парите в образованието и здравеопазването, дори и увеличението да не е голямо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А СМЕЕЛИ
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тази измислена партия Воля се казва фурнажийска лопата.На г-н Марешки му е пределно ясно ,че при нови избори няма да мине и 0.5 процента .Ще забрави за депутатското си място.Както го играе сега и Волен Сидеров.Само и само да са във властта.Попирали русенския милионер Виктор Епщайн защо иска да става кмет когато е милионер и пари не му трябват .Той отговорил,че пари има,но няма власт.Тоест като си кмет, депутат ще имаш власт.
14
1
 
13
 
! Отговори
Суека преди 6 години
Искате да кажете ,че милионер в БЪЛГАРИЯ е независим и патриот ли като тоя Марешки селяка ? Всеки след 1944 за да стане нещо е целувал нечий комсомолски *ник иначе няма как да му се позволи да е нещо в България разберете го това хора ! Няма случайни милионери и милиардери в БЪЛГАРИЯ които с честност и много труд да са това което са !!! Примерите за нормални бизнесмени са били преди 1944 назад във времето които са се бъхтели рамо до рамо с работниците си и са помагали на общността си !!!
13
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една от неизброимите патерици. Всеки милионер може да си регистрира колкото иска организации и с шепа хора да разиграва циркове. Поне този беше достатъчно честен и подкрепи Цачева на изборите. така че, нищо ново.
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този пък е най-силното доказателство за корупция във властта! Родата и приятелите му са във фирмата и в партията (май две партии дори), водят се няколко дела и разследвания срещу него, а той - зам. председател на парламента!!! Как няма да се въздържа? И всички там мълчат! Колко ли им плаща за това кротко мълчание?
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако падне ГЕРБ, ВОЛЯ няма да влезе в парламента, а и ще изчезне чадъра над търговията му с горива.
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При евентуални нови избори няма да влезе в Парламента. Затова няма да подкрепи вота на недоверие. Кокалът! Никаква алтернатива не са Воля.
9
17
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Браво на Марешки, тоз Желю е голям ..
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Притиснаха го с паралелния износ на лекарства. За това смени посоката. Сега очаквайте тишина по въпроса.
7
3
 
26
 
! Отговори
Очаквано преди 6 години
Мутрите се подкрепят. Магарешки прекрасно знае,че при следващи избори,ще гледа Парламента през крив макарон,освен ако не се присламчи към ГРОБ.
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бесепарите още ли не са разбрали че магарешки подкрепя гърбавите? Не помнят ли че даде гласовете си в подкрепа на президентката цачева? Той е фурнажииска лопата от тия голееееемите. Той бил алтернативата ква алтернатива си с тоя файтон хора ? Той не иска да се променя статуквото не иска да паднат от власт портиерите и гърбавите щото на следващите избори ше гледа парламата през крив макарон като ония патрипортиерите! Така че вота няма да мине защото нямат достатъчно подкрепажии!
5
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тоя не знае на кой свят е.Непрекъснато се лашка ту наляво,ту на дясно,никой не го обича и той не обича никого.Не става за политик,но това не му пречи да прави отчаяни опити.
4
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Марешки, никой не се чуди. Чудно щеше да е да го подкрепите и веднъж поне да сте хора, а не под.логи. Влязохте в НС точно с тая цел - винаги да подкрепяте Герб. Също като патриотите. Власт до дупка, че после се не знае.
3
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Марешки явно е ЗА корупцията, иска и той да участва в нея :)
2
3
 
20
 
! Отговори
ШОК преди 6 години
Никой не се е съмнявал че патерицата една от патериците няма да подкрепи вота :)
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно, че не се знае дали ще влязат пак.