Вдигат заплатите... на депутатите

Увеличението на възнагражденията ще бъде с 4,54%
145
Вдигат заплатите... на депутатите
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg, архив

Народните представители вече ще получават с 4,54% по-висока заплата. Според разпространените вчера данни на Националния статистически институт, средната работна заплата в обществения сектор за последния месец от последното трето тримесечие е стигнала 1081 лв., т.е. брутното възнаграждение на народните представители става 3243 лв.

Според правилника на Народното събрание, депутатите получават 3 пъти средната заплата на работещите в обществения сектор през последния месец на изтеклото тримесечие.

Предишното възнаграждение, с което се сравнява сегашното, е от юни 2017 г., когато работещите в обществения сектор са получавали средно 1034 лв, пише "24 часа". Разликата е 4,54%.

Заради скока на депутатските заплати се вдигат и свързаните с тях възнаграждения на премиера Бойко Борисов, президента Румен Радев, председателя на Народното събрание Димитър Главчев.


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
0
 
! Отговори
няма значение преди 7 месеца
До Анонимен
Чисто си за хапчета :)
135
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пак стигам до извода , че проф. Иво Христов е прав. Всички недоволни, че депутатите ни си повишават заплатите си / малко им са другите екстри и бонуси/ а, тук само около 130 коментара.Мечките още не са заспали , но народа наистина спи , спи 28 години зимен сън доволен от съдбата си.
134
0
 
6
 
! Отговори
Андрешко преди 10 месеца
До #127. Каква клада какъв ешафод,този дебилен заспал народ и народните будители не могат да ги събудят,защото и те спат дълбок зимен сън...За това ще ви мачкат и ще ви се подиграват.
133
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Колко много работят, ако всички работехме колкото тях и ние щяхме да сме оценени!
Който живее на гърба на народа винаги е добре. Да вдигнат данъците, водата и тока, за да осигурят повишение и за догодина
132
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ЕТО КАК РАСТЕ СРЕДНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА !
131
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А ДАНО СЕ ПРЪСНАТ ОТ ЛАКОМИЯТА СИ ТЕЗИ НЕГОДНИЦИ ,СЪСИПАЛИ БЪЛГАРИЯ !
130
0
 
12
 
! Отговори
евала преди 10 месеца
Че се задават и тлъсти коледни бонуси и ваканция един месец....повече от учениците.... Да не забравяме че в петък залата е полупразна(четиридневна седмица )...ходят на джамия...
129
0
 
14
 
! Отговори
ами преди 10 месеца
Не 80% а 100% сме дeбили........спете дълбок сън ДEБИЛИ!
128
0
 
1
 
! Отговори
Гюнтер преди 10 месеца
Хахахааааа..кефя се
127
0
 
11
 
! Отговори
отвратен преди 10 месеца
то за това нема пари за пенсии и за заплати на народа, лошо е че електората е подценен,а народните изедници са надценени,докато кършим пръсти зад компютрите и немаме смелост да се съберем и да излезем всички пред парламента и да изметем продажната ***,ей тъй ще ни прават на дeбили
126
0
 
13
 
! Отговори
12345 преди 10 месеца
А така! БРАВО! Ето това е една истинска държавническа постъпка. Бях се притеснил, че този път няма да ги вдигнат! Но хората не ме подведоха. Но защо с толкова малко?! 500% мисля, че е по реално увеличение. Сега трябва и коледните надбавки да си оправят, отпуските и вече може да излизат в почивка, че се утрепаха от работа милите. Това беше основния момент. Я да си почиват. Къде сега закони и да оправят държавата. Глупости. Браво мили народни избраници!
125
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На кладата ги чакат.
124
0
 
9
 
! Отговори
clown007 преди 10 месеца
Крайно време беше да си ги повишат....че те съвсем залиняха завалиите...
123
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аха, значи депутатите от БСП ще внасят вот на недоверие срещу правителството, но пък изобщо не се свени да гласува "за", когато става дума за заплатите им.
122
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И тез депутати дето са " у лево" и те ли си гласуваха новите заплатки? Нема лево нема десно тогава, нема нужда от вотове, че и от избори.Всичко депутат гледа парата , а обещанията са раята.
121
0
 
31
 
! Отговори
Българка преди 10 месеца
Честито! При 80 % дeбили само 20 % от българите ще схванат що е то българска демокрация...
120
1
 
22
 
! Отговори
Голям прос преди 10 месеца
Те само затова са депутати, да си вдигат заплатите, а не да вършат работа. То и работата им не струва, гледа се интереса на едрия бизнес и банките. Предизборните обещания бяха удобно забравени или по-скоро, представени като неизпълними за момента. На учителите вдигнаха заплатите средно с 20%, предстои на полицаите със сигурност, на военните също. Е, кога в другите сектори на обикновения човек ще му изгрее слънце на улицата. Най вероятно никога.
119
0
 
26
 
! Отговори
Dies Irae преди 10 месеца
В същото време тази вечер по новините като даваха министър да говори в парламента имаше има няма 10 човека. ЖУРНАЛИСТИТЕ ЗАЩО НИКОЙ ОТ ВАС ОЩЕ НЕ Е ПИТАЛ ЕДИН ДЕПУТАТ - ЗАЩО НЯМА ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕН ДЕПУТАТ КАТО НЕ СА НА РАБОТА? ЗАЩО? КОДЕКСА НА ТРУДА ВАЖИ И ЗА ТЯХ! И ВИЕ ГИ ВИЖДАТЕ, НО ЗАДАВАТЕ САМО УДОБНИ ВЪПРОСИ ДА НЕ ИМ РАЗВАЛИТЕ РАХАТА. ЗАЩО НЕ СТЕ ПОВДИГНАЛИ ВЪПРОСА ЗА ДИСЦИПЛИНАРНОТО УВОЛНЕНИЕ И НАКРАЯ НА МАНДАТА ДА ВИДИМ ДАЛИ НЯМА ДА СА ОСТАНАЛИ 80 БРОЯ И ТОВА ДА СА МАКСИМАЛНИТЕ МЕСТА!
118
1
 
21
 
! Отговори
олигофрен преди 10 месеца
Аз викам да ги уволним.
Не си вършат работата за която сме ги назначили.правят и злоупотреби със служебно положение
117
2
 
21
 
! Отговори
Американ преди 10 месеца
'Баси лицемерите са политиците в Блгрстан! Тикат изкуствено нагоре заплатите на napaзититe в обществената сфера за сметка на всички останали!
А би трябвало обвързването да е със средната заплата в страната, ама не им изнася и ние си знаем защо.