Вдигат заплатите... на депутатите

Увеличението на възнагражденията ще бъде с 4,54%
10 ное 2017 16:15,
145
Вдигат заплатите... на депутатите
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg, архив

Народните представители вече ще получават с 4,54% по-висока заплата. Според разпространените вчера данни на Националния статистически институт, средната работна заплата в обществения сектор за последния месец от последното трето тримесечие е стигнала 1081 лв., т.е. брутното възнаграждение на народните представители става 3243 лв.

Според правилника на Народното събрание, депутатите получават 3 пъти средната заплата на работещите в обществения сектор през последния месец на изтеклото тримесечие.

Предишното възнаграждение, с което се сравнява сегашното, е от юни 2017 г., когато работещите в обществения сектор са получавали средно 1034 лв, пише "24 часа". Разликата е 4,54%.

Заради скока на депутатските заплати се вдигат и свързаните с тях възнаграждения на премиера Бойко Борисов, президента Румен Радев, председателя на Народното събрание Димитър Главчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
20
 
! Отговори
УМЕН преди 6 години
До АнонименНЕ АНЕКСИРАНЕ А---ИНДЕКСИРАНЕ---ЗАКОННО ОГРАБВАНЕ
94
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
депутатчетата със собствени ВЕЦ-ове би трябвало дори да се откажат от заплатите си в полза на сираците в България!
93
0
 
23
 
! Отговори
Процента преди 6 години
След като дупетатите могат да вземат 3 пъти средната работна заплата, защо тогава аз не мога да си уговоря примерно 3 минимални работни заплати когато започвам работа! Така когато се вдига минималната заплата, така ще се вдига и моята, заплата!Не както е сега постоянно вдигат минималната а моята стои на едно ниво години наред и в един момент ще стане колкото е минималната
92
0
 
26
 
! Отговори
НС 2 преди 6 години
Срам и позор,за майките и бащите ни, изградили тази д-ва.За децата ни и майчинските.За всички нас.Взимате повече от лекар в д-на болница, учител, професор, полицай, пожарникар, учен, композитор, учител.А уж работите за благото на народа.Не ви прави чест г-да политици, взимате повече от един програмист.Докога... Да не говорим че законите ви са съмнителни, никога не каните експерти с десетки години опит, защото са неудобни.Срамувам се заради вас, има ли кой да изкупи греховете ви..
91
0
 
22
 
! Отговори
Отново ли? преди 6 години
П.р.о.к.л.е.т.и. да са!
90
0
 
26
 
! Отговори
НС преди 6 години
Работят уж, за благото на обществото.Една Г-я, Швеция, Финландия, Исландия, Турция, Г-я имат повече морал.Срам и позор за Вас г-да депутати.Преживявал съм клинична смърт и знам, че този физически живот е много кратък,има карма и всеки изкупва греховете си!!! Има възмездие!
89
0
 
22
 
! Отговори
94540 преди 6 години
Свенливо премълчават увеличението на комисари, съветници, агенти от агенции, комити от комитети, чиито заплати растат по същата причина. Заплатата на експертите не е мръднала от 2010 година - 700-800 левчета. Цинично и долно, особено като се вземе под внимание, че на месата с висока растяща заплата са уредени некомпетентни и нефелни протежета, някои от които нищо не разбират от материята на ведомството, където се пуйчат.
88
0
 
32
 
! Отговори
Даола преди 6 години
Това са 130 лв отгоре - половината ми пенсия! Дали там има някой, който говори, пише и преподава 6 езика ?
87
0
 
14
 
! Отговори
ИНТЕРЕСНО преди 6 години
Знаете ли на КОЙ БГ ДЕПУТАТ днес са върнали Пари от Телефонна Измама .Интересното е че Бащицата е кътал близо 120 000 лева от Бизнеса на сина си като Депутат и ги е дал на телефонни измамници . Гледайте в Централните Новини как Партийците правят пари чрез Ограбване и Корупция . Тези Смешници с Банкомата в Сапарева Баня пасти да ядат .
86
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стъкмистиката е велика наука!
85
1
 
24
 
! Отговори
песимиска преди 6 години
До Анонимен "За кокошка няма прошка а за милиони няма закони" е казал един велик българин-Радой Ралин.
84
1
 
12
 
! Отговори
МАТЕМАТИК преди 6 години
Формулата която се ползва за увеличение на заплатите на Депутатите и Партийците е лавинообразна .Самото увеличение на заплатите на депутатите отнесена към минималната заплата за България генерира увеличение на заплатите на Депутатите и Партийците .По тази методика след 5 години всеки един депутат ще взима 1 милион евро заплата .
83
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЯМА ТАКАВА СРЕДНА ЗАПЛАТА 1081 ЛВ. НО ИМА ФАКТ ЧЕ ПРЕЗ 3 М. СИ АНЕКСИРАТ ЗАПЛАТИТЕ. НИЩО ЧЕ ИМА МЕСТА НА КОИТО ТЕ НЕ СА МРЪДНАЛИ И С 1 ЛВ. ОТ ГОДИНИ.
82
0
 
11
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 6 години
Продължавам последния коментар който четох.Не само с белезници ами без съд на тяхната централа,, БЕЛЕНЕ,,само с поправка докато я построят.
81
0
 
24
 
! Отговори
Ооо преди 6 години
А така .Избирайте ги да се подиграват и кикотят насрещани като зелки.
80
1
 
25
 
! Отговори
ЧАКАМЕ преди 6 години
Чакам с Нетърпение Журналистическото Разследване за Корупцията в България .Ще го видите в Новините по ... от 19 часа . Ще видите как Депутатите и Партийците са осигурили Децата си и Внуците си за сметка на Нашите ДЕЦА и Бъдеще .Защо ТОКА в България е Най-скъп в Света .
79
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е сега ще съм спокойна, че няма да гладуват! Нали добре си вършат работата, какво като сме най-бедната страна в Европа? То пък една Европа!
78
1
 
19
 
! Отговори
ДО 78 преди 6 години
В Европа Депутатите са със доходи около Средните , а не на Тавана . Там само Президентите и Банкерите са Богати .Не искам да те обиждам ама си гербаджиия на заплата в партията и имаш ВЕЦ или ТЕЦ или Фотоволтаик или Вятърен Генератор . Не искам да ти плащам пари и да се возиш на последен модел Мерцедес .
77
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте ревали за заплатите на депутатите. Кажете ми къде в Европа депутатите са бедни или т.н. журналисти ги критикуват през час .
76
1
 
18
 
! Отговори
НОВИНА преди 6 години
В Саудитска Арабия Арестуваха Корумпираните Депутати и Принцове и им конфискуваха Парите и Имотите , спряха им ВЕЦ и Фотоволтаиците . Какво Чака България ??? Кога ще започне в България Акция Антимафия ???