Вдигат заплатите... на депутатите

Увеличението на възнагражденията ще бъде с 4,54%
10 ное 2017 16:15,
145
Вдигат заплатите... на депутатите
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg, архив

Народните представители вече ще получават с 4,54% по-висока заплата. Според разпространените вчера данни на Националния статистически институт, средната работна заплата в обществения сектор за последния месец от последното трето тримесечие е стигнала 1081 лв., т.е. брутното възнаграждение на народните представители става 3243 лв.

Според правилника на Народното събрание, депутатите получават 3 пъти средната заплата на работещите в обществения сектор през последния месец на изтеклото тримесечие.

Предишното възнаграждение, с което се сравнява сегашното, е от юни 2017 г., когато работещите в обществения сектор са получавали средно 1034 лв, пише "24 часа". Разликата е 4,54%.

Заради скока на депутатските заплати се вдигат и свързаните с тях възнаграждения на премиера Бойко Борисов, президента Румен Радев, председателя на Народното събрание Димитър Главчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
3
 
13
 
! Отговори
НОВИНА преди 6 години
Депутати с НЕЗАКОННИ ВЕЦ за ДЕЦАТА СИ .Плащаме Скъп ТОК ?ЕХО, ЕХО .Не трябва ли Да ги Изведат с БЕЛЕЗНИЦИ на Ръцете от Парламента ???
74
14
 
2
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До ЗАКЛЧЕНИЕЗащо трябва да правиш негативен коментар? Направи един положителен:"Дано има по-голямо икономическо развитие, та да се усети по- осезаемо от българите"! Ама вие *** сте царе на негативния коментар.
73
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е с кои пари, нали досега реваха, че нямало?
72
1
 
15
 
! Отговори
дебел депутат преди 6 години
в България се живее прекрасно :)
71
0
 
13
 
! Отговори
аз съм преди 6 години
Именно ,който краде да му бъде иззето три пъти повече.говоря за всеки един крадец.Така ще има възпитание.Да се направи отделен град-област в който да работят престъпниците до изработването и изтърпяването на наказанието.а за тежките наказания както му е реда.до живот.
70
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКакво краде българина, бе? Държавната хазна ли е източил, банка ли е фалирал, евросубсидии ли е присвоил?Една вафла да открадне от бакалията или блуза от МОЛ-а и отива в затвора.Колко от големите крадци са в затвора?Дай пример за един осъден от парламента или министерството, който да е в затвора за кражба!Обикновеният човек 5 лв да открадне и му съсипват живота, а присвоилите милиони ги пускат ни лук яли, ни лук мирисали.Точно за кражби недей писа!
69
1
 
19
 
! Отговори
Даскала преди 6 години
ГЕРБ са най-долната партия управлявала България !Безпросветност , роднински калинки , наглост и безхаберие, съчетани с безпределна алчност и беззаконие!На пенсионера за три мандата -4,5 % , за ГЕРБ депутатите 23 %!За образование , за наука , за здравеопазване ?????Събуди се народе , грабят те МУТРИ С ВЛАСТ!
68
0
 
14
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Едни си вдигат заплатите. Останалите 80% са *** които така или иначе ще оцелеят някакси.
67
0
 
16
 
! Отговори
112 преди 6 години
е нали няма инфлация , даже има дефлация затова ибанките не дават лихви ,откъде се взеха тези 4 прцента от стъкмистиката ли.
66
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЗащото софиянци не са гладни и бедни като хората от провинцията.Защото хората от провинцията нямат пари, да платят транспорт до София и да протестират.Защото хората от провинцията са на работа. Един ден да отсъства от работа и ще ги уволнят.Защото чорбаджията от провинцията е от ГЕРБ и хората не могат гък да кажат за протест.
65
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Депутатите може да не ги заслужават тия високи заплати, ама и над 50% от българите крадат, ако могат, не се правете на много честни всички, които пишете тука в тоя сайт.
64
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Депутатските заплати трябва да ги "вържат" към МРЗ. Никакво швейцарско правило!
63
0
 
20
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Вярно, такъв е закона. Ти пъти средната заплата в обществения сектор. Няма защо да протестираме. Но! Средната заплата в обществения сектор е за 8 часов работен ден при пет дневна работна седмица и транспорт кой каквото намери. Срещу тях два дена непълни-сряда и четвъртък и един петък, който е свободно избираем. Който иска. Който не иска яхва служебната кола и запрашва към роден дом, т.е. при избирателите. Та тука вече трите пъти не са три, а най малко пет.
62
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така ще бъде! Защото като тръгнат да протестират, се събират 30 човека( 15 от тях пенсионери) с по листче на което пише "Долу мафията" накрая протестът свършва с по едно хоро пред парламента и с децата на рамо с по един балон. До там стига желанието на хората за промяна. Така го демонстрират. Нали видяхте Каталуня? Под 300 000 не падаха, говореше се и за 1 милион някой дни. Така се правят промени, или поне се опитва. Като играем ръченици пред парламента, ще продължават да си вдигат заплатите
61
1
 
20
 
! Отговори
аз преди 6 години
До ТРЯБВА И защо пенсиите се индексират по друго правило-швейцарското.Дето прецаква пенсионерите и позволява ограбването им от управляващите!
60
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Орязахте обезщетенията при безработица, готвите се да вземете последния залък от устата на инвалидите, подхвърлихте едни жалки 50 лв на работещите и до дни си вдигате заплатите, които и без това не са малки. А добавки за пенсионерите не се знае дали ще дадете, щото "много" им дадохте преди месец!На болните и инвалидите жалките пари ще отнемете- да има за вас!
59
0
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Съвест нямат ли! Пенсиите на хората с дългогодишен стаж така и не ги преизчислиха!Защо за пенсии ползват швейцарско правило и всички правила, които ощетяват хората, а техните заплати скачат постоянно? Заради несправедливост и незачитане на пенсионери с голям стаж хората ще крият доходи! Зарани некъдърност ще има сива икономика! *** и алчни хора с купени дипломи!
58
0
 
14
 
! Отговори
Ехаа преди 6 години
Сещам се за песента "За кой ли път !"....
57
0
 
11
 
! Отговори
разбирача преди 6 години
Нали знаете колко много измамници има.било кметове.архитекти.депутати.министри и мноооого други.Нали знаете идеално колко много е крадено.дали не се знае кой какво е откраднал.ако влезе в действие истинското разкритие.колко може да спечели държавата.май нашите заплати и екстри .ще пораснат.
56
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде са "умните и красивите" да протестират, айде де, платени предателчета с жълто около устата, къде се скрихте?