Цветанов към политиците: Да подкрепяме център нападателя – Борисов!

Президентът търси институционален сблъсък, смята заместник-председателят на ГЕРБ
11 ное 2017 14:16, Елка Василева
259
Цветанов към политиците: Да подкрепяме център нападателя – Борисов!
Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Моят призив към президента и към всички представители на опозицията, защото парламентарното мнозинство го прави, нека да подкрепяме централния нападател Бойко Борисов. Защото видяхме, че той може и знае как да постига резултати в интерес на държавата. Това коментира зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, цитиран от „Фокус“.

Цветанов разкритикува казаното от президента Румен Радев пред БНТ, защото в интервюто нямало абсолютно нищо, което да показва основното за президентската институция – обединение на нацията и човек, който да олицетворява нацията като обединител.

„Това, което ми направи впечатление в това интервю е, че първо въобще не се говореше за европредседателството, за приоритетите, за Западните Балкани, за успехите, които се постигнат днес от страната ни във връзка с европейските фондове, които продължават да решават много от важните, наболели проблеми на българското общество“, каза Цветанов. Той припомни, че само преди два дни след среща на премиера Борисов в Брюксел 739 млн. лв. за автомагистрала „Струма“ вече са факт и парите са преведени.

Още по темата

„Правим всичко възможно да бъдем лидери в Балканския регион и това нещо не го видях да бъде отчетено от президента като най-високата представителна функция в държавата“, коментира Цветанов и уточни, че може би го отдава повече на завист от това, което прави Борисов и това, че всъщност президентът не се чувства комфортно и търси умишлен сблъсък за всичко, което е говорил вчера в интервюто си.

„Наблюдавайте внимателно интервюто и ще видите, че няма изречение, в което да не търси институционален сблъсък с парламента. Това е недопустимо“, каза Цветанов.

По думите му Румен Радев трябва да бъде съпричастен. „И всички ние, политиците да подкрепяме централния нападател в момента – Бойко Борисов. Защото виждаме какво е признанието към премиера Борисов, неговата активна роля в международен план, което определено легитимира много по-добре страната ни в ЕС и извън него“, каза още Цветан Цветанов.

Убеден съм, че новият министър на здравеопазването ще успее да дисциплинира финансово здравната система, заяви още Цветанов.

„Убеден съм, че новият министър ще се справи с програмата и със съответните проблеми, които трябва да бъдат решавани, защото има пълната подкрепа на сегашното правителство и на парламентарното мнозинство. А и с неговия дългогодишен опит в сферата на финансите и като пряк участник в контрола на Здравноосигурителната каса той е запознат с проблемите и ще може много бързо да търси техните решения и да дисциплинира финансово здравната система“, обясни Цветанов.

Той уточни, че Кирил Ананиев е правилният избор, защото е финансист, мениджър и човек, който над 30 г. е участвал в подготвянето на републиканския бюджет на страната. „Така че смятам, че няма да е проблем да се справи и с дисциплинирането в сферата на здравеопазването по начин, по който да отговори на очакването на обществото. Пожелавам му успех“, каза още Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
26
 
! Отговори
dobri.vzn преди 6 години
Език на физкултурник,да не казвам ***.
33
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов, КОЙ СИ ТИ БЕ? Кой си ти, че даваш оценки и акъл? Кой бе?
32
1
 
28
 
! Отговори
Цветан Цветанов преди 6 години
Поразен съм, че президентът не прави кава ли на г-н Борисов, че не го боготвори и не пада на колене да му целува ръка. Това не е държавническо поведение.
31
1
 
24
 
! Отговори
Tangra преди 6 години
Добре де, 700 милиона които ще потънат в джобовете на власта. Какво да им се радвам. Вдигнаха с 20 лева пенсиите. Йеее много сме радостни.Айде по сериозно де. Магистралите са като гладиаторските борби зрелище за хората. Ще идат за 2 дена до гърция и ще забравят колко мизерно се живее.А надуваме дълга и затъваме но се хвалим та хвалим
30
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Цветанов към политиците: Да подкрепяме център нападателя Борисов!"Ако Боко е център-нападателят на "отбора", значи Цвъки му е ПОЛУзащитникът: пред хората го "четка", а зад гърба му го "забива" от воле.
29
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересна снимка, Рапона и Цървула между Г.Бенковски и З.Стоянов. Каква разлика само!! Съвременните са крадливи, лъжливи, продажни и долни, но много страхливи. Докато първите са се борили истински за свободна България, тези двамата са я ограбили и грабят, предават и придават, само в техен интерес. Пълна разруха навсякъде, липса на морал, неграмотни и корумпирани калинки в държ.апарат. И бедност, кражби от всичко, най-бедни в ЕС. Кого заблуждават?
28
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецо явно е забравил, че работата на президента не е да обслужва рейтинга на правителството. Това беше работа на джобния пудел Плевнелиев, който обаче вече не е на власт.
27
1
 
28
 
! Отговори
От преди 6 години
ден-два,из публичното пространство върви активна слагаческо-подмазваческа и гъзолизническо-близаческа кампания!?!
26
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаете ли каква е приликата между Иво Христов и Сергей Лавров
25
3
 
28
 
! Отговори
абе... преди 6 години
тия двамата нямат право да позират пред портретите на двама наистина големи българи марш от там бе предатели цв.цв и боко тиквата безсрамници недни
24
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гнусна от репка и жалък подмазвач. Храчките ти срещу президента се връщат като бумеранг обратно към теб.
23
1
 
31
 
! Отговори
Цв.Синекурков преди 6 години
Този централен нападател под ръководството на коя мениджърска агенция играе!!?? СИК?
22
2
 
32
 
! Отговори
проктолог преди 6 години
Бъдещ бивш министър-председател, член на БКП, с богат опит в СИК, собственик на ЕТ "герб-Буда", бивш пазач на паркинга на бай Миле, с инициали ББ, за нищо неспособен, с непоносим характер, никому ненужен, мрази всички, с чувство на пребито от съдбата куче, след тотален провал в политиката поради собствена глупост, спешно търси Президента да го подкрепи, като център-нападател на бистришките тигри.
21
2
 
28
 
! Отговори
Перо преди 6 години
Имаше една комедия "Другаря председател, център нападател".
20
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не му се сърдете на Цецо. Все пак е длъжник на Баце, който го отвърва от затвора като стана премиер. Дължи му по една cвиpкa всеки ден.
19
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цвъки, вие двамата с банкянския мутрафон би трябвало да подкрепите президента Радев. Все пак той се ползва с по-голяма обществена подкрепа от вас двамата взети заедно.
18
1
 
31
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Цветанов, недей да говориш с пълна уста. Проява на ниска култура е.
17
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може човек с доказани престъпления по служба да призовава да подкрепяме човека, който го отърва от затвора злоупотребявайки с властта си на премиер.
16
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов сигурно чувства, че му се клати стола и е извадил голямата четка.
15
3
 
38
 
! Отговори
всички сме зад теб преди 6 години
Пожарникарю, всички сме зад теб. За да те изритаме!