Опозицията внесе искането за оставката на Главчев, но...

Нинова: Само 3 пъти ще сме в зала, ще си платим глобите
16 ное 2017 12:07,
52
Опозицията внесе искането за оставката на Главчев, но...
Снимка: архив, Олег Попов, Dnes.bg

Както се закани, опозицията внесе искането за оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев. Това стана след вчерашния скандал, при който червената шефка Корнелия Нинова бе изгонена от пленарното заседание заради обида към премиера. Това пък предизвика народните избраници от БСП и ДПС да напуснат заседанието и днес също да не се регистрират в пленарна зала.

В знак на недоволство днес 69 депутати от БСП и 19 от ДПС сложиха подписа си за отстраняването на председателя на парламента Димитър Главчев.

Още по темата

Корнелия Нинова се закани, че червените депутати няма да влязат в пленарната зала до оставката на шефа на Народното събрание.

"Ще участваме само в три заседания в зала - гласуването на оставката на Димитър Главчев, обсъждането на бюджета и вот на недоверие. Ще си платим глобите за тези отсъствия от работа", обясни соцлидерката.

Тя каза още, че социалистите ще участват в заседанията на комисиите, а през останалото време ще бъдат в районите си, където започват срещи и разговори с гражданите.

Нинова допълни, че ще поискат среща и с всички европейски посланици, за да представят приоритети на БСП за европредседателството на България. Червената шефка обясни, че вчера Кристиан Вигенин е трябвало да внесе проект за общо решение на НС за приоритетите по председателството, но минути преди това Главчев е изгонил лидера на най-голямата опозиционна партия и така от ГЕРБ създават политическо напрежение.

"На тази среща ще ги информираме, че грубо се нарушават принципите на правовата държава, погазва се парламентаризмът, налага се цензура върху различни мнения, и не се зачитат и европейските демократични ценности за плурализъм и свобода на мнението", заключи Нинова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глобите ви ние ще ви ги платим,не К.От началото на годината БСП такъв театър играят,че България заприлича на лудница.Нищо конструктивно.Само плюене,а сега вече и в Европа.Пък и с новите заплати можете да работите с една седмица по малко за същите пари...
25
13
 
21
 
! Отговори
Факт преди 6 години
ГЕРБ пак се самозабравиха.
24
15
 
16
 
! Отговори
xy преди 6 години
селска скандалджийка.я по-добре да каже как откраднаха заедно със свинаря пловдивския панаир.щото панаира стрпуваше има няма 500 милиона, не е лошо да каже и колко отидоха и в нейния джоб.пък ако не иска да каже , къде блее цацаров.
23
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как от пожарникар се става министър - търкайте уши. Гербери, купете си по 50 кила свински уши и започвайте сухи тренировки. Може пък да стане от вас някой министър. Ако не стане, може да произведете огън.
22
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Главчев сигурно иска да ни изгони от форума, понеже обиждаме суджук бабаит, казвайки всеизвестни истини - герб са мутри
21
11
 
23
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 6 години
Прочетох, какво се е случило, след това гледах и клип на случката. Ами според мен Главчев въобще не беше в правото си да прекъсва дори Нинова, камо ли да я изгони, нямаше за какво. Тя цитираше премиера и според мен НЕ ОБИЖДАШЕ НИКОГО.Разбира се това са доста елементарни прийоми на гусина Главчев, именно заради подобни неща са ми адски неприятни да ги гледам- прекъсват се, заяждат се, подсвирквания, присмехулни подмятания, за да объркат и разконцентрират човека дето е на трибуната, жалка работа.
20
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
герб се едно нищо, ръководено от един никой и следвано от едни ... 00
19
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименГлупости! Нищо няма да направят, само говорят.Голямо писане по форумите, големи страсти.Кучетата си лаят, керванът си върви
18
23
 
13
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Корделка да внимава много с Борисов. Така ще я хлъзне по пързалката , както затвори голямата уста Манолова.Борисов израстно много в политиката. както в национален , така и в европейски мащаб. Нинова е едно пале пред него.
17
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименГ-жа Лъжа не обича да ходи в Брюксел , защото там никой не и обръща внимание включетелно и Станишев . Това и напомня къде и е мястото . Благодарение на нея вече никой не иска да види и чуе т.н. Президент на България . Жалки хорица . Срам .
16
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Досега искаха оставките на два министъра,сега искат оставката на втория човек в държавата,явно са получили сигнал от кремъл да правят золуми
15
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МАЧКАЙ НИНОВА, БОЙ ПО МУТРИТЕ НА БОРИСОВ И НЕГОВИТЕ СЪУЧАСТНИЦИ.
14
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Случайно ли е, че където управлява герб, там се шири безнаказана престъпност и бруталност. В Перник ги докараха до Див Запад
13
1
 
6
 
! Отговори
До 9 преди 6 години
От кога пиша в този форум за овчедушието ни не помня вече. Писал съм и преди, че парламента трябва да се взломи когато те са на заседание, та да се поизпотят както последният път (между другото вече 5 години ги бавим)
12
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджук паша обича да ходи в Брюксел, където привидно и ехидно го хвалят, в НС не обича да ходи, понеже вдига кръвно, когато му напомнят къде му е мястото!
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичкото е такъв глупав цирк, че не ми се коментира!
10
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ниновица в затвора - това ще бъде един добър сигнал към Брюксел
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затруднен съм да направя разлика между червените олигарси и гербавите мутри явно лапаницата намалява и се опитват един друг да си дръпнат килимчето. Въпроса е защо ние ги търпим и се ядем помеждуси вместо да ги изметем???
8
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата се бои да застане очи в очи с Нинова и бяга от парламента като един страхливец. Дори Главчев не е в състояние да докара Тиквата в парламента шубето е голям страх.
7
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
.. с бсп или без, ако герб наистина желае, то закон срещу корупцията ще мине, така че Нинова не се напъва срещу това. Но си мисля, как точно след филма за далаверите по границата герберастите скочиха да бранят суджуците си... издишате гербери, издишате. Ще ви набием яко шутовете много скоро, за последно ще бъдете натирени, където ви е мястото - за рециклиране...