Главата на Главчев падна! Шефът на парламента си тръгва сам

Той вече е депозирал искането си в деловодството на НС
Обновена: 17 ное 2017 10:21 | 17 ное 2017 09:43, Камелия Цветанова
195

Снимка: Олег Попов/ Dnes.bg

Шефът на парламента Димитър Главчев подаде оставка. Това обяви той от парламентарната трибуна и допълни, че е депозирал оставката си в деловодството на НС.

Минути преди това, след разговор в кабинета на председатела на НС, продължил близо час, Бойко Борисов отсече, че явно искането на оставка на Главчев е план на опозицията.

Още по темата

В същото време обаче стабилността на държавата е най-важното нещо, смята премиерът.

Той още вчера упрекна Главчев, че си е изпуснал нервите като е изгонил червената шефка Корнелия Нинова от заседанието на парламента в сряда.

"С колегите доста поговорихме. Ясно е, че това е добре обмислен план за действие на опозицията. Винаги съм твърдял, че държавата и стабилността са по-важни от всичко", коментира Бойко Борисов.

"Ние от ГЕРБ не показваме двоен аршин и когато има някакъв проблем веднага реагираме за разлика от други. Тази оставка е морален акт и по този начин искам да се възстанови нормалната парламентарна практика и да не хвърляме сянка върху европредседателството, защото правителството работи добре, държавата работи добре и аз трябва да дам пример за добра парламентарна практика", обяви Главчев пред народните избраници.

А иначе пленарното заседание започна с половин час по-късно от предвиденото заради председателския съвет, който продължи близо час.

В него се включи и премиерът Бойко Борисов, който обяви: "С колегите доста поговорихме. Ясно е, че това е добре обмислен план за действие на опозицията. Винаги съм твърдял, че държавата и стабилността са по-важни от всичко".

Решението на Главчев да напусне поста идва само ден, след като депутатите от опозицията внесоха подписка, с която настояха той да бъде отстранен като председател на НС.

Главчев си навлече гнева на социалистите, които получиха подкрепа и от ДПС, защото в сряда изгони за едно заседание червената шефка Корнелия Нинова с мотива, че обиждала премиера с изказването си. Тя пък цитира изказване на премиера, който преди време нарече депутатите "безделници".

Заради това от левицата вчера се зарекоха, че няма да участват в заседанията на парламента, докато на председателския стол седи Главчев.

Това пък на практика означаваше парламентарна криза заради риска от провал на заседания поради липсата на кворум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
колко хубаво е да ИМА ПОВЕЧЕ ПАРТИИ В ПАРЛАМЕНТА ..........!!!!!!!?????.......аааа БАТЕ БОБО Е ИГРАЧ ОТ СЕКЪДЕ......усеща ,чеТИЯ му МЪТАТ ВОДАТА преди ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО и ги КАЧВА НА РОЛБАТА ДА СЕ ИЗКЕФЯТ КОЛКО СА ВЕЛИКИ..........цирк от СЕКЪДЕ....
93
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който милее за просперитета на БГ и достойни заплати да гласува за ДОСТ,всичко друго е уйдурма
92
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бай Иван 82Едно е да говориш, а друго да действаш! Ако главчев само плямпаше, ***-дойди, ама той и действа....виж го ти, ще гони......я де иде да гони патиците по двора си....умника с умник!!!
91
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така става, когато се хвърляш по очи в името на вожда! Той минава през теб и все едно те е нямало! Урок за всички ***!
90
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега Главчев ще може да се върне на предишната си работа - счетоводител в мексикански ресторант.
89
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слънцето рече и отсече ... а придворните - кръгом и напред ! ... Елит, шъ знайш, елит та дрънка !
88
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип такава е участта на слугата.Той не е уважаван,а презиран от господаря и винаги завършва в калта,колкото и да слугува и да се мазни.В момента господарят Борисов взе скалпа на слугата Главчев,за да спаси своя.Но да не забравяме,че Борисов също е слуга на своите господари.
87
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кога ще видим някой от БСП да подава оставка или БСП когато е на власт да подаде оставка , без протести и бой ??? Кога ?Кога ще видим, че не са там посмъртно сложени ? ??? Евала на Главчев за малко провинение си подаде оставката. Въпреки, че не е длъжен. За уронване на пристижа на министър председател според закона се наказва с отстраняване. Всеки може да го прочете в конституцията.
86
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А някой помни ли откъде започна скандала? Оттам, че Борисов каза, че в Народното събрание е пълно с наркотрафиканти и Нинова поиска изслушването му, за да даде подробности.Е, има ли развитие по тази тема?
85
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Професор 62"Професоре", може ли да ми посочиш НА КАКВО МУ ВИКАШ "икономика"??? На далаверите?
84
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
това негов личен избор ли е или по диктовката на борисовцачева защо не си подаде оставката след толкова провалид добрев защо не излезе от нс и от комисията по енергетика
83
0
 
14
 
! Отговори
Да бе преди 6 години
Нинова ловко набута в ръцете на Марешки Бацето,че това му беше единствения ход...
82
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само ДОСТ,те са вече последната ни надежда
81
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държанието на корнелия и кутев беше извън границите на добрия тон. После да не се чудите защо простотията царува по нашите улици. Вижда се че напористите провинциалисти побеждават
80
5
 
29
 
! Отговори
MAD преди 6 години
ОСТАВКА И ЗА БОРИСОВ И ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ОСТАВКА МАХАЙТЕ СЕ ОТ ВЛАСТТА. НЕЩЕМ ЦИРКАДЖИИ И КРАДЦИ И *** НА МЕРКЕЛ И ЕРДОГАН. НО ТЕ СА ГЛАДНИ СТРАХЛИВЦИ И НЯМА ДА СИ Я ПОДАДЪТ БЪЛГАРИЯ БЕЗ БОЙКО БОРИСОВ ЦАЦАРОВ И ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ. БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГЕРБ И БСП. НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД МУ Е НУЖНО ПТАВИТЕЛСТВО КОЕТО ДА МИЛЕЕ ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИНА
79
21
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Главчев си изпусна нервите и това е безспорно. Но за разлика от комунистите имаше доблест и си подаде оставката. А Иво Христов (депутата от БСП който ни нарече ***) все още си е в парламента.
78
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това че Главундерестия е подал оставка е добре.Но не разбрах, ще получим ли отговор от Парламентарното мнозинство и прокурорът му Ццаров относно НАРКОТРАФИКАНТИТЕ В ПАРЛАМЕНТА и МУТРИТЕ В ПОЛИТИКАТА ?!?
77
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега в НС ще настане анархия
76
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като цяло си вървим към предсрочни избори. В следващият епизод очаквайте скарване на патриотите, още водевили от Борисов и тн... Обаче най-много мислете, кой ще изберете на изборите. Щото честно не Ви ли писна от тъпотии....
75
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корнелия отстрелва герберугите като яребици на лов един по един.Баш главатарят е оставен за десерт накрая.Ще рухне ефектно като кулите-близнаци.