Главата на Главчев падна! Шефът на парламента си тръгва сам

Той вече е депозирал искането си в деловодството на НС
Обновена: 17 ное 2017 10:21 | 17 ное 2017 09:43, Камелия Цветанова
195

Снимка: Олег Попов/ Dnes.bg

Шефът на парламента Димитър Главчев подаде оставка. Това обяви той от парламентарната трибуна и допълни, че е депозирал оставката си в деловодството на НС.

Минути преди това, след разговор в кабинета на председатела на НС, продължил близо час, Бойко Борисов отсече, че явно искането на оставка на Главчев е план на опозицията.

Още по темата

В същото време обаче стабилността на държавата е най-важното нещо, смята премиерът.

Той още вчера упрекна Главчев, че си е изпуснал нервите като е изгонил червената шефка Корнелия Нинова от заседанието на парламента в сряда.

"С колегите доста поговорихме. Ясно е, че това е добре обмислен план за действие на опозицията. Винаги съм твърдял, че държавата и стабилността са по-важни от всичко", коментира Бойко Борисов.

"Ние от ГЕРБ не показваме двоен аршин и когато има някакъв проблем веднага реагираме за разлика от други. Тази оставка е морален акт и по този начин искам да се възстанови нормалната парламентарна практика и да не хвърляме сянка върху европредседателството, защото правителството работи добре, държавата работи добре и аз трябва да дам пример за добра парламентарна практика", обяви Главчев пред народните избраници.

А иначе пленарното заседание започна с половин час по-късно от предвиденото заради председателския съвет, който продължи близо час.

В него се включи и премиерът Бойко Борисов, който обяви: "С колегите доста поговорихме. Ясно е, че това е добре обмислен план за действие на опозицията. Винаги съм твърдял, че държавата и стабилността са по-важни от всичко".

Решението на Главчев да напусне поста идва само ден, след като депутатите от опозицията внесоха подписка, с която настояха той да бъде отстранен като председател на НС.

Главчев си навлече гнева на социалистите, които получиха подкрепа и от ДПС, защото в сряда изгони за едно заседание червената шефка Корнелия Нинова с мотива, че обиждала премиера с изказването си. Тя пък цитира изказване на премиера, който преди време нарече депутатите "безделници".

Заради това от левицата вчера се зарекоха, че няма да участват в заседанията на парламента, докато на председателския стол седи Главчев.

Това пък на практика означаваше парламентарна криза заради риска от провал на заседания поради липсата на кворум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
2
 
11
 
! Отговори
ИСКАМЕ преди 6 години
ЦЕЦКА.....ЦАЧЕВАЦЕЦКА.... ЦАЧЕВАЕЕЕЕЕ ТОЯ боко за много *** ни има беоще с избора на тоя главуняк главчев бях сигурен каква е идеята на тапака от банкяплоскооооооо много ПЛОСКООООО бокоооооо
113
6
 
8
 
! Отговори
Калоян преди 6 години
Случилото се ясно показва, че Бойко вече не контролира ГЕРБ, а цялата власт в управляващата партия се упражнява от Цветанов. Да живей!
112
0
 
13
 
! Отговори
влади преди 6 години
До АнонименТи можеш ли да мислиш????? Той не си е подал оставката по-собствена воля, а така му е наредено!!!!!!!!!!
111
9
 
6
 
! Отговори
Играхме го това! преди 6 години
Повтаря ли се случаят със Стефан Савов? Да ! Дългата ръка на Доган и ,,компания".После казвайте че ДС не е още жива.Малките не знаете и не сте в час за това което се случва.Сега остава и да го набият. По възрастните помним и за съжаление комунистите в агонията си ще направят още бели.Лошото е че мислещите хора напуснаха още преди 20 години и сега ,,социалистите " разчитат на незнаещите млади хора и престарелите чугунени глави.Жална България!Ех деца мислите че винаги е била такава слободия?
110
2
 
17
 
! Отговори
116 преди 6 години
Главундера бил добър човек. Ако това ти е представата за "добър човек" те съжалявам искрено. Честно ти казвам.
109
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм Кака ви Корни, но и аз като български избирател и данъкоплатец чакам отговор на въпроса КОИ СА НАРКОТРАФИКАНТИТЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ?Вие сте на ход, г-н Премиер !
108
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Главчев. Посече тая крава ,която освен да плюе друго нищо не прави срещу 3000 лв заплата. Поредния Добър човек провокиран от бсп. Ама то всичко се връща. ..Ще загубите и 4 тите избори и ще ви сложим край на партийката.
107
5
 
22
 
! Отговори
:) преди 6 години
Това да е за урок на Калинките от Шайката. Не сте нищо особено, обикновени крадци сте. Издъните ли се и се разчуе, си отивате на село да пасете кравите. А на следващите избори ви чака изненада. ГЕРБ ще падне с много и всички Калинки ще бъдат изгонени.Краят на мафията ГЕРБ е близо. Европа няма да ги търпи вечно.
106
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Политически скандали от всякакво естество очернят както плюещите така и оплюваните. С такъв сеир не виждам коя да е страна да извлече политическа изгода.
105
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко иска да цари мир и любов , затова действа по йезуитски "Целта оправдава средствата"
104
0
 
14
 
! Отговори
Карадиванчева преди 6 години
Първото съвместно заседание е планувано в Пекин, Виетнам.
103
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То не бяха аритметики, то не бяха верноподанически изказвания на патриотарите и на фарма-мафията, сложни сметки и пр.Всичко на прах и пепел стана, изтървахме Главчев.
102
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко е като месомелачка. А феновете му го насърчава да продължава да мачка! Мачкай, Бойко! Днес Главчев, утре друг .... нито ден без оставка!
101
2
 
4
 
! Отговори
Петров преди 6 години
Като си с шапка-защо си с шапка! Като си без шапка-защо си без шапка! При такива мрънкалници като част от коментиращите напълно справедливо е да сме там,където сме си!
100
14
 
4
 
! Отговори
дебилка преди 6 години
важното е крум зарков ,който искаше да изпраща хора в Белене, както и професора ,избран от ***, да бъдат в парламента Иначе, БКП/БСП е променена партия, всичките й действия показват това .Гордей се корнелия, събирай повече омраза към себе си
99
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С наркотрафикантите какво стана? Щом Боко е бил в парламента барем да беше отскочил за 2 минути да каже кои са...
98
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Червените в атака. Проблема е че трябва да спечелят гласоподаватели на тяхна страна за да се върнат на власт. Не виждам как ще стане това с такива публични притивоборства.
97
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко върни Цачева :))) Твърда е като камък . Ще им минават бавно дните на бсп в залата. То освен интриги. ..Друго не се вижда да правят.
96
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами как така? Нали Цветка Кара... каза, че стоят зад него? Що се дръпнаха и оставиха човечеца да падне?
95
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ауууу,герберуги виете ли от безсилна злоба.Кака Корни ви разкова.Мухахахаааааа.....