На бързи обороти: Цвета Караянчева е новият шеф на парламента

ГЕРБ предложи заместничката на Димитър Главчев да го смени
Обновена: 17 ное 2017 11:18 | 17 ное 2017 10:50,
115

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Цвета Караянчева е новият председател на Народното събрание. Тя бе предложена от ГЕРБ малко след като Димитър Главчев подаде оставка. Минути след това тя бе избрана за председател на парламента.

Досега Караянчева бе зам.-председател на Народното събрание.

Новият шеф на парламента Цвета Караянчева бе избрана със 138 гласа. Тя бе подкрепена от ГЕРБ, "Обединените патриоти" и ДПС, а БСП се въздържаха.

Още по темата

До избирането на Караянчева се стигна, след като досегашният председател на Народното събрание Димитър Главчев сам хвърли оставка. Това решение беше обявено след председателски съвет, на който присъства и премиерът Бойко Борисов. Министър-председателят отсече, че оставката на Главчев е план на опозицията, но стабилността на държавата е най-важното нещо.

"Ще работя така, че всички да се чувстваме равни. Тук в залата трябва да се казват различни мнения, но те да бъдат основани на политики, а не на личностни нападки", каза новата шефка на парламента.

Караянчева допълни, че работата на председателя е да потушава емоциите, когато тонът излиза извън добрите рамки.

"Ще има емоционални моменти, но трябва да проявим мъдрост, защото това, което ни предстои, е рядък шанс, който получаваме само след 10 години членство в Ес. Затова да бъдем мъдри, смирени, да казваме високо своето мнение, но винаги да мислим за България", призова тя.

Избирането на новия председател на паралмента и оставката на Димитър Главчев идва ден, след като опозицията внесе подписка с искане за оставката му. Главчев разгневи опозицията в сряда, защото изгони червената лидерка Корнелия Нинова от залата заради обиди към премиера.

В знак на бойкот БСП и ДПС напуснаха заседанието и се заканиха, че няма да влизат, докато Главчев е председател на Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, сега, почнаха да пренписват учебниците по география...
50
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно. На мястото на избушилия бушон слагаме друг, по-рано избушил, очакваме машината да тръгне. На е това решението. Трябва да се намери късото съединение, щото и нов да сложите пак ще гръмне.
49
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе това не е ли тази дето каза че Пекин е у Виетнам? Малиии напрао паднах под масата! Учена селянжърка е ше знаете три висши и две средни Убразования има!
48
4
 
30
 
! Отговори
Смях чак в Пекин преди 6 години
Глупостта на тази е толкова впечатляваща, че може да се мери само с наглостта и грозотията и.
47
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
поредната крякаща, арогантна и бездарна женица беше настанета на пост, на който не и е мястото.
46
0
 
26
 
! Отговори
:) преди 6 години
Дано поредната Калинка си е научила урока и бъде по-тиха и смирена. Селското самочувствие на Главчев и желанието му да се подмаже на Бащицата му резнаха Главундера. Пожелавам на новото кадърче на ГЕРБ да си натиска парцалките и да не мачка демокрацията, защото не сме 1975, нали герберчета?
45
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
преди беше -една стругарка да ни пили нервите -сега пекинска патица от Виетнам не се поднася ...*** такъв бълвоч търпи ли се вече ??
44
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип хората приемат и понасят някой ,който им говори за политика и за неща които не са на техен дневен ред -стига човека да е интелигентен ...викат си -лъже ,маже ,приказва много ,но все едно нищо не е казал ....ноооо и за това се иска малко-много да имаш нещо в главата .Обаче Караянчева е ограничена жена ,приказката и е като на *** доячка , без дипломатичност и такт. Та си мисля ,че тази ще ни излага сериозно за пред света !!!
43
0
 
24
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
Всичките в парламента трябва не да си ходят, а да бъдат избити. Дебелите трябва да бъдат обесени пред НС и да им стоят труповете 1 седмица за назидание. БЕЗ КРЪВ НЯМА ДА ГО БЪДЕ, ДА ВИ БЪДЕ ЯСНО!
42
1
 
12
 
! Отговори
хахаха преди 6 години
Демокрацията е в опасност казаха скоро .Майче диктатурата е не на Бойко ,а на жените ГЕРБ!?Някой против това мнение?
41
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 42Ти да не си бил в кома през последните 10 години и да си се събудил днес..? Умира ми, след като подобни постове като Председател на НС се раздават на най-ревностните браните на Бащицтата без значение има ли ценз да упражнява такава длъжност. Тази ще ни орезили пред света, както и оня предишния се снискоти у Белград миналата седмица.
40
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива като нинова, йончева и кутев заслужават точно такава шефка
39
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой позволи на Корнелия да влиза в Пленарна зала? Наказанието й още не е изтекло.Правилникът на НС си е правилник и важи за всички.
38
1
 
25
 
! Отговори
Сервитьорката Орнела преди 6 години
Тази може да премести сега НС у Анкара.
37
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България умира !
36
0
 
27
 
! Отговори
до 37 преди 6 години
Интелектуалците и грамотните хора стоят далеч от политиката, тя не е за тях.
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Я..., е па я...14 Прав си на 100% Сега по тази изпитана схема, която описваш, започва посред зима ремонт на прохода Петрохан.Ще протакат поне година ...
34
1
 
35
 
! Отговори
сменете и чипа. преди 6 години
Тази е с увредена операционна система по рождение.И говори за мъдрост? ХА-ХА-ХА
33
0
 
38
 
! Отговори
Искаме суджук! преди 6 години
Не искаме скумрия за Председател на НС! Искаме суджук!
32
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От трън на глог. Никаква промяна. Поне да беше по- грамотна.