Караянчева: Трябва да се спре с хамалския език в парламента!

Главчев постъпи държавнически с оставката си, оцени новият шеф на НС
19 ное 2017 10:26, Елка Василева
183
Караянчева: Трябва да се спре с хамалския език в парламента!
Цвета Караянчева. Снимка: Булфото

Димитър Главчев постъпи държавнически с оставката си, заяви новият председател на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя е депутат в четири поредни парламента. Преди шест месеца седна на най-високата трибуна в залата, но като заместник на председателя на 44-ото Народно събрание Димитър Главчев. От петък вече е втората жена -председател на Народното събрание.

„Заемането на тази позиция беше предшествано от много скандали. Подкрепям решението на Димитър Главчев, защото той постъпи държавнически. Въпреки това не исках да го прави. Той е добър председател, има необходимите качества и можеше да продължи да работи. Ситуацията, в която се намирахме обаче, беше доста сложна”, коментира Караянчева пред Нова телевизия.

Още по темата

Тя призна, че се страхува от новия пост, защото всичко се е случило много бързо.

По думите й от началото на това Народно събрание има много напрежение и личностни нападки.

„Понякога дори се използва хамалски език. Затова сме виновни и ние като ръководство, и народните представители. Трябва да намерим добрия тон и да направим така, че да спорим за политики”, на мнение е новият председател на НС.

„Мога да се справя със ситуации. Не бих искала да има брутални изказвания и моменти, в които да се налага да взимам по-сериозни мерки и да карам някой да напусне залата. Всичко зависи от нас самите и да покажем достойно поведение”, каза още Цвета Караянчева.

"Когато трябва ще бъда твърда, когато трябва – и по-мека. Надявам се понякога и хуморът да ми помага в залата и в тежки ситуации да успявам с шеги да ги преодолявам", допълни председателят на парламента.

 „Опитвам се да бъдат много по-обрана в изказванията си, защото не приляга на един зам.-председател да говори по този начин. Трудно е. Ако кажа, че не ме е страх и не съм притеснена, ще излъжа. Скочих в нещо, за което нямах време да размисля. Моите хора от Кърджали се притесняват да не ме загубят. Когато трябва, ще бъда твърда, когато имам възможност, ще бъда и по-мека“, заяви председателят на парламента.

По думите й, когато пристигне председателят на Европарламента Антонио Таяни в парламента, не е добре, когато опозицията отсъства от залата. „Посещението във вторник се прави 6 седмици преди началото и на всяко председателство. Ще бъдат и председателите на всички политически сили и щяха да влязат в празен парламент. Спомена се и това сутринта, когато говорихме, но г-н Главчев беше решил да постъпи така“, допълни тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
13
 
! Отговори
не че... преди 6 години
Нинова купила акции за 60 бона,друг купил 6 апартамента,трети спестил 3 милиарда,четвърта купила Сибанкя....е,кой е по по най?
75
8
 
3
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
Къде изчезна изведнъж бе, другаре, революционната непримиримост към грабливата приватизация? Къде сте бре борци срещу "социалната несправедливост"? А може би е "революционен компромис", а? Ами то другарката Корнелия се оказа виден прибаризатор? РМД-еец-челник! Сигурно следва традициите на комунизма? Нали и самият Кашел Мардохай ( Карл Маркс) също е бил от буржоазията, банкерите, "експоприаторите"...
74
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази простовата женица бе избрана на най- високия пост в държавата.Докъде се докарахме!М-р председател и шеф на парламента-едни от най-неуките хора в политиката.И това на никой не му прави впечатление.И не реагира.Оказва се,че в държавата Чалгария всичко е възможно.
73
3
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До давай ЦветоМоже да продължи с Цецо Ухото, и с Деси от Дулово, Като ги чуя да говорят, гася телевизора, за да не им слушам глупостите. Все едно герберастки *** от младежкото Герб пише тук и се има за последна инстанция....
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой и как ще определя кое е "хамалски" език. зщото и Л. Н. Толстой е бил хамалин за кратко време.
71
2
 
15
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Не се очудвайте на "каруцарския" език на "богупомазаните". Няма как хора расли на къра и носили опинци цял живот да се променят. Смяната на абите с костюми на Версаче нищо не значи !
70
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре,че не забравяте Корни,***,г-жа Лъджа или както там я наричате.Явно не ви дава мира.И за космоса да е статията,пак ще се сетите за нея.Трън в петата...
69
1
 
9
 
! Отговори
давай Цвето преди 6 години
Започни от Банкянския такъв.........
68
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Току-виж слдващият премиер земе та е от Кърджали, Хасковско, за едното чудо. Пак набързо.
67
9
 
4
 
! Отговори
за да има мир преди 6 години
Корни да си събира шайката, барабар с ПЕС-овете, да вървят при Ламбо и да казват "Збогом на оръжията"!
66
3
 
15
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ХА НАМЕРИ СЕ КОЙ ДА СЕ ОБЯВИ ПРОТИВ ХАМАЛСКИЯ ЕЗИК - ТОЧНО ПРОКЛЕТНИЦАТА КАРАЯНЧЕВА, КОЯТО СИ СЛУЖИ РЕДОВНО С НАЙ-ДОЛНИЯ КАРУЦАРСКИ ЕЗИК. ДА ИМ ИМАМ КАДРИТЕ НА ГЕРБ !!!
65
2
 
17
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Караянчева,трябва да спреш с хамалския език в парламента.
64
4
 
16
 
! Отговори
хамалин преди 6 години
В училище ме дискриминираха,защото мама беше продавачка,а татко багерист....това са думи на една озлобена от произхода си човечка,която иска да се реваншира на другите..
63
3
 
4
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
В ЕС, включително и у нас бе приет антитерористичен закон! Време е да влезе в сила!
62
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова не може да спре с махленския изказ. По-скоро би се отказала от акциите си в Техноимпекс.
61
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП ДА СПРЕ С КАМИЛСКИЯ ЕЗИК В ПАРЛАМЕНТА И ДА СПРЕ ДА СИ РАЗВЯВА ГЪРБИЦИТЕ.
60
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Нинова не й трябва да се насилва да използва хамалски език. То си и идва отвътре. Това значи постоянно да я гонят от залата, което неминуемо ще доведе до парламентарна криза.
59
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А хималайски език може ли?Хималаите в Пекин ли бяха?
58
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Караянчева,трябва да спреш с хамалския език в парламента.
57
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЪРЖЕТЕ СОЦИАЛИСТА ЗА ШИЯТА ЗА ДА СПРЕ С ПРОСТОТИЯТА