Българите знаели какво е да си в СИВ и какво е да си в ЕС

И заради това сме еврооптимисти, отсече Бойко Борисов
189
Българите знаели какво е да си в СИВ и какво е да си в ЕС
Снимка: МС

България е една от държавите, в която има най-малко евроскептицизъм, българският народ продължава да вярва в ЕС. Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на пленарното заседание между членовете на българското правителство и делегацията, водена от председателя на ЕП Антонио Таяни, съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата

"Ние сме една от държавите, които можахме да направим разлика от това да сме във Варшавския договор и Съвета за икономическа взаимопомощ и да сме в ЕС. Това беше един осъзнат избор и неслучайно българският народ продължава да вярва в ЕС", заяви премиерът.

"Вие сте представители на волята на всички европейски народи, бидейки в ЕП. Още веднъж с радост и уважение – добре дошли в България. Добре дошли сте да окажете помощ за предстоящите месеци на Българското председателство, защото искаме да помогнем, макар и със скромните си възможности, по основни теми да придвижим Съюза напред", добави Борисов.

Визитата На Таяни е свързана с предстоящото председателство на Съвета на Европейския съюз, което България поема от началото на януари догодина.

В допълнение към срещите си с министър-председателя, президента и председателя на Народното събрание, по време на краткия си престой у нас Таяни ще обсъди с български студенти и младежи представите им за бъдещето на Европа.

Освен това той ще поздрави и депутатите, които заради него се събират на извънредно заседание следобед.


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
3
 
1
 
! Отговори
Жиб. преди 1 година
Прав е човека- ние знаем,че СИВ работеше само за СССР а Евросъюза работи и за България.
172
0
 
7
 
! Отговори
Българина преди 1 година
Нека видим резултата след 2020 като спрат парите.... Ще сме на другия полюс
171
5
 
3
 
! Отговори
В СИВ преди 1 година
Имах масквич и изходни визи

Сега имам в пъти повече

Кумундрелите да ме цункат Отзаде а може и отпреди
170
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гробокопач

Така е другарю... Геополитическа катастрофа за цялата нация
169
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във СИВ си бяхме супер господа . ЕС се губи пред СИВ. Във СИВ даже на плащафме никакви вноски за разлика където в ЕС си плащаве. Във СИВ имахме гарантирани пазари, в ЕС няма.Във СИВ разширвахме производствоне на всичса , в ЕС ограничения във всичко, квоти за всичко. И как да се оправим?
168
5
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 1 година
А, да знаем как. При СИВ бяхме 9 млн., имахме гарантиран износ, силно вътрешно производство, постоянни работни места, почти до пенсия, а сега в ЕС имаме квотен износ, почти никакво производство и сме под 6 млн. души. Тиква, Оставка!
167
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бай Иван

Изнасяме за САЩ CСВЧ транзистори от SiC!
166
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ИМПЕРИАЛИСТ Сега станаха и Гербаджии с пяна на устата и първи димукрати .
165
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тю флекът води страната ни към Национална катастрова
в провинцията вече се усеща
жителите на София го избират и бандата на суд.жуците, но накрая и те ще усетят кризата и срутването
Великият ЕС няма да Ви помогне с НИЩО.
Ще видите КТБ с мащаба на държавата с главен герой
не Цветан Василев, а Бойко Борисов,
който ще хвърли оставка разсърден
и като Пульо ще вика Народът е мафия
мафия мафия
Това Ви чака
164
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Промени като например цялата банда търтеи като италианския паляк на снимката..."
Ето това например е едно конструктивно предложение! Но разпад на ЕС означава хаос за Европа, а за България (хаос*2)... Европейските държави поотделно (дори и Франция, и Германия) нямат никакви шансове срещу Китай, Сащ, Русия, Индия и т.н. ... А заедно в съюз ставаме най-силните, стига Съюзът да защитава собствените си интереси и да има единна армия...
163
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Между другото тези от вас, които ежедневно бълват обиди по адрес на ЕС (много от които основателни, но да не задълбочаваме. ЕС за мен като идея е хубаво нещо, просто има нужда от почти тотална промяна)"

Промени като например цялата банда търтеи като италианския паляк на снимката да бъдат изритани и в ЕП държавите да се представляват само от техните лидери. А не някакъв брюкселски глyпaк с баснословна заплата да принизява държавните лидери до местни васали.
162
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не виждам за какво е спора, след като България и българите отдавна са си казали мнението. Ние сме дали името на Европа, ние се държим много по - отговорно от много други нейни членове. Разбира се, ако някой смята обратно - може да живее и в Турция, и в Русия, и в Китай. Но отидеш ли там, спазваш тяхните правила. Щото тамошните режими няма много да ти се церемонят - това човешки права..., а и затворите им не са особено добра опция за когото и да било....
161
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Между другото тези от вас, които ежедневно бълват обиди по адрес на ЕС (много от които основателни, но да не задълбочаваме. ЕС за мен като идея е хубаво нещо, просто има нужда от почти тотална промяна) не забравяйте най-важното!!! Ако ЕС беше подобие на Източния блок, всички щяхте да сте в затвора!!!
160
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
(до този с овцете) Ще ти дам няколко примера. В Монако, Ватикана и Люксембург не гледат овце, но хората са богати и ако решат могат лично да дойдат до селото ти и да си купят прясно агнешко. За мен не е важно колко овце се отглеждат в България, а дали хората живеем добре. Броя на овцете не е показател за силна икономика и богати и щастливи граждани, но броят на политическите затворници например е добър показател... Колко са сега и колко са били в периода 45-89...????
159
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Проблема не ти е ЕС, а матр'яла. Чехия, Полша, Унгария защо вървят на пред ?"

Ти по-добре си задай въпроса защо ЕС е в конфликт и с трите държави. Защото не слугуват на банда брюкселски олиго френи.
158
4
 
9
 
! Отговори
gogo преди 1 година
Сега всичко за мен поне е по-добре, единствено храната е отврат. Преди беше с връзки нямаше ама каквото имаше беше вкусно истинско. 2007 бях на един кораб с един колега от латвия , никога няма да забравя какво каза: ще разбереш че си в ЕС като изчезнат вкусните домати, тогава не разбрах ама сега е ясно.
157
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В СИВ имахме скромни постижения- 6-тата нация в света пратила човек в космоса, наричаха ни "икономическият тигър на Балканите"... това са дреболии пред членството ни в ЕС, където сред огромните постижения е да ни наричат "тоалетната на Европа" и сме най-бедните в целия съюз.
156
1
 
17
 
! Отговори
бившо ченге преди 1 година
До Един българин 143

Ако днес го имаше онова "подобие на милиция",чисто и просто престъпност нямаше да има!
155
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Българите знаели какво е да си в СИВ и какво е да си в ЕС"

Така е, абсолютно същото е- с разликата, че ни командват от Брюксел, а не от Москва и пак си имаме лидер, който лиже господарски задници и предава националните интереси.
154
6
 
6
 
! Отговори
до 150 преди 1 година
Много правилно си го написал: "позволиха". Тогава нямаше кой каквото иска да си произвежда, каквото позволи големия брат това е.