Ердоган към Борисов: Лидерството ви е гарант за отношенията ни

Двамата са говорели и за енергийна независимост на региона
26 ное 2017 20:56, Анисия Иванова
86
Ердоган към Борисов: Лидерството ви е гарант за отношенията ни
Архив: Булфото

Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, съобщи пресслужбата на правителството.

Двамата са дали висока оценка на развитието на отношенията между България и Турция и сътрудничеството в рамките на НАТО, както и за запазване на сигурността и спокойствието по външните граници на Европейския съюз.

Коментиран е бил ходът на изграждането на интерконекторните връзки на България с Турция и Гърция, които да гарантират енергийна независимост на страната ни. Разговорът по тези теми ще бъде продължен при предстоящото посещение на министъра по европейските въпроси на Турция Йомер Челик.

Президентът Ердоган е посочил, че утрешната визита в България на министъра на храните, земеделието и животновъдството Ахмет Ешреф Факъбаба за участие в българо-турски агрофорум ще спомогне за стимулиране на отношенията в сектора на земеделието и животновъдството, както и на селскостопанската наука.

Ердоган е поздравил Борисов за преизбирането му начело на партия ГЕРБ и е посочил, че неговото лидерство е гаранция за добрите отношения между двете страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господарят поздравява слугата си.
23
7
 
13
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
До До виж тиДа, гледам ги сърбите, те нямат граница с Турция и надеждно защитават границата си с нас от "бежанци", даже Европа им помага в това.И гърците гледам, те впрочем в последно време въобще не се репчат на Ердоган. А докато се репчеха, островите им от туристически дестинации се превърнаха в лагери за мигранти.Тези мигранти вместо да ги прехвърлят с кораби, можеха да ги пуснат у нас, я само си представи!Сега Турция ги праща с кораби направо към Румъния, а най-лесният път е през нас.
22
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може и да не ви се вярва, но всеки народ си има карма, която се повтаря, ако не се поправи.Може да сте чували за гвоздеите, с които е разпнат Христос и за преданието, че те са изковани в нашите земи.Е, повторихме си грешката с патроните за Сирия.Руснаците този път няма да се намесят.
21
3
 
21
 
! Отговори
До P.S преди 6 години
Абе комшу, ти какво искаш...да нямаме добри отношения ли? А какво ще спечелиш от това?Ама щом настояваш за друго, то не става с цъкане на компа... Аре дигай стената, събери си лъснатите "момчета" с лазерна епилация от Европата, дет в ръцете си могат да държат само пинсета...кандардисайте или Русия или Европата или Сащ да е зад вазе... или и трите в едно и действайте по комплексите :-)
20
16
 
17
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Пожелавам му все така успешно да ръководи България!
19
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През 2018г. Севрюкова и Ванга ви казаха, че ще влязат турски войски за да ни спасят, който доживее ще види от какво и просто няма да си тръгнат.Това събитие е закодирано в причинно-следствена връзка от хилядолетия и е свързно с лошата карма на българина.
18
24
 
12
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Баце- политик от най-висша класа. Единственият досега премиер, който работи изцяло за народа. Много адаптивен към всчки- с Меркел и Макрон са на ти, с Путин тоже, с Ердоган и всички ръководители на сиседни държави. Изключтелно далновиден, а на последък и балансиран. Пожелавам му
17
10
 
19
 
! Отговори
P.S. 11 преди 6 години
, не знам защо ми слагате минуси: сам Борисов ви каза преди няколко дена че Брюксел и Берлин са далече, ама Истанбул е близо и трябва да внимаваме и да слушаме, че разсърдим ли султана става много лошо! Толкова ли сте прости наистина, че не разбирате подтекста в думите на вашия кумир Борисов???
16
17
 
25
 
! Отговори
До виж ти преди 6 години
Погледни Гърци, погледни сърби.Няма меду тях продажници и прос.титутки като Борисов. Дори малките нации могат да се държат достойно. Борисов е срам за България.Българите са били едни от най-добрите войници през войните от 100 години насам. И заради продажни политици като Борисов загубихме и територии и достойнство.
15
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Като ти е омръзнало какво правиш тук? Айде бохчата и към Анадола."Като кой? Като вас дет събрахте бохчата и към Европа ли :-) Та тогава само малата ще остане в България бе! :-)
14
4
 
20
 
! Отговори
етнически турчин преди 6 години
До 12-добре аз ще хвана пътя към Анадола,ТИ ще ми кажеш ли-ТИ кой път ще хванеш
13
9
 
23
 
! Отговори
етнически турчин преди 6 години
ПАРТИЯ КОЯТО Е УЧРЕДЕНА ПО БЪЛГАРСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО В БЪЛГАРСКИЯ СЪД,ТАЗИ ПАРТИЯ Е БЪЛГАРСКА ДАМИ И ГОСПОДА.Не ви ли омръзна да се държите като охлюви
12
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам колко са русофобите, ама за туркофобите се знае, че са колкото населението на България.
11
7
 
28
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
До До Виж тиЗа да закриваш турски партии и да правиш Възродителен процес, са необходими някои условия.Първо, да имаш военна сила гарантираща, че някоя съседна армия няма да влезне и да те смачка за два дена.Второ, истинска ограда, и истинска охрана на границата си, за да гарантираш, че 3 милиона мигранти не могат да нахлуят като приливна вълна от не стопанисван язовир.Трето, могъща световна сила трябва да стои зад гърба ти.Като нямаш тези неща, остава да прегръщаш Ердоган... и правилно.
10
14
 
14
 
! Отговори
До турчина преди 6 години
Като ти е омръзнало какво правиш тук? Айде бохчата и към Анадола.
9
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От край време ви разправям че България де факто е част от новата Османска империя, а не от ЕС! Много по-голямо влияние върху българската политика оказва Анкара, отколкото Брюксел, ФАКТ!За съжаление българите са твърде прости за да го осъзнаят, и изключително бездушни за да могат да се противопоставят на това
8
18
 
17
 
! Отговори
ТУРЧИН преди 6 години
Някой ще ми кажа ли името на една турска партия в България?Омръзна ми от вашите глупости
7
19
 
14
 
! Отговори
До Виж ти преди 6 години
Ами малко е това, което прави Борисов. Да си затвори очите и да остави поне още пет турски партии да се създадат. И докато Гьокче вършееше из България и плюеше по страната ни Борисов требваше да го придружава и от време на време да вика - браво,браво! Но още не е късно.Знае ли се колко беше рушвета на Борисов, за да харзулне летището на турчина? Само питам.
6
3
 
6
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
До 6А за какво става въпрос, вие като експерт сигурно ще ми кажете? Кое е неправилно и кое правилно в тази политика?
5
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кое беше ердухан???????