Търговия и туризъм: Саудитският крал прие Борисов!

Премиерът и делегацията ни бяха приети в двореца в Рияд
29 ное 2017 15:23,
112

Снимка: МС

Министър-председателят Бойко Борисов и Негово Величество крал Салман бин Абдулазиз Ал-Сауд поставиха началото на политически диалог между България и Кралство Саудитска Арабия, чиято цел е да развие отношенията между двете страни и да насърчи партньорства в различни сфери от взаимен интерес.

"Вашето посещение тук е голяма крачка в развитието на нашите отношения", бяха думите, с които кралят посрещна българския министър-председател.

Още по темата

Премиерът и водената от него делегация бяха приети в кралския дворец в Рияд в рамките на първата визита на толкова високо равнище в историята на дипломатическите връзки между двете страни, които датират от 1995 г., съобщиха от правителствената пресслужба.

По време на срещата беше изразено общото мнение, че реализацията на взаимното желание за установяване на политически диалог и доверие на най-високо равнище ще бъде подпомогнато в голяма степен от откриването на посолство на България в Рияд.

Получено беше уверение, че саудитската страна ще съдейства за осъществяването на тази задача в най-кратки срокове.

Министър-председателят Борисов и крал Салман бин Абдулазиз Ал-Сауд обсъдиха и възможностите за развитие на търговско-икономическите отношения. Подчертано беше, че те нямат дълга история, но постигнатото за момента показва наличието на голям неизползван потенциал.

Като перспективни бяха посочени иновациите, енергетиката, транспортът, туризмът, науката и продоволствената сигурност – сфери, в които в рамките на двустранни разговори могат да бъдат идентифицирани нови възможности за сътрудничество и съвместни проекти.

Посредническа роля между представителите на бизнеса от България и Саудитска Арабия в този процес би могла да играе Смесена междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество, чието създаване се обсъжда между двете страни.

В разговора си премиерът Борисов и крал Салман бин Абдулазиз Ал-Сауд засегнаха и темата за сигурността в региона на Залива. Българският министър-председател изрази подкрепа за усилията за гарантиране на стабилността на арабските държави от Залива, които са ключов партньор на ЕС и важен фактор в борбата с тероризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
8
 
! Отговори
тиквата преди 6 години
...какво се е закланял тоя "еднокнижец" ( само Винету е чел!!)....още малко и ще лапне некоя резана и ще засвири....позор!!!
64
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Саудитския крал попитал Българския цар Симеон :- Защо влизаш с бодигард ?
63
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Румборака дори не го знаят. че съществува по света, а Нинова само по Первий канал могат да я отрязят ехидно в рубриката "болгарские ибричоци"
62
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв туризъм,бе?Притрябвали са ни.
61
1
 
4
 
! Отговори
Източноевропейка преди 6 години
До Димитър На китайска техника пишем, Митко, т. е. източна!!!
60
7
 
6
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Напълно логично ! САЩ + СА......ИРАН + РАША ....А ние сме с САЩ ! Никой да не се съмнява . че Жужи е помолил Иран да не пуска прав. самолет....а може да ги е помолил да направят както с самолета на Полският премиер - а те са отказали !
59
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за царя не казвате нищо...какво е правил там, какво са говорили с него...
58
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой спомня ли си имамите,които проповядваха радикален ислям в България,къде бяха учили?НЕ?Ами да ви припомня-в Саудитска Арабия.Изводите си направете сами.
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 58яка приказка за пясъка. Може Цецко да е решил да удари нова замаска на баните у 6тех апертименти и е пратил киеко да напуне 6 торбета фин песок
56
1
 
9
 
! Отговори
Танцьор преди 6 години
А играли ли са танц със саби?
55
0
 
7
 
! Отговори
РъпоТиквКратунка преди 6 години
Дали Културното Министерство, Министерството по ОбразУването както и Външното ни министерство са организирали пред нашите сънародници литературно четене на Книга Номер едно Вино тути Крал през Май в изпулнение на банкянски диалект лично от милиционера на Тиквудликата при което им раздават празни пликове кой колко мое да одкине да тури и да си трае.
54
1
 
7
 
! Отговори
За добре дошъл преди 6 години
Един крал имал шут,който бил известен с остър ум и хаплив език.Поканил кралят нашият вожд на тържествена вечеря,където му било отредено място точно срещу шута. Разговорите потръгнали и заядливият шут попитал госта,защо страната му и народа му са толкова бедни.Ядосан,нашият вожд решил да си върне и попитал шута:Шуте,колко е разстоянието между теб и ***?Шутът иронично се усмихнал и светкавично отговорил: Много- малко,господине.Само една маса.
53
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво право Симеончо там на 5-та и 7-*** снимка?!!?!
52
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Румбата Румборак кога ще го поканпт за важна визита където и да било, когааааа??
51
16
 
8
 
! Отговори
Вива Бойко преди 6 години
Браво, Бойче! Щом шумкарите реват, на прав път си!
50
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сладък червен рев :)
49
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Саудитският крал прие Борисов!" Иха-а-а! :)
48
8
 
18
 
! Отговори
чичо Гошо преди 6 години
Търговия и туризъм.Да ,голяма търговия с оръжия и още по-голям туризъм с джихадисти.Нали бягащите от ИД някой трябва да ги прибере.Има една снимка на Боко и Царчето.Царчето сигурно се е намазал със шарлан и лъщи.Не знам,може да играят танца с кожени саби!?
47
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 46 и 46 Този субект уреди Боко да се срещне с краля ,може да е всякакъв има познанства и авторитет сред монархийте!Тиквун ,никой не го знае! Най-много някой зам.министър на С.А. ,да му обърне внимание!
46
0
 
2
 
! Отговори
рфж преди 6 години
BB ХИТЪР! само ще им продаваме оръжие а те няма да правят тук 11-и септември. няма да правят джамии и да финансират....