Павлова с надежди: Председателството да промени имиджа ни

Ремонтът на НДК приключва тази седмица, в срок е!
1 дек 2017 07:08, Петя Славова
66
Павлова с надежди: Председателството да промени имиджа ни
Снимка: БТА

Една от целите ни е с председателството да променим имиджа на България, познаването за страната ни, да покажем какви са силните ни страни и защо България може и трябва да бъде уважавана, каза министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова пред БТА.

"Надявам се да докажем, че сме надежден, стабилен и прогнозируем партньор на Европа, заяви министърът. За нас е важно да се утвърдим като лидер на Балканите, да бъдем държавата, която да е движещата сила за просперитета и стабилността и мира в региона", отбеляза тя.

Още по темата

Четири са основните ни приоритети - бъдещето на Европа и младите хора, Западните Балкани, сигурност и стабилност, дигитална икономика и те ще бъдат представени от министър Павлова на 6 декември за окончателно одобрение от МС, а на 12 декември - в Европейския парламент във формата "председатели на парламентарни комисии". България има подкрепа от страна на Европа за приоритетните области, коментира Павлова.

Тя посочи още, че по време на председателството искаме да покажем културно-историческото наследство, природата, човешкия потенциал, капацитета на младите хора. Това създава предпоставки да популяризираме България като място за инвестиции, за бизнес, за туризъм.

Павлова отбеляза, че по време на председателството в менюто ще бъде представена българската кухня, ще се предлагат българско вино и други български напитки, а български новостартиращи компании пък ще могат да правят изложения в НДК. Ремонтът в НДК ще приключи тази седмица и всичко върви в срок, информира Лиляна Павлова.


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
15
 
! Отговори
KONSTANTINOW преди 1 година
ДОБРИЯТ ИМИДЖ НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ДОИДЕ КОГАТО НАРОДА ВДЕНЕ ЧЕ 30 г. НИ УПРАВЛЯВАТ ПРЕСТЪПНИЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ ОСОБЕНО ГЕРБ.ТОГАВА ЩЕ ВИ СЕ ПОТЪРСИ ОДГОВОРНОСТ ЗА БЕЗБРОИНИТЕ ВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ.
58
5
 
2
 
! Отговори
В СИМЕОНОВ ОФИЦИАЛЕН преди 1 година
В СИМЕОНОВ ОФИЦИАЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ НА МИНИСТЕРСИ СЪВЕТ ТЪРСИ ДЖИХАДИСКАТА КОРНЕЛИЯ ТЯ ПЪТ ТЪРСИ 80 % *** В МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ЗА ТОВА ЛИ ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ ЗА ДЖИХАДИСТИ И ЗА ***
57
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Таа беше за Уволнение , колко ли неща на колко мъже от ГЕРБ налапала
56
0
 
20
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Как ще се промени имиджа като вие- политиците не сте направили нищо полезно за народа! Само крадете, замазвате проблемите, лъжете и вместо да се борите с престъпността и корупцията, вие ги подкрепяте!
55
0
 
15
 
! Отговори
Терсенето преди 1 година
Танцът със бухалки боко го владее до съвършенство. Със нищо няма да учуди големите началници. По добре овалян във асфалт и наръсен със перушина. Въоръжен със бастуни. От дядовци или баби, които лично герберастите са вкарали във гроба.
54
0
 
12
 
! Отговори
Извенетеее, преди 1 година
това на снимката не е ли Бациликус-булгарикус дето ни вкисва млякото?
53
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление ЕС се управлява от добре "хранещи" се калинки, точно като тая на снимката.
К'во стана с Боршош, публикува ли си крадливите отчети....
52
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази кога ще я видам в затвора заради 2 милиарда откраднати пари от санирането ?
Или тъпкачът й сега я уреди с нова службичка, откъдето пак да си купува лачени чанти по 20 бона.
51
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МОЖЕ ТАНЦ С ТОМАХАВКИ, НО ПО МУ ПРИЛЯГА ТАНЦ С БУХАЛКИ
50
0
 
24
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 1 година
Е как! Те сами си промениха имиджа, не е нужно никакво председателство! Дамата на снимките кара 85 годишна баба да си търси работа, а не да реве , че и е малка пенсията, а Баце сравнява мигрантите с Левски, а администрацията на Външно, съставена от какви ли не калинки , забравя да иска разрешение за дипломатически полет над Иран.
За други, по - незначителни изявления, издънки, изцепки да говоря ли?Или направо за грандиозните да напомня?
49
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се надяваме, че председателството няма да промени имиджа ни. Иначе цяла Европа ще разбере, че сме държава на гешефти и имитации.
48
0
 
16
 
! Отговори
Терсенето преди 1 година
Най забавно ще е ако Винету посрещне началниците, със танц със томахавки, и окичен със генералски пера.
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като ги плаши думата българин защо привмат българи в държавите си.
Аман от *** западняци с претенции!
46
0
 
21
 
! Отговори
фактите преди 1 година
С тази корупция по всички "етажи" на властта , трудно ще ни се оправи имиджа , ако ще и 100 години да сме председатели на ЕС
45
0
 
18
 
! Отговори
1 преди 1 година
другарката свинеткова,дали ,ще включи танца със саби в програмата,по време на европредседателството ни,при посрещане на гостите.
44
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имиджа ха ха работил съм в Италия имам роднина в Англия имам комшия в Германия по точно сина му думата българин така ги плаши повече от мигрантите та еи това ни е имиджа щом ни имат за по долни от един етнос айде да не казвам кой
43
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не стане това председателство само една голяма кьор софра .
42
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, това гербаджиите изпревариха комунистите по хвърляне на димки. Яко надграждане пада, а запада гърми, че сме най - корумпираните.
41
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оооо, ще промени имиджа ви пред Европа и още как.
Бързичко ще разберат за какво става въпрос, ама не началниците, а обиконовените, щото те началниците знаят, но си траят...
40
0
 
24
 
! Отговори
Терсенето преди 1 година
Да. Покажи човешкия потенциал. Изкарай всички каруци със натоварено бране, водещ колоната, кортежа на банкянската мутра. Въоръжен със саби. Че да се посмеят хората от сърце.