Павлова с надежди: Председателството да промени имиджа ни

Ремонтът на НДК приключва тази седмица, в срок е!
1 дек 2017 07:08, Петя Славова
66
Павлова с надежди: Председателството да промени имиджа ни
Снимка: БТА

Една от целите ни е с председателството да променим имиджа на България, познаването за страната ни, да покажем какви са силните ни страни и защо България може и трябва да бъде уважавана, каза министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова пред БТА.

"Надявам се да докажем, че сме надежден, стабилен и прогнозируем партньор на Европа, заяви министърът. За нас е важно да се утвърдим като лидер на Балканите, да бъдем държавата, която да е движещата сила за просперитета и стабилността и мира в региона", отбеляза тя.

Още по темата

Четири са основните ни приоритети - бъдещето на Европа и младите хора, Западните Балкани, сигурност и стабилност, дигитална икономика и те ще бъдат представени от министър Павлова на 6 декември за окончателно одобрение от МС, а на 12 декември - в Европейския парламент във формата "председатели на парламентарни комисии". България има подкрепа от страна на Европа за приоритетните области, коментира Павлова.

Тя посочи още, че по време на председателството искаме да покажем културно-историческото наследство, природата, човешкия потенциал, капацитета на младите хора. Това създава предпоставки да популяризираме България като място за инвестиции, за бизнес, за туризъм.

Павлова отбеляза, че по време на председателството в менюто ще бъде представена българската кухня, ще се предлагат българско вино и други български напитки, а български новостартиращи компании пък ще могат да правят изложения в НДК. Ремонтът в НДК ще приключи тази седмица и всичко върви в срок, информира Лиляна Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
22
 
! Отговори
до 15 преди 6 години
Какъв Орешрски бе, та вие гербергите въобще не го оставихте да управлява.Саботирахте цялата държава чрез структурите си още от втория му ден.
14
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КЪМ ПАВЛОВА?Защо не заведе Орешарски в малките градове да види как живеят българите там, защо той не им оправи икономическото състояние?
13
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грух-грух, остана ли още някое и друго милиардче от санирането, че гледам нещо ми свършили чантите по 17 000 лв.Все пак съм тавата на Вожда, не мога да ходя с каквито и да е чанти на вилата в Барселона.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази си изгради имидж преди две години като преасфалтира 50км магистрала за 100млн лева. От тогава само се излага. Пък и никой не е забравил коя е и от къде произхожда. Турция ще ни врътне мега номер за евро председателството. Така че е обречена тая работа на тотален неуспех.
11
0
 
21
 
! Отговори
petarziz преди 6 години
с тези сладки приказки не можете да заблудите Европа,че не сме задният двор на съюза ако можеше с думи то е много лесно. Да ама не. Както казваше един известен журналист
10
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във всяка нормална държава досега сто пъти да са я уволнили партизанската внучка.
9
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази не ни я показвайте повече. Дразни хората.
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво стана с магистралите бе Лили? И там ли ще приключите... в поредния срок?
7
0
 
32
 
! Отговори
КЪМ ПАВЛОВА? преди 6 години
ГОСПОЖО НЕ ГОВОРЕТЕ ОТ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ ЗАЩОТО НЕ СТЕ СИГУРНА ЧЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е СЪГЛАСНА С ТОВА КОЕТО ПРАВИТЕ - НЕ ХОДЕТЕ САМО ПО МАГИСТРАЛИТЕ ЗА КОИТО НЕ Е СИГУРНО ЧЕ СА ИЗРЯДНИ А ВЛЕЗТЕ МАЛКО ПО ГРАДОВЕТЕ И СЕЛАТА КОИТО СА НА РЪБА НА ОЦЕЛЯВАНЕ А ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ПЪТИЩАТА ДУПКА ДО ДУПКА - В ЦЕНТЪРА ДОЛУ ГОРЕ А НА ПЕТ КРАЧКИ ОТ ЦЕНТЪРА Е ЗА ОПЛАКВАНЕ ТАКА Е ВЪВ ВСИЧКИ ГРАДОВЕ - ТЕЗИ КОИТО ЩЕ ДОЙДАТ В НДК ЗАВЕДЕТЕ ГИ В КОЙТО ОТ ПО МАЛКИТЕ ГРАДЕВЕ СИ РЕШИТЕ НЕКА ДА ВИДЯТ КАК ЖИВЕЯТ БЪЛГАРИТЕ
6
0
 
26
 
! Отговори
Стоянов преди 6 години
Ние вече се доказахме пред Антонио Таяни, че нито един не знае чужди езици. Човекът ги взе за мезе и каза шеговито, че за следващият път щял да научи български език.
5
0
 
24
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Единственото което ще покажете колко сме обеднели турци зирани и ци зирани! Основната Причината да сме бедни. Каквото ти е населението, такава ти е държавата.
4
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ес се развива, а нас все още ни управлява отрядът "Чавдар" - децата на партизанитеВенсеремусНов bardak със стари ... и децата имА опозиция са децана на други партизани
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига кухи заучени приказки доклада на ЕС за нас е огледало на имиджа ни който гербавите лъскат за трети път.
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Досега щом не сте блеснали със нищо забележително няма и да блеснет,е всеки ден сте във нови скандали. Председателството ще промени имиджа ви ще председателствате със раирани пижами от някоя сенчеста килия.
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имиджа ви разбира сe ще се поднови, когато почнете да работите и то здраво за народа със 2 магистрали и суджук афери работа не става чакайте на някакво предсеталество Как вървят апарментите и суджука. Доколкото си спомням католиците винаги са се мъчили да затрият тая територия, на гърците дадоха 100 млрд е тъй, нас ни спряха 2 реактора и не ни дават 10 млрд да си потроим АЕЦ.