С Албания и Македония: Правим обща платформа за сигурност

Трите държави ще провеждат съвместни учения и тренировки
Обновена: 2 дек 2017 11:56 | 2 дек 2017 11:55,
51
С Албания и Македония: Правим обща платформа за сигурност
Снимка: архив "Булфото"

България, Албания и Македония слагат началото на общи действия в отбраната, с които ще създадат условия за създаване на обща платформа за сигурност.

За това си стиснаха ръцете военните министри на България и Македония и зам.-военният министър на Албания на среща в Охрид.

Трите държави постигнаха съгласие за конкретни действия, свързани с планиране и провеждане на съвместни тренировки и учения на Силите за специални операции, както и на структурите, отговорни за действия при извънредни ситуации.

Това съобщиха от военното министерство, цитирани от БТА.

Участниците в тристранната среща са изразили съгласие, че така се поставя началото на важен политически процес за общи инициативи в отбраната.

В срещата участваха министрите на отбраната на България и на Македония Красимир Каракачанов и Радмила Шекеринска и заместник-министърът на отбраната на Албания Петро Кочи.

Поради проливните дъждове в Албания, министърът на отбраната Олта Джачка е взела решение да бъде представена на тристранната среща от своя заместник, тъй като се е наложило да се върне в Тирана, за да ръководи действията по оказване на помощ на населението, уточниха от министерството на отбраната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
9
 
! Отговори
Генерал Говедаров преди 6 години
Преди по море общ фронт с Румъния, Турция и Украйна, а сега с Албания и Македония! Кой ни командва срещу кого ни насъсква и какво иска? Моля уточнение!
21
8
 
11
 
! Отговори
Не разбрал преди 6 години
Какво? Правим армия с Албания и Македония срещу кого? Нали се сещате, че всичко това е по разпореждане на краварите срещу Сърбия и Русия! Само че обора пак не са познали, българин срещу руснак пушка не вдига! Да се измитат говедата зад голямата локва или ако не, Владимир Путин да вземе мерки!!!!!
20
4
 
10
 
! Отговори
Бай Вълчо преди 6 години
Отворете си очите - окупирана територия сме, чужда жива сила и техника се намира тук постоянно. Не ги взимат решенията тези палячовци.
19
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
умен ход, прекалено умен, за да е идея на някоя от трите държави....................................................По-скоро БЕЗумен, прекалено БЕЗумен, за да е идея на някоя от трите държави.
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може и ИД да включим към тази "платформа". Той БойкУ вече осъществи необходимите контакти на най-"високо" "ниво".
17
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
умен ход, прекалено умен, за да е идея на някоя от трите държави.
16
5
 
2
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Силата трябва да е в главата, а съединението прави силата, така че.......Те онези са го измислили...
15
1
 
14
 
! Отговори
Дядо ви преди 6 години
Как ще стане? С трите танка? Един в България, един в Македония, един в Албания?
14
4
 
16
 
! Отговори
луди преди 6 години
Божке, едни от най-силните армии на Балканите се съюзяват, треперете врагове :) 10 танка, 2 самолета и 50 войника идват за вас.
13
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХАХАХАХАХАХАХА отдавна не се бях смял така, както от тая новина! ХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАТрапезния войвода с Албания и Македония може да направи само обща софра! И без това си му личи че не става от масата
12
0
 
10
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Petrov,Те са взаимно-свързани. От общите макроикономически показатели, зависи и благосъстоянието на обикновените хора. Не може 20 години крали, навързали са се като свински чeрва и за три-четири години да стане.
11
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СТРАНДЖАТАЗадникът на Европа усеща, че скоро ще го изгонят от ЕС и търси нов алтернативи, където да се провали. На рехавата луда баба Меркел и се клатят краката, а Макрон не ще да я оноди. Cтава сложно за банкянския пудел.
10
5
 
20
 
! Отговори
Защитници преди 6 години
Досега си мислех, че само Турция ще ни защитава, ама излезе, че и Албания ще й помага.
9
4
 
21
 
! Отговори
Petrov преди 6 години
Странджа, да ни бяха вдигнали заплатите а не кредитиния рейтинг - е тогава да кажеш на Борисов браво. А той пак праща Шкембе войвода в разни маргинални територии и го представя за "лидерство".
8
6
 
18
 
! Отговори
С. преди 6 години
С Македония и Албания...Веченяма кой да ни се опре. :)Военна сила номер едно в света.Хе-хе..
7
21
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Борисов превърна България в ключов играч на балканите, югоизточна Европа и света, напук на диверсиите и саботажите на позитанци... - и не случайно вчера ни вдигнаха кредитния рейтинг...
6
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво! Това е начин за защита срещу вечната сръбско-гръцка ос. Трябва да включим и Хърватия.
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи някой иска да ни нападне е сега им разкатахме фамилията на всички. Демократите ще си пикаят в устата и ще пръскат враговете.
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние какви ще го играем в тази платформа ? Макетата и шип тери не могат да се гледат на нас май ни остава ролята на дръглив лъв миротворец начело с тиквата.
3
5
 
18
 
! Отговори
anonymous преди 6 години
Албанската и косовската мафия- най-опасната мафия в цяла Европа.Македония - изкуствена и фалшива държава.Има ли място България в тая компания?