Мораториум за нови частни болници. Поискано от БСП

Опасенията: Докато МЗ си проверява, ще изникнат още
19
Мораториум за нови частни болници. Поискано от БСП
Снимка: Булфото, архив

Депутатите от БСП  ще внесат още утре в парламента проекторешение за мораториум върху лицензирането на нови частни болници.

Още по темата

Опасенията на левицата са, че докато текат проверките на здравното министерство, МВР и прокуратурата на договорите на лечебните заведения с НЗОК, ще изникнат още нови частни болници.

"Затова ние утре внасяме решение за забрана за лицензиране на нови", отсече червената шефка Корнелия Нинова.

Тя припомни, че социалистите винаги са настоявали за запазването и развитието на областните и общинските болници, за тяхното спасяване, а не да се прехвърля ресурс към частните.

"По време на обсъждане на бюджета за следващата година предложихме държавните, общински и областни болници да не са търговски дружества. Отново ще предложим това и ще повторим тази наша законодателна инициатива и дано се намери разбиране от другите парламентарни групи и да се приеме", коментира  Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
гост преди 6 години
Проблемът е, че частни и държавни болници не са равнопоставени. В държавна болница можеш евентуално да избереш екип. В частната също, но за повече пари. Там обаче има и дарения към болницата, доплащане за консумативи, цена на леглоден и храна по хотелски разценки. А да сте чували частна болница да поема спешност респ. неосигурени пациенти? Въпросът е реторичен. За тези пациенти касата не плаща, а понякога лечението им може да е стотици хиляди. А от Корни освен демагогия какво друго да очакваме.
13
0
 
2
 
! Отговори
Пашанката преди 6 години
Дали е държавна или частна не е важно.Трябва да сме здравно застраховани а не осигурени.Тогава от тази застраховка никой не може да пипа?
12
1
 
0
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
Там е работата, че и в частната и в държавната болница лекарите са едни и същи, но отчитат дейността си в зависимост от парите, които плаща здравната каса. За държавните болници лечение по ниско платени пътеки, а в частните другите. За това аз мисля, със здравните осигуровки трябва да се гарантира лечение само в държантине и общински болници. Който желае лечение в частните да си заплаща. Тогава ще се получи "естествен подбор"
11
2
 
5
 
! Отговори
Край преди 6 години
Всичко общо /като здравната каса/ по света е обречено на източване. А в България пък направо на разграбване. Единствения изход е индивидуални партиди които да се наследяват и който плаща се лекува където и колкото му стигат кинтите. Който не плаща - получава аспирин.
10
4
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 4 преди 6 години
Ако някой знае, че в частна болница ще получи по-качествено лечение, няма ли право да получи онези пари от Здравната каса, които му се полагат за същия вид лечение в държавна болница? Ако си е плащал осигуровките, защо да не получи тези пари и да си доплати останалото?Никъде не е казано, че в частни болници отиват само богатите.Както и в частните училища не учат само богаташчета, а и деца от средната класа, за чиито родители таксите не са лесни и е редно и там парите от МОН да следват детето!
9
4
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Опасенията на "БСП и СиЕ"АД са свързани най-вече с факта, че са извън властта и това може да продължи неопределено дълго .... а всичко останало при тях е проформа, камуфлаж и хвърляне на прах в очите на българските граждани и политическите им опоненти ... !!!
8
4
 
8
 
! Отговори
?!? преди 6 години
То Нинова и сега има достатъчно регистрирани, за да ограбят три Българии! Като забраниш регистрацията на нови какво ще стане? Май само отчиташ дейност, за да ти гледам мутрата в медиите!
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Частната болница е частна и трябва сама да си изкарва парите и да няма нищо общо с парите на здравната каса.
6
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е КАК? ТЕХНОИМПЕКС МОЖЕ ЧАСТЕН, ПЪК БОЛНИЦИ НЕ МОЖЕ?
5
7
 
12
 
! Отговори
ЗАЩО МОРАТОРИУМ,БЕ.. преди 6 години
..ЗАЩОТО НЕ МОЖЕТЕ ДА ВЗИМАТЕ РУШВЕТИ ОТ ПРИВАТИЗАЦИЯТА ЛИ...ХА,ХА,ХАААААА..ЩОТО , НЕМА ВЕЧЕ ...."БОНОВА ПРИВАТИЗАЦИЯ " ЛИ...??!Нали така гушна "Техноимпекс" с бонови хартийки -----А , ПОСЛЕ РЕВЕШ , ЧЕ ПРИВАТИЗАЦИЯТА БИЛА " ПРИСТЪПНА" И ...."БАНДИТСКА"??!??!!ТИ КВА СИ *** КОРНИ ...ТОГАВА??!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
4
 
2
 
! Отговори
Исти преди 6 години
Нужен е не мораториум,а критерии: частна болница при 200 000 д. население в дадена област и толкоз! Ако една област има това население а частните болници са две,просто затваряте едната или ги обединявате. Мораториумът е вреден,понеже хора на руснаците отвориха толкова болници,колкото им трябваха- сега повече не им трябват. Те спират да правят такива болници значи но ще се явят други,които не са хора на руснаците а на германците или американците,и те ще ги конкурират! От конкуренцията ги е страх!
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В нашия град преди имаше само 5-6 болници сега са повече от банките ако сложим и поликлиниките цифрата е много голяма много далавера има болни бол касата снася пациентите и те снасят пък ако лечението не е успешно както повечето случаи има и погребални агенция направо те вземат от моргата бе голяма далавера
2
5
 
13
 
! Отговори
Корни, ясна си ни! преди 6 години
Корнелия внася решение за забрана за лицензиране на нови частни болници,защото и тя, и останалите велможи от нейната партия, се надяват да вземат властта.Искат те да раздават тези лицензи, за да взимат и комисионите за тази услуга.Сега мира нямат, като си помислят какви рушвети се гушкат от хората, които са на власт. И бленуват един ден те - Корнелия и компания, да разполагат и с обществените поръчки, и с комисионите.
1
2
 
15
 
! Отговори
истина е преди 6 години
Ама той пазара се насити отдавна !!! Итолкова крадене ни е предостатъчно !!