Рунд пореден за царските имоти. Страстите ще се разгорят!

Държавата имала документи и ставало ясно кой имот на кого е
36
Рунд пореден за царските имоти. Страстите ще се разгорят!
Снимка: Булфото, архив

Има достатъчно данни и архивни документи, които установяват точно и ясно каква институция е било интендантството на Негово Величество. Има и документи, които посочват кои имоти са лична собственост на Фердинанд I и Борис III. Това заяви Любомир Денев, адвокат на държавата по едно от делата за царските имоти.

Още по темата

Става дума за делото "Кричим", което държавата спечели и което отне имота от Симеон Сакскобургготски. Според него нещата са пределно ясни и всеки един спор може да завърши или със
съдебно решение или с компромиси.

"Политически сделки няма защо да се правят", отсече той пред Нова тв.

Във вторник стана ясно, че спорът за царските имоти се връща в съда. Това се случи, след като държавата направи нов завой по казуса и се отказа от споразумение с фамилията Сакскобургготски.

Министерството на правосъдието препоръча претенциите за наследствени дворци и гори да бъдат уредени със специален закон, който парламентът да приеме.

"Предполагам, че неизбежно ще се разбунят страстите, защото във времето политически въпросът е бил представен от много гледни точки", смята адвокат Ели Христова, която защитава интересите на Симеон Сакскобургготски.

"Искам изпълнителната власт да не се оттегля от казуса с царските имоти, защото в делата държавата се представлява от регионалния министър и земеделския министър (по делото за горите)", посочи тя.

Според нея, ако Министерския съвет подготви законопроект това би било добре дошло.

Ели Христова е убедена, че няма как страстите да се разжорещят, но при внимателен анализ имало начин да се стигне до споразумение.

Към момента продължават да се водят делата за Царска Бистрица, за Двореца "Врана" и за царските гори в Рила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
9
 
5
 
! Отговори
Колев преди 6 години
Нека да реши европейския съд кой крив кой прав, само,че тогава хем ще си вземе имотите които само наследство хем ще платим обезщетение. Има закон за национализацията на частната собственост на царете. И вече ми омръзна да повтарям " Задайте си въпроса как се национализира държавна собственост" , защо не е национализиран двореца в София или Евксиноград. За съжаление комунизма не е паднал и нека всички комунисти ги натоварим на кораб и директно в КНДР като им харесва много.
7
3
 
17
 
! Отговори
???? преди 6 години
Бедни български народе, всички грабят от теб! Османци, руснаци, гърци, румънци, сърби, германци, американци, англичани..... Който не е минал от тук, той не е с претенции.... А ние "гордите" българи, работим по 7 дни в седмицата, пращаме децата си в чужбина и мизерстваме в собствената си държава! Та и сме им "фенове"!
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Царя трябваше да го разстреляме гокато беше у нас и беше лесно и евтино. Сега къде ще го търсим по казина и барове...
5
1
 
11
 
! Отговори
Красимир Лозанов преди 6 години
А кой го посрещна триумфално? Кой преди 9-ти и след 10-ти на драго сърце му реституира всичко? Има една ДАТА от която Симеон изпадна в немилост. Това е 20-ти март 2003 г, когато вицето на Буш, Дик Чейни звъни на Симеон, за да му съобщи за началото на войната в Ирак (царят е премиер). Според автобиохрафията му, Симеон отговаря "Господин вицепрезидент, надявам се, за Бога, че знаете какво правите". Преведено от дипломатически език това значи нешо като "Бог да ни е на помощ, вие не знаете какво пра
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изгонете царя от държавата не се наяде тоя алчен мадридски комарджия и пияница. Да си ходи в Автстрия или откъдето е там тука вече няма царе.
3
3
 
27
 
! Отговори
съдник преди 6 години
Щеше да ни оправи за 800 дни. Не направи нищо затова, а всичко беше заради имотите. Това беше великата цел на управлението му. Излъга ни. Не му ги давайте.
2
3
 
35
 
! Отговори
ами преди 6 години
Толкова много алчност....
1
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мадридският крадец не трябва да получи нито квадратен метър държавни имоти!