ВМРО срещу Царя: Ламтежът за имоти е неуважение към България

"Имотите не са лични, те са държавни. И винаги са били"
30 ное 2017 17:30, Красимир Ангелов
144
ВМРО срещу Царя: Ламтежът за имоти е неуважение към България
Снимка: Булфото

ВМРО обяви в специално обръщение до медиите, че се противопоставя на опитите за „мълчаливо и лекомислено отстъпване на т.нар. царски имоти по посока на фамилията Сакскобургготски“.

"Питаме: заради това ли беше всичко, господин Сакскобургготски? За да си върнете имотите? Не е ли това обидно към собствената Ви фамилна привързаност към България. Към кое в България е привързана Вашата фамилия? Към дворците ли?", се чете в посланието на войводите.

Още по темата

"България е република и ако някой иска да се титулува цар, следва да знае, че в днешни дни това остава единствено благородническа титла, която не обвързва държавата. По никакъв начин!

Дори да са приети калпави лобистки закони, които позволяват на една фамилия да съди държавата, идва ред държавата да поправи нещата, а не да отстъпва", смятат хората на Красимир Каракачанов.

Според ВМРО  въпросните имоти са на институцията цар, т.е. на държавността. "Днес такава институция в България няма. Имотите не са лични, те са държавни. И винаги са били. Във всеки смисъл на думата и без оглед на правните еквилибристики. Държавни означава обществени", отчитат патриотите и продължават:
 
"ВМРО с тревога следи и опитите на Сакскобургготски да наложи отново нарицателното Цар Симеон Втори, заедно с атрибути като Ваше величество. Част от медиите в България използват тези думи".

Според войводите в днешни дни монархията и атрибутите ѝ навсякъде в цивилизования свят са само скъпо струващ маскарад.

"България дължи уважение на своята историческа царска традиция – тя е част от завещаното ни средновековно достойнство, което ни отличава от всички останали. Но стремежът към имоти е неуважение и принизяване на царската традиция, и на самата България", отчитат от ВМРО. И предлагат институциите у нас да положат всички усилия, за да запазят собствеността на въпросните имоти в държавни ръце.

От ВМРО допускат, че е възможно имотите да се дадат на фамилията на Симеон Сакскобургготски с преференциални условия за дългосрочно ползване. Но именно държавата да остане принципал.

"Наместо това обаче виждаме опити за "сделка" със Сакскобургготски – явно срещу предполагаеми негови международни контакти. Последните са доста съмнителни, но показват желанието на Бойко Борисов да приобщава всички към политиката си. Това несъмнено е добро държавническо поведение, но с него не бива да се търгува.

Господин Борисов, защитете държавния интерес! Господин Сакскобургготски, покажете великодушието, което настоявате, че имате. И се откажете от претенции!", завършва посланието на войводите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
2
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Него е направил защото обича българия
101
1
 
5
 
! Отговори
Колев преди 6 години
Ние не сме народ а ***. Обичаме най-много насилниците си и сега милеем по комунизма? Запитайте се от кой пазехме границата си тогава? И защо се бягаше през тази граница а никой не искаше да влезе. Учеха ни че живеем в рая , а то рай ли беше.И след него остана една разединена нация която турците след 500г. не успяха да разделят дотолкова.
100
2
 
6
 
! Отговори
Колев преди 6 години
След 45г. долен комунизъм , три фалита през това време, два пъти педлагане да станем 16 съветска република , хилядите жертви изтрихме паметта от мозъците си и обиждаме човека който е Цар на Българите. Той никога не е завеждал дело за тези имоти, конституционния съд му ги върна защото така трябва да бъде.През всичките години на изгнание всеки един ден е можел да заведе дело в международен съд за да получи компенсация както направи гръцкия крал, но не го прави и се чудя защо
99
3
 
2
 
! Отговори
беден, безработен преди 6 години
Ако аз имах неговите пари и положение нямаше да тръгна да дера кожата,на един беден и окаян народ.
98
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мадридският крадец напълно оправдава епитетите който му лепи българския народ.Домъкнаха го комунистите и той яхна успешно уважението на народа към баща му Борис III накраде се,''оправи'' ни за 800 дни в дует с БСП и ДПС-правителството на триглавата ненаситна ламя, и се скри в Мадрид да чака нови удобни схеми за ограбване на българския народ.Същото чакат и коалиционите му партньори БСП и ДПС.
97
11
 
6
 
! Отговори
примерно преди 6 години
ВМРО се държат точно като комунистите, нищо ново. Добре че Царя ги вкара в ЕС и аведе в Саудитска Арабия. та и те а видят свят.е иначе само до Пиринска македония само щяха да ходят...
96
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Republikanskite KRADZI Otkradnaha ot BALGARIA Imoti ,Zemi ,Gori ,Zlato ,Pari ... za 200 - 300 MILLIARDA Dolara , ...koeto e 1000 PUTI POVECHE ot Vsichki ZAKONNI Imoti ,Zemi i Bogatstva na ZARA ... Kakva Republikanska NAGLOST i BANDITIZUM ... ... .
95
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мм, ама като си правите или уреждате за ваши близки заменки и сделки за жълти стотинки за апетитни парцелчета по морето и другите курорти мислите ли за България? Или това, г-да политици не е ЛАМТЕЖ?
94
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Dvoreza v Sofia ,koito E kartinna galeria mai , ... TRABVA Da se Vurne na ZARSKOTO Semeistvo ... Republikata e NEZAKONNA ... Republikanskite KRADZI - v Zatvora ... ... .
93
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Republikanskite IZMAMNIZI iskat da OTKRADNAT ZAKONNITE Imoti na BALGARSKIA ZARZ ... Kakvo KOMAnistichesko Republikansko NAHALSTVO ... ... ... ... .
92
1
 
6
 
! Отговори
безпристрастен преди 6 години
Абе все за неговите имоти говорите, той поне има някакви документи в съда се бори. Ами за имотите на другите депутати и мафиоти или пак отклоняваме вниманието...
91
3
 
21
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 6 години
Нали когато дойде за първи път в България категорично заяви пред медиите, че никога няма да иска нещо от Родината си... Лицемер и такъв си остана !
90
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакайте бе, царя нали го бяха арестували за контрабанда на живак? Май още си е в затвора.
89
6
 
4
 
! Отговори
Шумци преди 6 години
Бащата на Симеон е един от най-големите българи. ВМРО да беше пазил мавзолея
88
6
 
27
 
! Отговори
Категоричен преди 6 години
Как може БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ да се подарява на чужденци?Та Симеон не е българин. Родът му е с чуждоземски корен. Натрапен е на България, след освобождението от турско робство, от западните държави!Те не са с българско самосъзнание!
87
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като толкова са ви на сърце имотите на царя, защо не вземете вие да плащате за поддръжката им? Само да отбележа, че не можете да променяте предназначението им.
86
6
 
17
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
Правителството на Бойко Борисов ДАВА ДЪРЖАВНА ЗЕМЯ на Симеончо!Бойко Борисов разходи Симеончо до арабеските! Та! Та, питам какъв е КЕЛИПИРА на Бойко Борисов от ПОРЕДНАТА далавера?П.П.Или ще кажете, че няма далавера, а ?
85
5
 
6
 
! Отговори
do 89 преди 6 години
Nikoi nishto ne e zanesal v groba si ....taka i toi shte napravi , akcentira se varhu gluposti za da otkloniat vnimnieto ....kolko bulgarcheta se rajdat i kolko umirat ot katastrofi i tapoumie....kakvo po skoro triabva da se napravi za da ima darjava...bez mladi tia shte si otide i tova e vapros na vreme i togava jalko kolko usilia sa hvarlili nashite predci....pisha na latinica poneje i az sam veche izvan BG i niamam na tozi komp kirilica
84
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
83 - Сакскогбурготски се опитва да заграби имоти които са управлявали от интендантвоството и са ДЪРЖАВНИ, както и такива които са на СЕСТРА МУ. Нагъл тип.
83
7
 
32
 
! Отговори
буцата преди 6 години
Мадритския крадец е решил леко да захлеби.Че свършил парите за приеми и ба ху р.