Царя за имотите: Щом са държавни, защо ни ги взеха!

Нека някой ми отговори на този въпрос, настоя той
Обновена: 6 дек 2017 15:01 | 6 дек 2017 15:00,
282
Царя за имотите: Щом са държавни, защо ни ги взеха!
Снимка: Reuters

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски нарече казуса с връщането на царските имоти "стара дъвка, която много хора използват".

"Нека един да ми отговори на въпроса: Ако царските имоти бяха на държавата, защо тогава тя ги одържави? - попита той и продължи: " През 1946 г. ни конфискуваха имотите. Ако бяха държавни, защо беше нужен този акт. Нека някой ми отговори на този въпрос", настоя той.

Още по темата

Във вторник стана ясно, че спорът за царските имоти се връща в съда. Това се случи, след като държавата направи нов завой по казуса и се отказа от споразумение с фамилията Сакскобургготски.

Министерството на правосъдието препоръча претенциите за наследствени дворци и гори да бъдат уредени със специален закон, който парламентът да приеме.

Инаце днес Царя присъства на литургия за Никулден в църквата "Св. Николай" в Пловдив, където след края на службата прочете слово.

"Този храм е прекрасен. Дойдох специално за имения ден на митрополит Николай", каза бившият премиер.

Дядо Николай пък отвърна, че много малко имена са записани в историята на Българската православна църква. "Вашето е едно от тях", обърна се той към Сакскобургготски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо да не ти ги вземат със какви пари са построени ? Построени са със държавни пари, работата на монарха е да строи институции и те да са държавни, а не частни смрадлив цар. Въпроса е защо крадливия ти род въобще е дошъл тука да ни краде парите и институциите.
26
4
 
26
 
! Отговори
ДЪРЖАВНИТЕ ЧИНОВНИЦИ преди 6 години
които в нарушение на ЗАКОНА му дадоха дворците и горите, които ТОЙ усърдно се хвана да сече / за 5 години 5 млн/ първо трябва д бъдат съдени за УМИШЛЕНО НАКЪРНЯВАНЕ на държавно имущество. В особено големи размери. И първи там трябва да е СОФИЯНСКИ, следван от много други
25
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя лисугер явно е обещал на синовете и внуците си да имат царство и ще драпа по въпроса докато е жив. После пък ще се разправяме с наследниците му, ужасссс.... Глад и мания за величие ги гони.
24
5
 
28
 
! Отговори
Лейди Гарга преди 6 години
Нагло к*пеле...По твоята логика г-н "цар" България би трябвало да съди твоята фамилия за пропуснати ползи къде от преднамерени действия къде от чиста глупост и инкомпетентност на твоя баща и дядо. Айде обратно в Мадрид и си гледай животя и въобще не се "завръщай"...
23
5
 
18
 
! Отговори
ВЕРВАХМЕ ТИ преди 6 години
Ама вече НЕ
22
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми щот сте ги заграбили и сте си ги ползвали като собствени.
21
3
 
35
 
! Отговори
БРЕЙ, ЧЕ НАГЛОСТ преди 6 години
ВЪРНИ Милиарда , който ТИ и синове свихте за БТК, 1 година след приватизацията препродадена 2 пъти за да се заметат следите. 2 МИЛИАРДА прибрахте с ВЕЛЧЕВ и фамилията от далаверата с ДЪЛГА. Има да ВРЪЩАШ и май си за ЗАТВОРА...
20
5
 
33
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Пълен срам за цяла България и за целия народ ! И този човек Бойо го мъкне с него да представлява родината ни пред чужди народи ? Той се чуди как да окраде държавата ни пък я представлява ? Това е страхотно .....даже СТРАШНО недоразумение ! Където беше в Арабия ако беше там правил тия неща 100% щяха да го убият за назидание ! Дърт и ламтей за още и още ! За това и стана премиер ....да върне България четири години назад ...за да си вземе имането бацила му !
19
5
 
27
 
! Отговори
истина е преди 6 години
На мадридският крадец ,карака му не трябва да стъпва на българска земя !!
18
5
 
36
 
! Отговори
the Ghost преди 6 години
К'ъв цар си ти бе дри сльо. Мана от нагли типове. Не се нядоха
17
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
typ ли е този...не алчен и нагъл !
16
5
 
43
 
! Отговори
НИЩО НЕ СА ВЗЕЛИ преди 6 години
а само са си ВЪРНАЛИ на държавата. КОМУНИСТИТЕ 1945г върнаха на държавата нейните имоти, които ТРИЖДЕ проклетатата фамилия на КОБУРГИТЕ използваше като свои. ТОЙ, ако имаше нотариални актове да си ги е върнал като другите граждани след РЕСТИТУЦИЯТА / добра или лоша/ Ама НЯМА. Дядо му ФЕРДИНАНД е дошъл с 6 куфара, а си е заминал с ВЛАКОВА КОМПОЗИЦИЯ 12 вагона , натъпкани с вещи, които БЪЛГАРИЯ е купила за царските дворци. Сега пак ИСКА.
15
5
 
33
 
! Отговори
гошо преди 6 години
Еййй нагъл алчник ,същият като новите часници народе народе..и царчето било за бесене .лошо е ама без почервеняване на жълтите павета няма да има оправия....дано да не съм прав!
14
6
 
35
 
! Отговори
Yoan преди 6 години
Ще си иска имотите разбира се, след като толкова ****ли му повярваха, че за 800 дни ще оправи държавата ни. Е? Оправи я.......... в Страсбург!
13
20
 
14
 
! Отговори
примерно преди 6 години
Комунизма не си отива, то нямаше край.....Взеха на дядовците ни работилниците, нивите всичко и не спират да ламптят още...
12
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Одържавени са, защото се е сменила държавната система - от монархия България става република. Да отива да търси имотите на майка си в Италия и на баща си по Германия и Австрия, тука няма нищо негово!
11
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
малко имена са записани в историята на Българската православна църква. "Вашето е едно от тях=============дядо Николай ами осинови си го пода,и му цъ,ковните ви имоти !
10
29
 
7
 
! Отговори
Бай Ваню ракийката преди 6 години
Цар е човека! Каквото е останало от Баща му не ка му го вьрнат, и сьс имотите и без имотите на цар Симеон Бьлгария не я виждам да се оправи още 30 години! За туй в чужбина сьм и хич не ме интерва за бг ***.
9
7
 
37
 
! Отговори
Кобург Имотски преди 6 години
"През 1946 г. ни конфискуваха имотите.Ако бяха държавни,защо беше нужен този акт.Ще ти кажа "драги"!Защото при "революцията" от 1944 г. и тази през 1998 г. най-големите некадърници се грижеха за най-важните за държавата дела. И тогава без да гледа документи,първосигнално и второпартийно(колко познато),някой *** е създал абсолютно ненужен акт-само за да покаже силата на ПАРТИЯТА.Ти се благодари на вагоните,които с родата пропиля и на договорките с ДС,иначе за теб щеше да е като в Русия.
8
38
 
6
 
! Отговори
Теньо преди 6 години
Върнете имотите и Рила планина на Негово Величество бе *** нагли!