Нинова критикува Ердоган: Генерира напрежение в района

Соцлидерката поиска официална позиция от правителството
8 дек 2017 11:30,
71
Нинова критикува Ердоган: Генерира напрежение в района
Снимка: архив "Булфото"

Лидерката на БСП Корнелия Нинова отправи критики към турския президент Реджеп Ердоган заради искането му за ревизия на Лозанския договор.

Вчера държавният глава на Турция бе на историческо посещение в Атина. По време на него той поиска ревизия на Лозанския договор, определящ границите с Гърция, както и Атина да предаде осемте турски военни, които потърсиха убежище в нощта на опита за преврат.

Още по темата

Нинова нарече изявлението на Ердоган неприемливо.

"То генерира напрежение и повлиява негативно, що се отнася до стабилността и сигурността в целия регион, както и спрямо сътрудничеството на двустранна и многостранна основа.", написа лидерката на социалистите в профила си във Facebook.

Тя призова за зачитане на международното право и принципите на равнопоставеност и добросъседство.

"Очакваме правителството да изрази официална позиция на България", добави още соцлидерката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
7
 
12
 
! Отговори
кога преди 6 години
КЪДЕ СА ПСИХИАТРИТЕ , ТА НЕ ПРИБЕРАТ ТАЗИ ШИЗОФРЕНИЧКА ?????? СЛЕД , КАТО ПРОКУРАТУРАТА Я ЧАКА ОЩЕ , А НЕ Я ПРАТИ НА ТОПЛО ...........
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова , поведи червените екадрони към Лозенград и така ще скриеш шайбата на конкуренцията
35
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова за каква се мисли, че да говори за Ердоган? Ердоган сигурно му е през *** за тази жалка смешка.
34
2
 
3
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Сърби ме спусъка... Обявете го за персона нон грата
33
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган е втория Ататюрк,на всички да е ясно че потъпкането на правата на малцинствата не води до нищо добро,вижте как всички наши съседи признаха българите за малцинство а нашите управници включително ДПС агентите не признават мюсюлманите и тур ите в БГ за малцинство докога?
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"А кое точно трябва да се преразгледа, шрифтът?"Личи си, че не сте гледали от до посещението!!!Ердоган, каза патриарха в Турция се избира, а не се командирова както е при вас, това не е демократично! че по Лозанския договор ако патриарха ако иска да посети някоя страна трябва да вземе разрешение... Но ние се разбрахме с тях и за нас не е нужно да осъществим това правило на Лозан...(шрифтът за това) За Кипър каза, ако ще се излиза трябва да изленем взаимно от там!
31
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До 29:Ами ако утре дойде в България тогава ще разискваме ние с него,и не чакай гърците да вземат отношение по нашите въпроси.
30
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Нинова, директно си заяви, че болника ЕрСдухан иска да възстановява стари граници. А наш Бочко сигурно се е заврял под Магнолията, сгушил се е и се чуди, да си трае или не. Да не изнерВирГа болния за власт откачалник. Примитивна Турция е заплаха за демокрацията, за свободата на всичко, налагайки тази отврат исляма. Явно живее с идеята, че може да възстанови Осмснската империя но доста е закъснял. Ще посяга на нас, Гърция, Румъния, Сърбия, Македония и т.н. И кой ще го остави?
29
3
 
4
 
! Отговори
До 26 преди 6 години
Че какво са поискали евреите че да им се опълчва?
28
9
 
3
 
! Отговори
До 27 преди 6 години
Много грешиш, Ердоган беше в Гърция и говори за техните отношения в лозарски договор, утре като посети България ще си направи устата за българо-турските граници на договора!
27
4
 
3
 
! Отговори
До Анадолец преди 6 години
А кое точно трябва да се преразгледа, шрифтът?
26
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно тя генерира напрежение с изказването си.Ние нямаме никакво право да се намесваме в техните спорове,защото тези острови не са на наша територия.Ако двама съседи в един блок спорят за нещо си,ние кои сме да се намесваме,и то без някой да ни е искал мнението?Нинова,не ставаш за министър-председател,и добре,че не си!Айде у лево.
25
8
 
10
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
"Изумително е че една жена намира смелост да се опълчи на самозабравилия се султан, а Боковци, Винкели, Сидеровци, Каракачановци и там подобни, мълчат като женски полови органи..."Ако госпожата е смела както твърдиш... Нека се опълчи на евреите и на сащ, за да я видим колко е смела:-) :-) :-) :-) смела била... Сигурно с думите си разтрепери Ердоган:-) :-) :-) :-)
24
6
 
12
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
"Изумително е че една жена намира смелост да се опълчи на самозабравилия се султан, а Боковци, Винкели, Сидеровци, Каракачановци и там подобни, мълчат като женски полови органи..."Между смелост и да търсиш под вола теле има огромна разлика... В думите на Ердоган няма кво да се критикува!Ердоган чисто и ясно подчерта, че набляга на регионалната цялост на всички граници... Кое не е разбрала госпожата? Та се опитва да създава полемики и да събира прим... Ердоган няма и да я забележи!
23
13
 
7
 
! Отговори
Тук преди 6 години
90% само преклонени главици пишат и двама трима пишман башибозуци! Естествено че ще реагира, що за позиция е паса? Да се надяваме на милостинята на този гаваз Ердоган?Този ако нямаше възпиране от Това че сме в Нато и това че сме братски с Русия (за русофобите- това е факт) щеше да се е юрнал отдавна
22
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Beavo na ninova i zipras nito go pregarna nito go zelunna erdogan kato naschijat vojd velik garzite namat nito edno mosche sabraneno e a v bg koloto iskasch bg dupedavschtina e isvesna nikade ne kritikuvat usa kakvo stava v israel
21
8
 
18
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
А и не сте написали, че каза....Турция набляга на регионалната цялост на всички граници, което е много важно...Та Нинче слушай добре преди да се изкажеш за нещо...защото по тоя начин ставате за смях... Нищо друго...Ердоган на такива изявления вика...мухата е малка, но отвращава...:-):-):-)
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я да излезнат и да се разберат като мъже!
19
6
 
19
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
А и Нинче, не чакай Ердоган да ти отговори, той не дава прим на дребните, на малките мухички, които само бръмчат за да създадът полемики... Няма и да те забележи миличко! :-)
18
10
 
11
 
! Отговори
Реплика преди 6 години
Нинова не знае какво има предвид Ердоган...може да иска да ни върне Одринска Тракия !