БСП зове: Не на скъпата вода, всички на протест!

По-високите сметки = ниски доходи, бедност, проблеми със здравето
112
БСП зове: Не на скъпата вода, всички на протест!
Снимка: Булфото, архив

БСП готви протест в петък пред сградата на КЕВР.  Недоволството на социалистите е провокирано от увеличението на цената на водата.

На 15 декември КЕВР ще вземе решение за повишаване на цената на водата в 14 големи града, като сред тях е София, където се предвижда водата да се повиши с 9,5 %, или 2,36 лв./куб.метър.  По-скъпо ще плащат кубика и в Смолян, Пловдив, Кърджали , Ямбол, Враца.

Още по темата

"Категорично се противопоставяме на това увеличение на цената на водата. То не е аргументирано, нито ръстът на инфлацията е толкова", отсече червената шефка Корнелия Нинова.

Така че тя призова всички да се присъединят към протеста на левицата, който започва в 10:30 часа.

"Това увеличение на цената на водата е поредното, то е драстично, не отговаря на увеличението на доходите на хората и е поредната стъпка към тяхното обедняване", заяви Нинова.

Според нея протестите идват като естествена реакция на политиката по увеличаване на тока, водата от една и от друга страна на доходите, които не растат.

"Действия, които ощетяват доходите на хората, живота им, влияят върху бедността, върху проблеми в здравеопазването", коментира лидерът на БСП.

Корнелия Нинова съобщи още, че завежда дело срещу Десислава Атанасова от ГЕРБ, защото била казала лъжи и клевети за нейното участие в "Техноимпекс".

"Току - що си внесох държавната такса и завеждам до края на деня дело на Десислава Атанасова и солидарно на ГЕРБ, защото тя изразява тяхното мнение. Оттук нататък тези спорове се решават на плоскостта на съдебните дела. За всичко, включително за злоупотреба и манипулиране на мнение на официални органи. Имам предвид, че г-жа Атанасова е била информирана с писмо от гл. прокурор, че няма извършено престъпление, че има извършени проверки и въпреки това тя продължи да клевети и лъже в публичното пространство", каза Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
7
 
! Отговори
edvali преди 6 години
И к"во да изляза на протест също като в 97г, да и дам пак цялата власт и тя пак да ограбва и да се облажва пък аз какво, пак нищо!?!
51
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми ето . От коментарите се раьбира, че има 80% де би ли и то в софия.
50
8
 
13
 
! Отговори
Курнелия нагла преди 6 години
Мале, мале, БСП щели да се борят с паралелната държава - ами тя цялата е в редиците на БСП, бе Курнелио. Около теб ли са Г.Гергов(свинарят), Кирчо Добрев(хванат на границата 1996г. с куфарче с долари), Р.Овчаров(дългият инкасатор), Бригадир Аспарухов(милионер пенсионер), ***(милионерка), Весела Лечева и много други другари-милионери и мошеници. Няма такава наглост
49
3
 
14
 
! Отговори
Шопа преди 6 години
От днес вода нема да пия.
48
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 45 Демократите не пием вода от ВИК :)) За пиене България седи над купища минерална вода. Охльов.
47
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой приканва към протест??Партия на статуквото!!Как да им повярваш,че исканията няма да се опорочат политически и политически да се яхне протестът за кой ли пореден път??Жалкото е,че няма спонтанност!!Над 100 партии има регистрирани в държавата ни бре!!Няма една!!Всичко гледа да докопа само властта и партийните субсидии!!Славчо с референдума и той се покри,плямпа ги разни наляво-надясно и търси неопетнени лица за властта!!Хайде бре народе,повече от милион на референдума,а за това.......никой!!
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
45
6
 
8
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 6 години
А Красимир Янков да питаме ли?
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Екзодус - В София е пълен шит - Movement of Jah people !
43
7
 
1
 
! Отговори
GERB преди 6 години
до до GERBАз листчета, *** продажен,нямам и не мога да покажа.Не се напъвай, с хуморески,щото всичко ще оплескаш.
42
12
 
18
 
! Отговори
Бай Танас преди 6 години
Таман си мислех, че днес ще минем без Курнелчето, ама не било. Добре, че е тая кака да ни разсмива. И от ВиК разбира :) Да ама Бойко ви спря кранчетата ...
41
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това е да си играеш с хората.......пълна подигравка......
40
19
 
19
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Корнелия , изкарвай хората на улиците вече! Този който управлява , носи отговорността. Инфлация има на потребителско ниво! И то голяма! С вчерашните левове не можеш да купиш днес нито водата нито храната нито тока! След водата кое ще е следващото?? Как си оправят инфлацията на макроикономическо ниво МЕН НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА!!! Оня шматарок тръгнал да оправя Балканите а не вижда хала на държавата си!!
39
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чисти долнопробен боклуук! А утре като има авария на тръбопроводи заради липсата на инвестиции, кой ще е виновен соц. пачааа?????
38
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 40Хайде ти като си големия демократ, пий вода за 2.72 кубика и я пикай с кеф, и си стой у вас.
37
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вдигането на цената на водата е спекулативно и необосновано! Няма Герб, няма БСП, няма партии!!! Има защита на интересите на населението от пара.зитни концесионери и пиявици! Държавата получава 0.02 ст за всеки кубик! Супер "концесия", какво ще кажете?
36
9
 
21
 
! Отговори
Дядо ви преди 6 години
Ако беше само водата поскъпнала, ще го преглътнем. Поскъпнаха и почти всички хранителни стоки. За водата през така отричания "комунизъм" плащахме по 6 стотинки за 1 кубически метър. За Ямбол гласят цена на водата от 2018 година - 2 лева и 80 стотинки за 1 кубически метър. Какво се "подобри" във водата. "Комунистическо" ли е човек да знае защо ще стане тази цена? Тези, които "консумират" тази вода "комунисти" ли са?
35
16
 
6
 
! Отговори
Харри преди 6 години
*** да не се прави на улава ами да отиде и да види колко е цената на водата в Стара Загора и другите градове от областта.Още от 2012-та година там цената е ... 2,72 лева за кубик.Много отдавна водата в Шопландия трябваше да е станала минимум 4,50 лева за кубик...
34
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 37Дали ще се съберат 2000 ЦоЦалиста на този протест е спорнодано не се съберат, че ше oпикаят пред ВиК-то както на язовир Копринка на сборището :)
33
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая немоа е гледам. Лъха на лъжи само .