Разбити схеми и проверки! Народът одобрява! Но не дава имотите на царя

Българинът очаква напрежението у нас да остане и за еврошефството
13 дек 2017 18:45,
31
Разбити схеми и проверки! Народът одобрява! Но не дава имотите на царя
Графика: Галъп

Българинът одобрява повечето акции на правителството, министерствата, прокуратурата и общините през последните дни. Става дума за проверките в болниците за това как се харчат парите, разкритията за незаконния износ на лекарства, кампаниите за чист въздух и други. Те получават подкрепа на над 90 на сто от хората у нас.

В другата крайност на обществените нагласи е негативното отношение към възможността за връщане на царските имоти. Срещу това се обявяват 73% от българите.

Това става ясно от телефонен сондаж на "Галъп", проведен от 7 до 9 декември сред 800 души в цялата страна.

Още по темата

Искането на Корнелия Нинова за дебат в парламента по въпроса за подслушванията също среща подкрепа – 74% са "за", а 22% са "против".

С традиционна симпатия реагират българите и на темата "Белене" – 63% одобряват анонса на правителството да строи втората АЕЦ, а 26% са против.

Социолозите са тествали и как се приема посещението на премиера Бойко Борисов в Саудитска Арабия . 63% го одобряват, а 28% са на обратното мнение.

Повдигането на темата с "царските имоти" обаче среща обществен отпор. 73% са "против", а 19% са "за".

"В последните десетилетия е изградена ясна нагласа по този казус и по всичко личи, че тя е устойчива във времето", смятат социолозите.

От "Галъп" са проучили и оценките към работата на президента Румен Радев по повод първата годишнина от мандата му. За 76% държавният глава е преминал успешно през нея, 15 на сто са на обратното мнение, а 9% се затрудняват да отговорят.

19% от пълнолетните българи пък смятат, че протестите и напрежението, характерни за последните седмици и месеци, ще намалеят по време на започващото съвсем скоро българско председателство на ЕС.

38% очакват те да останат същите като сега, а 36% смятат, че те ще се увеличат.

Според социолозите резултатите показват, че протестите у нас вече се възприемат като традиционен фон, а нивата на обществена тревожност остават традиционно високи. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадливото мадридско височество докара Суджук Паша във властта, цани го за глаДен секретар на МВР, където Баце *** куп миризливи ***, сега връща услугата, даже ще се дупи и ръка и *** ще му целува...
24
2
 
2
 
! Отговори
Цър и Презоверец преди 6 години
Църо да га Фърне Гурите, а Презо Ругитие.Нема дира, куче влачи (он Презо нал рече че е Шотлакска Къчка) та влачи и дира нема. И да се разбереме ОН мое Църо да си бълнува че гуръта ие невга, а тиеа Ругъ дека му ге на Презо мотираа са му дадени у презоденството- та мноо мно да се Църо не,ешави
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не цар, а цинична реститутка!
22
3
 
1
 
! Отговори
До До 20 преди 6 години
Ти даваш идея,По линия на прабаба си Клементина, Симеон Сакскобургготски е потомък на Иван Асен Втори. Асеневци, като болярски род, възвисил се до царска династия, безспорно са имали имоти. Дошли са турците и са разбутали всичко, налагайки своите закони, според които земята е на султана и той раздава имоти, но само за пожизнено ползване.Затова, сега Турция да му компенсират изгубените имоти на Асеневци! Компенсацията може да бъде и в пари, с които той после да си купи имоти в България!
21
2
 
6
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Въпросния "цар" загуби първородния си син след катастрофа с кола купена с парите от сечта на БЪЛГАРСКИ гори!Може би трябва да се затрие цялата фамилия,за да има справедливост???Или трябва да вземем нещата в свои ръце и тоя да си получи заслуженото-мястото му е на бунището на историята!
20
1
 
2
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До не разбирамВ цял свят провалилите държавите си управници биват наказвани- от гилотина до изгнание!Обаче в България още не смеем да произнесем необходимата присъда за фамилията Сакскобургготски!Явно са ни малко три национални катастрофи и обвързването с нацистите,причинени от същата фамилия!Национално достойнство=0(нула)!
19
2
 
9
 
! Отговори
Ха ха ха преди 6 години
Царя си търси имотите , защото му бяха обещани заради връщането му в България и използването на името му за да вкара комунистическата мафия едни хора в политиката и да се улесни ограбването на страната ни . Начинанието беше успешно и Симо Мадридски смята че заслужено си ги е спечелил .
18
2
 
10
 
! Отговори
не разбирам преди 6 години
В цял свят собственост се доказва с нотариален акт,а в България щели да правят закон специално за тоя шматарок!?Според мен всеки кандидат за изборна длъжност ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да мине през психиатър!
17
3
 
13
 
! Отговори
до 20 преди 6 години
по принцип ...сме изключение от правилото . ако България е била векове монархия ...както англия например е нормално царя да има имоти...просто те се били придобити през вековете от царският род...или от благородническият такъв който може да е поел трона. България е била 5 века под робство и симеон не е наследник на предишните български царе отпреди нахлуването на турците. просто интенданството е отдало за ползване тези имоти на фамилията му която не ги е построила със собствени средства
16
4
 
22
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Нали негови уж бяха имотите на царя? Къде са му натуралните актове, че ги е купувал? Някой *** казаха, че му били наследство, все едно сме монархия. Ако бяхме монархия, да, негови са имотите, но България е парламентарна република и не му се полагат никакви имоти, ЗАПОМНЕТЕ ГО ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ ТОВА НЕЩО и спрете да пишете простотии !!! България е парламентарна република бе, каква монархия, какви царе, какви имоти. По-скоро България трябва да съди Сакскобургготски за откраднатите имоти !!!
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
българина го очаква голяма катастрофа на всички нива събуди са вече роб заспал
14
2
 
13
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
То бива , то може, ама тези съвсем изнаглягляха с манипулациите !
13
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей хора ставате смешни с това "негово величество", "цар" и т. н. Какъв цар, какво величество! Я се взимайте в ръце. Баща му е бил последния монарх и доколкото знам, пълна негова противоположност. Този господин симеон е едно голямо недоразумение
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обикновеният българин на улицата е толкова зает с битовизмите и неуредиците си, че само поглежда заглавията в новинарските сайтове и дочува тук-таме някой телевизионен репортаж. Кой ще тръгне да ти търси и сравнява информация и факти, да доказва грешни твърдения. Политиците разчитат на тази безпаметност и безпросветност и знаят, че дори да са казали някаква смешка преди 5 години, никой няма да си я спомни.
11
29
 
5
 
! Отговори
Косьо Керкинезов преди 6 години
Освен имотите, на Негово Величество принадлежи и Рила планина! Дано осъди държавата!
10
1
 
9
 
! Отговори
майтап преди 6 години
До бай ИванЩото са били прости и са си мислили, че ще са вечни. От друга страна, щом твърдят че са обсебили нещо, което преди това е било държавно, значи признават, че цялата държава е била 45г. частно-партийна собственост :) Не че сега е много по-различно, но това е друга тема.
9
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко е прах в очите, реално нищо не се върши. Отвличане на вниманието от инфлацията, безработицата, корупцията, ежедневните издевателства, които вършат управляващите, докато в България не останат само членове на ГЕРБ. Тогава ще се крадат един друг.
8
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ управлява трети мандат, благодарение на медиите си, телевизиите си и простия народ.
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1 О, ами те са си точно телефонни измамници. Ходи доказвай с колко човека били говорили и точно какво били казали. В последно време дори са очебийно некомпетентни, което от друга страна е смекчаващо вината обстоятелство.
6
1
 
8
 
! Отговори
пфу преди 6 години
До шматкаЗа тая работа си трЕбва подходящи люде с "правилните" отговори ние не сме от тях.