Въздушен геноцид в "Красна поляна": Столичани дишат или се душат?!

В определени столични квартали въздухът е отровно мръсен
5 дек 2017 11:00, Петя Славова
63

7056 гледания   |  Още видео

За отровно мръсен въздух в столичните квартали "Красна поляна", "Овча купел" и "Разсадника" сигнализираха преди дни жители. В социалните мрежи те разпространиха тревожни съобщения и снимки на гъст смог от района, като посочиха, че той е придружен от силна и задушаваща миризма.

Според жителите на "Красна поляна" причината за замърсяването е системното изгаряне на гуми, пластмаса и други токсични материали от хората, обитаващи т.нар. "Виетнамски общежития", предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Михаела Карабельова.

Още по темата

"Проблемът започна преди много години, но в последните три ескалира. Тази година ситуацията вече е непоносима. Химичното и прахово замърсяване от това горене е опасно за здравето, смогът се спуска много ниско и е наситен и концентриран, споделят гражданите.

Също така жителите се позовават и на измерените много високи и концентрирани нива на замърсяване на въздуха от независимата гражданска система за измерване на airsofia.info, която е отчитала превишаване на нормата над 20 пъти.

Пред Bulgaria ON AIR председателят на Комисията по околната среда Лорита Радева посочи, че след подадените сигнали Столичната община ще извърши необходимите проверки.

"Тъй като основният посочен проблем е регулярното горене на гуми, е засилена проверката в пунктовете за смяна на такива, за да не се допусне тяхното излизане навън. Трябва да спрем достъпът до горива, които имат силно замърсяващи показатели по отношение на въздуха", категорична бе тя.

Гражданите сравняват ситуацията с въздушен геноцид и въздушен терор. Довечера в 19:00 ч. те организират протест, чрез който се надяват да бъдат взети мерки за разрешаване на проблема със замърсяването.


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
София е една еврокочина, столица на най-бедната и най-пропадналата държава в целия ЕС.
Колко пъти да ви го казвам, за да го разберете?
50
0
 
4
 
! Отговори
xxx преди 1 година
Фандъкова да ходи в Красна поляна да диша чист въздух
49
1
 
12
 
! Отговори
жител преди 1 година
Положението в красна поляна е наистина тревожно. На ма*галите явно нищо им няма от това, което дишат, но ние ще се удушим :(
48
1
 
5
 
! Отговори
Край преди 1 година
Фандъкова не иска да ЗАБРАНЯВА да ПРИНУЖДАВА населението да спазва ред и закони. За това даже и "бедните" от Бояна, Драгалевци, Симеоново се греят на кюмюр. Госпожата иска да раздава само обществени поръчки на когото ББ каже.
47
0
 
10
 
! Отговори
Дромски преди 1 година
свят...туморът може да се окаже нелечим, поне с конвенционални средства.
46
0
 
13
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
...Столичната община ще извърши необходимите проверки...

Дежурното и до там...
45
1
 
0
 
! Отговори
Zona Ban преди 1 година
Da odat na oboriste i ovche pole togaz...ili u svinarnika...tam uhae na trusardi i calvin ...
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Улицата прилича като след бомбардировки.
43
2
 
15
 
! Отговори
Стеф преди 1 година
Много е просто.Красна поляна е в непосредствена близост до *** махала.''Хората'' там се топлят с каквото им попадне.Горят всичко,което можете да се сетите.Защо всички се правят на ощипани?Защо когато нещо е свързано с *** никога нищо не се прави.Къщите им са незаконни но никой не ги пипа. Крадат ток и пак никой нищо не им казва.Сега ще ни отровят но отново нищо.Има едно много сигурно и радикално решение но няма кой да го вземе...
42
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди години се говореше,че София щяла да бъде газифицирана и щели да започнат от крайните квартали,за да се намали замърсяването с твърдо гориво.Дали вече някой си спомня за тези обещания.Ако управляващите бяха по-умни,вместо да дават милиарди за саниране на стотина блока,можеха да газифицират града,за да има чист въьдух за всички.Но от къде толокова акъл?
41
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Питам столична община защо измерват нивата на мръсния въздух само в центъра и в Бояна,а не отидат в кв.Левски,кв.Хр.Ботев,кв.Красна поляна,кв.Филиповции всички останали крайни квартали на София?Аз имам своето обяснение-защото ще останат ужасени от въздуха,който дишат софиянци и защото ако разберат "началниците" от Брюксел,сегашните санкции ще им се видят съвсем безобидни,пред това ,което ще им се случи.
40
1
 
23
 
! Отговори
разсадника преди 1 година
тумби малки *** тичат в димитър петков пазара и обират дрехи и каквото могат за да "тровят българите" ... това е целенасочена и организирана от някой кампания на расова дискриминация срещу нас!
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте какво, ако нещата стоят по този начин, то това е война и хората имат право на ответен удар. Всеки трябва да може да се защити при опит да бъде убит, независимо от метода. Трябва да се мисли в посока затваряне на Виетнамските общежития.
38
1
 
24
 
! Отговори
младен преди 1 година
От 2010та до миналата година живях в Кр. Поляна на вагонресторанта. Зимата е АД, страшен АД. Тъмнозелените като почнат да горят пласмаса и гуми става...направо съм се задушавал като в газова камера и съм сигал почти до припадък. Като има мъгла и по прозорците се образужа една черна гняз все едно мешаш стрити въглища със вода и това всичкото се диша и влиза в дробовете. Тия тъмно зелените там са за ***, веднъж да се огази квартала, белите ще го изтърпят, и после да е чисто и свежо.
37
1
 
16
 
! Отговори
Да преди 1 година
И аз живея е Красна поляна до пазара, но към 16 часа започва да се спуска смог от маалата!И всеки ден се радвам ако *** вятър, за да разнася смога!Иначе не се диша!
36
0
 
6
 
! Отговори
AZ преди 1 година
До 123
и в Орландовци
35
1
 
23
 
! Отговори
Това е решението преди 1 година
Чрез ПРИНУДИТЕЛЕН ТРУД ще накараш мързеливеца сам да си изкарва средствата за издръжка;
по този начин ще принудиш безотговорно размножаващия се сам да поеме отговорност за изхранването на челядта си и да започне да употребява кондоми;
по този начин ще накараш да компенсира щетите онзи, който в продължение на десетилетия е съсипвал общинска собственост и всячески е ощетявал гражданите, съставящи градивната част от обществото!
34
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До 22
Браво ! Завиждам ти !
33
1
 
14
 
! Отговори
Решение на проблема преди 1 година
Всяка уважаваща себе си държава-член на ЕС, подписва споразумения за общоевропейски правила, но не пренебрегва собствените си специфики.

Днешна България има специфична язва - докаран тук в недалечното минало контингент за развъждане, чийто при..ми..ти..визъм е гарантиран. Тези ще бъдат верни докрай на политическата сила, която им гарантира хрантутене и възможност да вилнеят, без да носят отговорност.
Как можем да се справим с тях, без да се стига до сакатлъци? ЧРЕЗ
ПРИНУДИТЕЛЕН ТРУД.
32
1
 
22
 
! Отговори
Xa-xa преди 1 година
Като ви дими толкова подпалете ги от четирите края, че да се издими веднъж завинаги :)