Борисов готов да премисли за мораториума: Майка ми умря от рак!

Премиерът призова БСП и ДПС да не провалят председателството
199
Борисов готов да премисли за мораториума: Майка ми умря от рак!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов е готов да преразгледа мораториума за лекарствата, ако трябва и след среща с президента Румен Радев. Борисов обяви това пред български журналисти в Брюксел.

"Майка ми, Бог да я прости, умря от рак. Ние със сестра ми си продадохме, каквото имахме тогава, за да й купуваме 8 хил. долара молекула, някакво свръхново лекарство и на втората седмица жената си умря", каза премиерът Бойко Борисов.

Още по темата

"Не искам да си играят със страховете на хората. Ще го вкараме пак в парламента и ще го решим", коментира той. По думите му, ако дадено ново лекарство го има в 1/3 от страните от ЕС, ще го купим и ние.

Борисов заяви, че изобщо не обръща внимание на лидера на социалистите Корнелия Нинова.

"Имаше избори със служебно правителство от президента Радев. На всеки 6 месеца, като на някой нещо не му харесва, да правим избори ли?! И то точно по време на председателството ни, когато полагаме толкова усилия", коментира премиерът.

Борисов смята, че БСП и ДПС искат провал на председателството и ги призова да проявят разум.

"Само вижте как са подбрали датата на вота на недоверие. Това ли е градивната опозиция? Те умират да се сринем и в руините те да се опитват отново да крадат. Ще се съпротивляваме този път много", категоричен бе премиерът.

Според Борисов Естония се е справила добре с председателството си, особено в сферата на киберсигурността.

"Техният екип ще продължи да работи с нашия, а после и с австрийския, за да може да не се прекъсне процесът и нещата да се продължат", добави той.

"Аз знам какво говорят Юнкер, Меркел, Макрон, Ципрас. Всички са категорични, че трябва да запазим моста с Турция, защото иначе всички тези бежанци, които са там, ще дойдат в Европа през България и Гърция", обясни премиерът.

По думите му темата за Brexit е много сложна. "Аз тайно се надявам, че един ден Великобритания ще се върне в ЕС след всичките мъки, които ще преживеем и те, и ние", коментира Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ наистина го удариха на диктатура,което не е добре,ама никак и дразни хората,така настройват и привържениците си да гласуват против тях,а хората да ги мразят.Но в момента не е добре да се сменя властта,заради сигурността на държавата.
142
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А той дали въобще знае какво е това молекула?
141
7
 
28
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 6 години
ЗАЩО ДА ДАВАТ МИЛИОНИ ЗА ОНКОБолните, когато е по-практично да ги откраднат.
140
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДАНО НЕ Е НАСЛЕДСТВЕНО!
139
3
 
24
 
! Отговори
:))) преди 6 години
Не знам какви "молекули" е купувал този човек през 1998 година за болната си майка - бог да я прости - ама въпросните "молекули" се произвеждат едва преди около 5-6 години - кой лъже не знам - *** оня отгоре гледа и не забравя..........
138
1
 
22
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Поредните бисери на Борисов...Тоя ми напомня на бившия ми командир на застава навремето-като се оплачеш че те боли крака(примерно),той казваше,че него го болят и двата крака и не те пуска на лекар.И така за всяко нещо-ако те боли зъб-него го болят два,ако имаш температура,неговата е поне градус отгоре и т.н.Та и Баце-струпвали му са се всички възможни нещастия,но той бодро стои на поста си....
137
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С коледно пожелание за тези които гласуваха за мораториума да им се наложи да им се наложи да ползват точно тези формули на които наложиха мораториума. Който не е погледнал в очите на близък болен от рак и не е видял молбата за живот и надежда че ще се намери лекарство за него, просто не знае за какво става дума. Не знам тези депутати как се гледат в огледалото. ***.
136
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е във вреда за националната сигурност и вредно за България.Целта е да се усили влиянието на ДПС,а не БСП да спечели,което означава нови бойни полета.СТИГА!Народ не остана!
135
0
 
3
 
! Отговори
Ио преди 6 години
До 127..по точно от секта...
134
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аууууу,колко лошо гледа този човек,чак тръпки ме побиват.И се чудя защо са ни правителство и парламент,които и без това ни излизат толкова скъпо,като всичко в тая държава се решава само от един човек.
133
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата работа беше да ударят президента.Ако беше Плевнелиев,нямаше да го бойкотират,но тук завистта надделя над разума.Едни 25 милиона щяха да намерят,за да не дразнят хората и да проявят човещина,но колективната им глупост и ината на премиера може да им изиграят много лоша шега.
132
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И понеже и на Цветанов баща му е починал от рак,те смятат,че за останалите болни няма нужда да се погрижат.Виж,ако родителите им бяха болни,но живи,тогава е друга работа.Циници!!!
131
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Moeto mnenie e che Borisov i GERB sa veche vredni za bulgarskiq narod. Tozi cirk svarshva zashtoto narodat iska da zivee, a ne da umre zaradi GERB. Kasno e za proshka. 9ot 10 mrazqt GERB i sega shte im go pokazem
130
2
 
31
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
АЗ СЕ СРАМУВАМ ОТ ДЕБЕЛООЧИЕТО НА ПРЕМИЕРА НИ БОКО И СЪМ ВЪЗМУТЕН, ЧЕ ИЗОБЩО ДОПУСНАХМЕ МАФИЯТА ГЕРБ ДА УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ! ДАЛИ НЕ Е ПРАВ ИВО ХРИСТОВ ЗА ПРОЦЕНТА НА *** ?!
129
2
 
34
 
! Отговори
АК-47 преди 6 години
Докога, бе хора-ааа!!! Значи този небръснатият и вечно намръщен екземпляр може да преспи, и на сутринта да реши да нареди на неговите *** в парламента да гласуват друго... За какво е парламент, министерства, като той заповядва какво да гласуват марионетките му. Северна Корея ряпа да яде!
128
2
 
29
 
! Отговори
Този е преди 6 години
Самовлюбен Нарцис. Само че, не е виновен този, който яде баницата, а който му я дава.
127
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лекарите са едни от най-богатите хора в България. Повечето от тях работят и на частно и за един преглед взимат между 20 и 50лв. Живеят в къщи супер лукс.
126
2
 
24
 
! Отговори
читател преди 6 години
Сега "харизматичния" б.б. от страх ще пи.кае на бяло камъче .
125
1
 
26
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 6 години
Сега б.б. ще скастри депутатите си и ще ги накара да подкрепят вота на Президента. Ами ,байно, като можеш да ги манипулираш, даже и от Брюксел, що предварително не си им казал как да гласуват ? Сега какви ли обяснения ще представят нови"солидни" аргументи да подкрепят вета. Фурнаджийски лопати без никакво мнение, ако пък някои от герб, са против нареждането на б.б. за прегласуването на вота ще гледа НС от вън... Това е ТОТАЛИТАРИЗЪМ !!!
124
2
 
15
 
! Отговори
Вождистки Вожд преди 6 години
До ВождАМИ важното Е кой КОМАНДВА. КОЙ? АКО Е ТОЙ - НЕ, МЕРСИ. БУДА, БУДАЛА, БУХАЛКА, ИЗТРИВАЛКА, ВИНЕТУ И Т.Н. Тоя ли да ни командва? До там ли я докарахме? И до кога ще го търпим!