Джамбазки: Затворихме антибългарската страница на Скопие!

Здравният мораториум трябва да е подкрепен с аргументи, убеден е той
18 дек 2017 15:30, Анисия Иванова
67

С подписването на договора между България и Македония затворихме една антибългарска линия на политика в Скопие, доминирана от Белград. Страната ни се опитва да направи това цели 100 години - от 1903 г. насам. Така евродепутатът Ангел Джамбазки - член на групата на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент и зам.-председател на ВМРО, коментира пред Bulgaria ON AIR договора за добросъседство между България и Македония.

Според Джамбазки договорът няма да остане само на хартия, защото министър-председателят на Македония Зоран Заев е направил ясни заявки за сближаването между двата народа.

Още по темата

"Управляващата коалиция е напълно стабилна. Когато има спокойствие в политиката - нещо не е наред. Валери Симеонов понякога се изразява доста особено, но това не значи, че не го подкрепям. Той е последователен в нещата, които прави", каза още евродепутатът.

Той засегна и нашумялата тема с приемането на мораториум върху иновативните лекарства.

"Надявам се много силно да има мотиви да се наложи такъв мораториум над иновативните лекарства и наистина искам те да бъдат изцяло фокусирани върху здравето на хората, а не да са само счетоводни. Този мораториум кара всеки човек да настръхне", допълни зам.-председателят на ВМРО.

Преди няколко дни стана ясно, че евродепутатът иска оставката на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Причината е неадекватните действия на регулатора в сферата на ВиК услугите.

"Във водния сектор политиката не е адекватна от много години. Ръководството на тази агенция няма защо да се оплаква, че им искам оставката. Цената на водата се повишава заради несвършена от тях работа. Смешно е БСП да подема тази тема и е много нахално. Един от членовете на КЕВР, гласувал "за" повишаването на цената на водата, е избран от БСП", отбеляза Джамбазки.

По думите му Корнелия Нинова вместо да започне да критикува другите, трябва да отиде и да попита избраниците си защо гласуват по този начин.

"БСП и ДПС за мен са олицетворение на много провали. Те винаги ще останат заедно. Две политически организации, които имат тежка вина за състоянието на държавата в момента. Приказките на тези партии нямат обществена подкрепа", отсече евродепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
9
 
! Отговори
Джоле преди 6 години
До Анонимен 9:Хората не се мразят . Това го правят политиците=====Напротив. Бъркаш! Сърбомакедонизма отгледа и селектира генетични изменения в мозъците на Българите от Вардарско и уви, там болезнено мразят всичко българско! Дори децата им, които идват да учат в София мразят със страст България.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В интерес на добросъседските отношения Джамбазки също е признал Скопие за първата столица на Римската, както и Хунската Империя.
15
1
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Нещо разбраха ли се за цар Македон - първият европеец ?!
14
1
 
10
 
! Отговори
Давайте пари за деца преди 6 години
В Охридска Македония има много силни потомци на Куберовите БЪлгари..Личат си по якото телосложение вкл на жените и черния цвят на косите..В Македония македонци викат само на потомците на българи./вижте архивите на Османскат а империя до 1913 година.
13
3
 
9
 
! Отговори
Исти преди 6 години
Политика,"доминирана от Белград" винаги е означавало само едно нещо: "доминирана от Москва"! Скъсването с тази политика от страна на Македония също означава едно нещо: "скъсване на дружбата с Москва"!
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джамбаски заяви че няма да се правят НИКАКВИ компромиси с БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ от типа"нема бугарски окупатор ама има фашистички",царството на цар САМУИЛ БИЛО "САМУИЛОВО",братята Миладинови,Никола Вапцаров и по тая логика всички възрожденци и поети от Македония били "двудомни"на "двата народа' "Бугарскомакедонска еГзархия"и все в тоя дух тинтири-минтири и дрън-дрън-ярина!!Не знам нещо да са променили,почистиха ли новите фалшиви надписи по църкви,манастири и паметни плочи??Стига приказки за дЕца!!
11
5
 
18
 
! Отговори
Кико преди 6 години
Сърбоманите за пореден път изиграха България! След 1913г., когато отцепиха по-голямата част от Вардарско, след 1919г., когато ни взеха Струмица и околията, след 1945г., когато след 4 годишно Обединение пак ни грабнаха цяла Вардарска Македония..и сега, през 2017г., когато успяха да погъделичкат Бойко Борисов по славолюбието и го накараха да се почувства Пашата на Балканите, като в замяна той им призна Македонския Език и Македонския Народ! Лоши времена за Българщината е Македония идват братя..
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 4Гърците също нямат проблем с нас. Ходя по два пъти в годината там и всички се държат нормално с българите.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората не се мразят . Това го правят политиците . Имаме нужда от лидер на Балканите . И имаме много . Просто трябва да се разделим с наркоманите , сребролюбците и комплексираните такива през последните 1000 години в управлението . И най важното да унищожим ДС.
8
0
 
11
 
! Отговори
Патреот преди 6 години
Изказването за "двата народа" на Джамбазки малко е в разрез с основната позиция на ВМРО, която отрича съществуването на два отделни народа.Но все пак и другият патрЕот, Бялата Златка, до преди година усилено вкарваше Бойко в затвора. Днес си подаряват цветя на кръщения.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То ако ставаше така за един ден с два подписа на хартия..
6
0
 
22
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Според Джамбазки договорът няма да остане само на хартия, защото министър-председателят на Македония Зоран Заев е направил ясни заявки за сближаването между двата народа.=====Чакай малко Ангеле... какви ДВА НАРОДА бре джанъм? Нали уж си от ВМРО- най-Българската организация, в устава на която е записано, че в Македония живеят Българи? За какви ДВА НАРОДА ни говориш и защо така рязко обърна палачинката? Да не би да се ояде с власт и да ти хареса да летиш всяка седмица до Брюксел?!
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Външно политическата промяна на Македония се дължи на Македонците Зщо нашите управляващи се перчят без заслуги
4
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джамбе, Джамбее... така и не е разбрал, че в интерес на истината единствените ни съседи които не ни мразят до припадък това са турците.
3
1
 
13
 
! Отговори
както винаги преди 6 години
Српските шпиони си знаят работата.
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяма любов с македонците от тук нататък. Пробвайте да се разходите из Скопие с българското знаме да видите как ще целунат земята пред вас...
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май само той си вярва.