Доган пита: Ако вотът на недоверие мине – какво правим?

Почетният председател на ДПС подчерта - страната е изправена пред предизвикателство
Обновена: 21 дек 2017 22:43 | 21 дек 2017 22:33,
183
Доган пита: Ако вотът на недоверие мине – какво правим?
Снимка: архив Reuters

ДПС тази вечер се събра в сараите на председателя на партията Ахмед Доган в столичния квартал "Бояна" на традиционната празнична вечера по случай Коледа и Нова година.

Почетният председател ще излезе и тази година с визионерска реч по Коледа, разкри в събота зам.-шефът на ПГ на ДПС Йордан Цонев пред bTV. Чакаме коледния си купон с нетърпение, добави той.

През 2015 г. на същата празнична сбирка именно неговата реч доведе до свалянето на Лютви Местан от лидерския пост в ДПС. Тазгодишното си слово той публикува в профила си във Facebook.

"Явно предколедните форуми на основната част от политическия елит на ДПС, започва да предизвиква не само интерес, но и силно очакване. Дори определени медии и социални мрежи го приравняват с неформален визионерски форум на ДПС. В днешния вътрешно-политически и гео-политически дискурс това означава, че е налице липса на сигурност и на краткосрочна визия за развитие", посочва Доган.

Той очерта и няколко проблеми в партията: "Първо, във вътрешно-политически план предизборната парадигма за президентските и парламентарни избори-2017 година все още не е стихнала: кой-кого ще „елиминира“, „смачка“ или „ победи“ вече работи в личностно измерение и тъкмо затова излиза извън нормалните граници на изразяване с Езика на политиката; Второ, обективната неопределеност на външно-политическия проспект задава безпокойство и тревожност, което се равнява на „ наливане на масло в огъня“ във вътрешно-политически план."

По думите на Доган 2017 г. не е била от най-благодатните за ДПС. "Но от гледна точка на определени дейности и политики, например иновативно укрепване на партийните структури, както и изключителното активиране на външните контакти с европейските либерални партии е безпрецедентно в историята на ДПС", отчете той.

Той не пропусна да направи обзор и на вътрешно-политическото положение в страната.

"Големият проблем на правителството на Борисов е коалиционната му политика и по-конкретно включването на отявлени националисти в кабинета. Дори и това не е най-големият грях, защото Обединените патриоти имаха шанса да покажат и докажат консолидирана социална отговорност към националните интереси в контестта на общоевропейските политики. Но тъкмо такава значима цел не се постига с Езика на омразата и агресията, с език, който възпроизвежда разделение и противопоставяне!", отсече Доган. "

"Страната е изправена пред много сериозно предизвикателство. Председателството на ЕС. България ще бъде във фокуса на важни събития и мероприятия. И въпрос на обща политическа и социална отговорност е да комуникираме на нормален европейски политически език", смята Соган.

Той посочи, че вотът на недоверие, който предстои, няма за цел да свали правителството, а само да го коригира и насърчи. "Но ако вотът на недоверие мине, какво правим? Има ли партия, която е готова да управлява страната след евентуални предсрочни избори? Моята преценка е, че няма такава политическа сила от опозицията, която може да поеме отговорността за управление на страната към днешна дата", пита Доган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: ДПСречАхмед Доган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
9
 
7
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Демек, за 2018 поръчваме от същото питие. Доган обаче не разбира, че вотът на недоверие няма да бъде гласуван от ДПС, той вече е гласуван от обществеността, та дори и от техните избиратели.
104
10
 
4
 
! Отговори
майорски преди 6 години
чета тука и се чдя и мая ...не ви ли омръзна все комунистите да са ви виновни ..... 30 години само това пишете ...комунистите са виновни ....те управляват ....те завзеха власта... и ГЕРБ били комунисти ...и ДПС са бивши комунисти от ДС ..... и патриотите комунисти ... и БСП комунисти .........от 1944 до 1989 ...комунистите виновни !абе философски погледнато ... щом нещо такова, като комунистите, оцелява дори когато го бият от всякъде ....и го гонат от всякъде ... занчи заслужава да живе
103
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2030-та и САЩ ще фалират, вие не знаете какви планетарни промени предстоят, но повечето от вас тук ще са живи да видят началото на края на тази версия на човека ;)
102
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И точно заради това, че статуквото ще се запази, който и да дойде на власт, 2030-та един град икономика, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и бойкочарник/боклукчарник ;) Предстои да го видите, до 2025-та с мн общини и болници ще фалират и малки и средни предприятия, обещавам ;)
101
7
 
12
 
! Отговори
Шопа преди 6 години
Доган казва: Бойко е бетон.Дори и след "успешен вот" на недоверие и евентуални нови избори Доган няма намерения да прави коалиция с БСП.Съболезнования за К.Н. и компания.
100
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англосаксонските банки и корпорации няма да ги има до 20 години, защото предстоят епохални промени с планетата, които ще заличат целият капитализъм/егоизъм, по-младите от вас предстои да го видят ;) Някои места на планетата предстои направо да бъдат заличени!
99
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Василев Каквото и да си пишем истината е една . Доган се подигра на Нинова и и каза - ти не ставаш за нищо , а камо ли за Премиер . Това е истината другари от БСП . Иначе може да си мечтаете каквото си искате , защото на коледа стават чудеса .
98
5
 
4
 
! Отговори
виждащ преди 6 години
Доган заложи супер капан за наивниците ни! На прима виста ...речта е подкрепа за Бойко ,нали? Всеки"патриот" мислещ се за патриот ще наклони избора си към опозицията ...а дали това не е целта на най- коварния политик . тънък намек за проблеми в коалицията на управляващите /такъв обаче няма/ и придърпване на хората на Местан.......Кефи ме Доган- далекобоен и никога не изпростяващ!
97
2
 
4
 
! Отговори
ХИДРОИНЖЕНЕРА ДОГАН преди 6 години
от всичко разбира . БРЕЙ...Най-вече от пари и рахат локум
96
2
 
0
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен117 Тъжно, но за съжаление-вярно...
95
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който и да дойде на власт все тая вече, 2030-та един град икономика, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и бойкочарник/боклукчарник, предстои да го видите ;) След 2030-та тази държава въобще няма да става за живот, с повишилите се заплати от 2018-та ще си купите по-малко, отколкото с по-малката ви заплата от преди това. Успех с бивши мутри, агенти на ДС и настоящи кретено-масони, които основно от кражби и злоупотреби живеят висок стандарт на живот ;)
94
4
 
8
 
! Отговори
АГЕНТА НА ДС преди 6 години
много се е загрижил за бъдещето на ТИКВАТА. И своето
93
5
 
1
 
! Отговори
Василев преди 6 години
До ВасилевНа БСП и ГЕРБ, а не БСП И БСП
92
2
 
11
 
! Отговори
Василев преди 6 години
ДПС винаги е бил балансьора на БСП и БСП, и са крепили властта явно или скрито, тоест селяни прости каквото каже Доган това става!!!Агент Джери Пфайфър!ЦРУ!!!
91
4
 
14
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
С огромно съжаление трябва да призная, че Доган е прав.Ако вотът наистина мине, тогава какво?Някой беше казал, че ще си изберем пак същите.И сигурно така ще стане. Другият, по-малко вероятен вариант е, да спечели БСП.Всички вече знаем, че ДПС е "с таз, която е на власт", както се пееше в една песничка на клуб НЛО.Тъжна, наистина тъжна констатация но такива са фактите.Тъжно е, защото България в момента се управлява от бандити. Червени бандити, но бандити. И БСП не е по-различна от ГЕРБ.
90
3
 
11
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
До Не така, Доган! Не ти харесват днешната корупция и шуробаджанащина? Смяташ че ако дойдат на власт кака Корни и Р. Овч.с Орешака ще цъфнем и ще вържем???
89
10
 
4
 
! Отговори
В ЗАТВОРА преди 6 години
ще отидете като ПРЕСТЪПНИЦИ с ТИКВАТА заедно
88
10
 
6
 
! Отговори
КВО ПРАИМ преди 6 години
Че ви извадим от устите ФИЛИИТЕ С МАС. ТОЯ и ТИКВАТА са на каишки на САЩ и ТУРЦИЯ
87
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народе,готви се.Скоро Родопите заминават към Турция.
86
6
 
6
 
! Отговори
колко сте слепи в преди 6 години
коментарите си.Почетния председател тъничко удари балтията в коалицията на управляващите и консолидира електората си с обявяване на индулгенция към отцепилите се при Местан.Финна манипулациика Ейваллах!Но е адски логичен и и направи брилянтен и точен анализ на реалната ситуация! Забележете колко далече стои от махленщината на Лъжата!