Провалената сделка за МиГ- овете – удар под кръста!

Жалбата до КЗК била подписана от "някакъв човек", без документ
63
Провалената сделка за МиГ- овете – удар под кръста!
Снимка: Булфото, архив

Като удар под кръста определи военният министър Красимир Каракачанов обжалването на сделката за "МиГ"-овете от страна на държавна украинска фирма.

"Дали го прави, за да "прави сечено" на Русия или има друга причина, това ще се изясни", коментира той.

"Истината е, че няма да отстъпя. Посредници няма да вкарам. Тази сделка е изгодна на държавата. От тук нататък, каквито и номера да правят, няма да минат", заяви твърдо Каракачанов.

Още по темата

"В България, с всички приказки за прозрачност и борба с корупцията, има закони, които могат да стопират всяка обществена поръчка. От 2 години е блокирана поръчката за храната на българската армия например. Една фирма, регистрирана в една ромска къща, изоставена в Западен парк, години наред жали и стопира системата с ТОЛ таксите. Държавата е направила закони, които позволяват всеки да жали", обясни Каракачанов пред БНТ.

"Жалбата до КЗК за ремонта на МиГ-овете е подписана от "някакъв човек", но без документ, че той има право да го прави. Също така няма превод на фирмата, каквото е изискването по закон. Но дори с подобни несъвършенства, умишлено допуснати, КЗК е длъжна да даде 3 работни дни на молителя да си изправи документите", допълва още той.

Тези три дни приключват на 2 януари, така Министерството на отбраната не може да използва отпуснатите от правителството 19 млн. лв. за ремонта на МиГ-овете, коментира Каракачанов и прогнозира, че сагата ще приключи до средата на февруари.

"И пак казвам - няма да допусна фирми посредници. Няма да ми усукват ръцете. Такива казуси ме нахъсват още повече", каза Карачаканов.

"Служебното правителство е направило опит да се договори. Получили са оферта, която им се е сторила висока. Изтича им мандатът - ние продължихме. И успяхме да намалим тази сума, която се предлага. Много лесно е да се съгласиш с първата оферта, която ти направят, само че вие утре ще ме попитате, пък може и прокурор, защо съм се съгласил при такива високи цени", така той коментира казуса с ремонта на самолетите "Спартан", който след Нова година също ще се приземят, защото нямат поддръжка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
8
 
12
 
! Отговори
гого преди 6 години
до27чудно защо се предислоцират войски в Прибалтика ,Полша и се правят ракетни ПРО комплекси в Румъния. Май мамашата те е омаяла със сините очи и червенуте бузи.
26
18
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Предлагам да дарим 100 млн. долара за закупуване на американско оръжие за Украйна.Това ще има много по-силен ефект за нашата национална сигурност от всякакви мигове и грипени.
25
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До гогоЕвропа не трепери, незнам коя мамаша ти е казала, че Европа трепери от Путинова ***.
24
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой никога няма да разреши да се плащат пари на ***, която ни е враг.Всичко това са финтове за губене на време и отлагане на превъоръжаването.По-добре вложете парите в сухопътна техника, ПВО и безпилотни противотанкови средства.
23
3
 
17
 
! Отговори
гого преди 6 години
щото са буклучави за това са трети в света на оръжейните сделки. Някоя мамаша на пазара ли ти го каза....чудно и защо Европа трепери от булкуците...
22
31
 
3
 
! Отговори
До 18 преди 6 години
имайки предвид че руското оръжие за експорт се отличава от "оригиналната версия" даже по качеството на метала - самите руснаците твърдят подобни неща и за танковете и за другата си техника, но подозирам , че това са празни приказки: оръжията са им боклучави, както за износ, така и за собствена употреба.
21
3
 
5
 
! Отговори
гого преди 6 години
до сухия ей сега заради теб ще публикуват жалбата да разбереш....
20
3
 
6
 
! Отговори
гого преди 6 години
до изгърбения арменецщо за глупости пишеш, тези мигове са стандартна руска сглобка, 89 та идват в БГ след 5 години експлоатация в СССР авиационен полк.
19
17
 
3
 
! Отговори
Сухо преди 6 години
След като някой без документи стопира процедурата, защо решихте, че представлява украинска фирма? Официалната българска линия е да имитира дейност, но да не обновява техниката на практика. Така хем е член на НАТО, хем не може да взима участие в действия срещу ***.Пак нашенските номера със седенето на два стола и "символичната война", след която ядем несимволичен бой.
18
2
 
12
 
! Отговори
:):) преди 6 години
падне ли и таз сделка както за корветите и новия самолет, ББ да се гитви за избори или да обясни на избирателите си ако се гушне с Доганя.
17
5
 
9
 
! Отговори
Ямболлия преди 6 години
Просто некадърници и крадци.
16
13
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
имайки предвид че руското оръжие за експорт се отличава от "оригиналната версия" даже по качеството на метала, не знам колко комисионни още требва да хапнат та да направят тия пепелаци на лъжици и вилици. ясно е че в цялата оферта няма правилно решение.
15
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Божееей , истински военни няма ли в тази обрулена държавица , та остана този да разбира от самальоти !
14
30
 
4
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
Каква мечка, какъв панславизъм, аз съм Аметикански Гражданин и искам РБ да купува само американско, Къфе е проблема?
13
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мачкай Каракачанов комунистите! Само ГЕРБ още един мандат!
12
9
 
7
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
Леко с истерията. Тия които ги подкрепяте имам предвид фъшкиите в усраина се опитват да ви метнат, няма да имат проблем. Купете си нови самолети. Коя дума от това изречение не разбирате. И от къде ги вкарахте тези червени ***. Тука има ефин "червен" ама работи в САЩ, да му предам ли нещо?
11
32
 
16
 
! Отговори
Пинокио преди 6 години
България има 1 път и той е европейският. През него минава закупуването на съвременни самолети съвместими с НАТО и европейските ни съюзници. Абсолютно забранено е наливането на милиони в остаряла съветска техника и фирми санкционирани по закона Магнитски ! Трябва да се спре слугуването на панславизма и православната мечка. Ако ще има България. Ако не да сваляме гащите и да дестилираме водка за тройните ''освободители'' .
10
27
 
15
 
! Отговори
Учителя преди 6 години
Явно е взел рублите предварително и сега му пари на дупарата...Руската мафия не прощава...
9
41
 
18
 
! Отговори
БГ-Гражданин преди 6 години
Каракачанката май не си дава сметка, че като военен министър на армия на страна членка на НАТО, да роптае с/у тези които правят "сечено" на раССия, не е адекватна реакция на български политик. Нашите пишман патриоти, така и не проумяха че Мадър РАША е от другата страна на барикадата .... Откъм страната на мъртивете сибирски полета опасани с бодлива тел от една Кремълска клика, обявила война на ЕС и цивилизованото човечество ... !!!
8
12
 
9
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
Сами си нсправете или купете. Бол пари правите, я не се занимавайте с ремонти купете от съюзниците. Кой ви пречи?