България – посредникът между ЕС и Турция. Възможно ли е?

Мирният диалог с Ердоган е много полезен, подчерта Вежди Рашидов
9 яну 2018 12:40,
98

В момента мирният диалог с Ердоган е много полезен, подчерта бившият министър на културата Вежди Рашидов. Той бе един от представителите на българската делегация, водена в Истанбул от премиера Бойко Борисов, за тържественото откриване на възстановената българска църква "Свети Стефан".

По време на празничното събитие България пое нелеката задача да бъде посредник между ЕС и Турция по пътя на южната ни съседка към европейското семейство.

Още по темата

"Турция също е на Балканите и гранични с нашата държава. Не бива да сме настроени много лошо... Естествено е българският премиер да води една мирна политика с граничещите с Европа държави. Не подценявайте Ердоган, той е много сериозен политик", коментира Рашидов пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че между България и Турция има много добра дипломация и липсва напрежението.

"Защо да не дойде Ердоган като откриваме български паметник? Турция от 50 години кандидатства за ЕС, а Борисов поддържа мира с нашите съседи", отбеляза той.

Вежди Рашидов коментира и показния разстрел в София на бизнесмена Петър Христов. Той призна, че не се е познавал лично с 49-годишния мъж, но е чувал само добри неща за него.

"Проблемът е обществен, трябва да се реши през правителството. Лошото е, че няма разкрития - това показва, че уличното правораздаване е по-силно от законовото. Хората се убиват за пари, за територии...", каза Рашидов и предположи, че убийството е свързано с бизнес интереси.

Бившият министър на културата препоръча да се занижат очакванията към започващото европредседателство на България. По думите му това е една чиновническа работа и ако топката е по-ниско, ще бъде по-полезно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми, той случаят в Нови Искър е приключил, моето червено момче!
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато си гърбом към слънцето не виждаш друго освен сянката си.
1
2
 
8
 
! Отговори
Лоел Т. преди 6 години
Опитвате се да отвелечете вниманието от случаят в Нови Искър.